Uw woning goed de winter door

De koudste maanden staan voor de deur. Hét moment om eens na te denken hoe u ’winterschade’ kunt voorkomen.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Vorstschade nummer 1: bevroren leiding

Een bevroren waterleiding is de meest voorkomende vorstschade. Dit kan zowel in als buiten de woning gebeuren. Drie tips om bevroren leidingen te voorkomen:

 1. Heeft u een buitenkraan? Tap en sluit deze af in de winter. Doet u dit niet? Dan kan de verzekeringsmaatschappij dit zien als nalatigheid. En volgt er misschien geen schade uitkering bij bevriezing.
 2. Schade aan de leidingen in huis voorkomen? Zet de thermostaat niet helemaal uit. En alle radiatorknoppen niet helemaal dicht. Ook als u een paar dagen weg gaat. Het water blijft dan door de leidingen stromen en bevriest minder snel.
 3. Staat uw wasmachine in de schuur? Daar is het vaak slecht of niet verwarmd. En is er grote kans op bevriezing. Isolatie van de leiding is slim. Ook kunt u een verwarmingselement plaatsen als het echt hard vriest.
Man verstelt thermometer – Woonhuisverzekering – Particulier

Wat als het toch gebeurt?

Bevriest uw leiding toch? Sluit dan de hoofdkraan af. Ontdooi de leiding geleidelijk, bijvoorbeeld met een haarföhn. En draai daarna de hoofdkraan weer voorzichtig open.

Sneeuwpret?

In Nederland valt niet vaak sneeuw. En als het valt, is het vaak binnen een paar dagen aan het dooien. We willen er graag van genieten. En er meteen op uit met slee en snowboots.

Maar sneeuw zorgt niet alleen voor pret. Bij dooi komt veel water vrij, wat door de sneeuwlaag vaak moeilijk weg kan. De kleinste kieren en scheuren kunnen zomaar een lekkage veroorzaken. Onderhoud daarom uw dak goed.

Nog een tip: zorg ervoor dat het rooster van de afvoer niet is verstopt, door bijvoorbeeld herfstbladeren.

Kind op slee in sneeuw – Woonhuisverzekering – Particulier

Inbraak

Naast de vakantieperiode in de zomer, zijn de maanden januari en februari populair bij inbrekers. Het is lang donker. Een paar simpele tips om de kans op inbraak te verkleinen:

 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Dit kan u ook korting op de verzekeringspremie opleveren.
 • Leg geen gewilde spullen (laptops, tablets, mobiele telefoons) in het zicht.
 • Laat een paar lampen aan, of zorg via een tijdschakelaar dat ze aanspringen. Ook in de tuin.
 • Verstop geen huissleutels onder de deurmat of in de bloempot naast de deur.
 • Zorg dat er geen ladders, containers of andere ‘hulpmiddelen’ rondom het huis liggen.
 • Tenslotte: maak een buurtapp aan. Dat blijkt heel effectief te zijn.

Wordt er toch ingebroken? Doe altijd aangifte. Uw verzekeringsmaatschappij vraagt dit ook van u, zodat zij een schade-uitkering kunnen doen.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
863 beoordelingen
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn opstalverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering op mijn opstalverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Heb ik een eigen risico op mijn opstalverzekering?
  Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.