Start uw nieuwe jaar met schade door vuurwerk?

Met het nieuwe jaar dat voor ons ligt, wensen we elkaar natuurlijk allemaal het beste. Maar toch kan het zijn dat u minder gelukkig start. En aan het begin van het nieuwe jaar schade heeft door vuurwerk. Wat moet u doen in geval van schade?

Zoë helpt u graag verder

Is er opzet in het spel? Doe aangifte

Is er met opzet schade aangericht? Doe dan meteen aangifte bij de politie. Dit kan (bijna altijd) digitaal. Neem daarna contact op met onze schadeafdeling. Zij kunnen u vertellen of de schade gedekt is. Maandag 2 januari vanaf 8.30 uur staan we weer voor u klaar. U kunt uw schade op nieuwjaarsdag ook online melden of via MijnZicht.

Heeft u grote schade?

Wacht dan niet met melden, maar neem direct contact op met onze alarmcentrale (020-651 51 51). Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Heeft u schade aan uw auto?

WA-verzekering

Met een WA-verzekering wordt de schade aan uw eigen auto niet vergoed. Een WA-verzekering dekt alleen schade die u veroorzaakt aan een andere auto.

Beperkt casco dekking

In andere gevallen is het per schade verschillend of er dekking is op de autoverzekering. Met een beperkt casco dekking is bijvoorbeeld ruit- en brandschade door vuurwerk verzekerd. Deze schade heeft geen gevolgen voor de no-claim korting. Wel kan het zijn dat u een eigen risico moet betalen Schade door vandalisme is niet gedekt.

Volledig casco dekking

Met een volledig casco dekking is vandalisme wel gedekt. Bijvoorbeeld schade door een rotje in de uitlaat. Ook lakschade ontstaan door vuurwerk is gedekt. Deze schades kunnen wel gevolgen hebben voor de no-claim korting. Onze medewerkers van de schadeafdeling kunnen u daar meer over vertellen.

Vuurwerk en auto’s – Woonhuisverzekering – Particulier

Heeft u schade aan uw woning?

Kleine kinderen met vuurwerksterretjes – Woonhuisverzekering – Particulier

Ontstaat er brand in uw woning door een vuurpijl die naar binnenvliegt? Dan is dit gedekt op uw woonhuis- of inboedelverzekering. Heeft u glasschade aan uw woning door een harde vuurwerkknal? Dan moet u een aparte glasdekking hebben op uw woonhuis- of inboedelverzekering.

Verder is het afhankelijk van de dekking die u heeft, of andere schades vergoed worden. Schades door bijvoorbeeld smelten, schroeien of ontploffen, worden alleen vergoed met de meest uitgebreide dekkingen. In uw polisvoorwaarden leest u hoe u bent verzekerd en wat er wordt vergoed.

Schade gemeld? En dan?

Na uw schademelding krijgt u bij Zicht een vaste contactpersoon en een eigen dossiernummer. Vermeld dit dossiernummer altijd als u documenten of e-mails naar ons toestuurt.

Bij grotere schades wordt er een expert ingeschakeld, die het schadebedrag komt vaststellen. Dan wikkelen we de schade daarna zo snel mogelijk voor u af. Onder voorwaarde dat de schade gedekt is.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen