Start uw nieuwe jaar met schade door vuurwerk?

Met het nieuwe jaar dat voor ons ligt, wensen we elkaar natuurlijk allemaal het beste. Maar toch kan het zijn dat u minder gelukkig start. En aan het begin van het nieuwe jaar schade heeft door vuurwerk. Wat moet u doen in geval van schade?

Zoë helpt u graag verder

Is er opzet in het spel? Doe aangifte

Is er met opzet schade aangericht? Doe dan meteen aangifte bij de politie. Dit kan (bijna altijd) digitaal. Neem daarna contact op met onze schadeafdeling. Zij kunnen u vertellen of de schade gedekt is. Maandag 2 januari vanaf 8.30 uur staan we weer voor u klaar. U kunt uw schade op nieuwjaarsdag ook online melden of via MijnZicht.

Heeft u grote schade?

Wacht dan niet met melden, maar neem direct contact op met onze alarmcentrale (088-020 93 03). Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Heeft u schade aan de auto?

WA-verzekering

Heeft u schade aan de auto? En heeft u alleen een WA-verzekering? Dan wordt de schade aan de eigen auto niet vergoed. Deze verzekering dekt alleen schade die u aan een ander toebrengt.

Beperkt casco dekking

In andere gevallen is het per schade verschillend of er wel geen dekking is op de autoverzekering. Heeft u een beperkt casco dekking? Dan is bijvoorbeeld ruitschade en brandschade door vuurwerk verzekerd. Deze schade heeft geen gevolgen voor de no-claim korting. Er kan wel sprake zijn van een eigen risico.

Volledig casco dekking

Heeft u een volledig casco dekking? Dan is naast bovengenoemde voorbeelden, bijvoorbeeld ook vandalisme (een rotje in de uitlaat) gedekt. Ook lakschade ontstaan door vuurwerk is gedekt. Deze schades kunnen wel gevolgen hebben voor de no-claim korting. Dit kunt u navragen bij onze schadeafdeling.

Vuurwerk en auto’s – Woonhuisverzekering – Particulier

Heeft u schade aan de woning?

Kleine kinderen met vuurwerksterretjes – Woonhuisverzekering – Particulier

Ontstaat er brand door een vuurpijl die naar binnen vliegt? Dan is dit gedekt op uw woonhuis- of inboedelverzekering. Een ander voorbeeld: springt uw ruit er uit door een harde knal en heeft u glasschade? Dan moet u een aparte glasverzekering hebben.

Verder is het afhankelijk van de dekking die u heeft, of andere schades vergoed worden. Schade door bijvoorbeeld smelten, schroeien of ontploffen, wordt alleen door de meest uitgebreide dekkingen vergoed. U kunt dit lezen in uw polisvoorwaarden.

Schade gemeld? En dan?

Na uw schademelding krijgt u bij Zicht een vaste contactpersoon en een eigen dossiernummer. Vermeld dit dossiernummer altijd als u documenten of e-mails naar ons toestuurt.

Bij grotere schades wordt er een expert ingeschakeld, die het schadebedrag komt vaststellen. Dan wikkelen we de schade daarna zo snel mogelijk voor u af. Onder voorwaarde dat de schade gedekt is.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
580 beoordelingen
  • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
  • Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
  • Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
  • Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.