Zonnepanelen en de verzekering

Zonnepanelen? Check uw verzekering!

Op steeds meer daken zitten ze: zonnepanelen. De populariteit groeit nog steeds. Goed voor het milieu en natuurlijk na de terugverdientijd ook erg goed voor de portemonnee. Er is alleen wel een investering vooraf nodig. Een bedrag van € 6.000,- á € 7.000,- bent u snel kwijt. Bij zo’n forse investering is een verzekering ook belangrijk en daar wordt niet altijd aan gedacht!

088-020 93 03
of app 06-512 076 88
Bel me terug

Meer actueel nieuws over woonhuisverzekeringen?

Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van nuttige tips, nieuws over wetgeving, acties  en aanbiedingen.

Nu inschrijven >

Zonnepanelen en de opstalverzekering

Heeft u besloten om zonnepanelen te nemen? Of heeft u al zonnepanelen? Als deze panelen aan het dak vastgemaakt worden (dit wordt aard- en nagelvast genoemd), dan zijn de panelen meeverzekerd op de opstalverzekering. Bijvoorbeeld in geval van brand- en stormschade.

Heeft u een zogenaamde ‘dekking voor buiten komende onheilen’, dan is bijvoorbeeld ook schade door een afbrekende tak die op uw panelen valt gedekt.
zonnepanelen en de woonhuisverzekering

Uw verzekering aanpassen

Wij raden u aan om contact met ons op te nemen, zodat wij kunnen nagaan of het verzekerde bedrag van uw opstalverzekering nog wel voldoende is. Het kan zijn dat u de verzekering moet aanpassen. De premie kan hierdoor stijgen. U voorkomt hiermee in ieder geval wel onaangename verrassingen, als blijkt dat u onderverzekerd bent.

Panelen niet (vast) op uw dak?

Als uw zonnepanelen niet op het dak van uw huis of andere opstallen zijn bevestigd, dan vallen ze niet standaard onder de dekking van de opstalverzekering. Ook dan raden we aan om contact met ons op te nemen. We bekijken dan hoe we deze zonnepanelen voor u kunnen verzekeren.
zonnepanelen en de woonhuisverzekering

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1840 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Zijn de kosten van verlies van stroom gedekt?
  Op een normale inboedel- en woonhuisverzekering is dit niet gedekt. Op deze verzekeringen zijn alleen materiele kosten gedekt. Niet het verlies van stroom. Op een aparte zonnepanelenverzekering zijn dergelijke kosten wel verzekerd.
 • Moet ik zonnepanelen apart verzekeren?
  Als zonnepanelen vast gemonteerd zitten op het dak, dan zijn deze meeverzekerd op de woonhuisverzekering, tegen bijvoorbeeld brand en storm. Meld dit wel altijd bij ons, het kan effect hebben op de verzekerde som.
 • Zijn zonnepanelen verzekerd tegen bijvoorbeeld afgewaaide takken?
  Dat is afhankelijk van de dekking. En afhankelijk van de oorzaak: als de tak door storm is losgekomen, dan valt dit over het algemeen onder de dekking (zie vorige vraag). Met een uitgebreidere dekking (‘alle van buitenkomende onheilen’) is dit ook gedekt, als het niet veroorzaakt is door storm. Als u twijfelt, bel ons, dan kijken we het voor u na.

 • Ik heb zonnepanelen los (niet gemonteerd/niet aard- en nagelvast) op de grondstaan/los op een plat dak staan, zijn ze dan ook verzekerd?
  In dit geval zijn de zonnepanelen niet meeverzekerd op de opstalverzekering. Ze worden dan als roerende zaken gezien en vallen daarmee onder de inboedelverzekering. Let op: de dekking voor inboedel buiten de woning is beperkt, waardoor veel schades niet onder de dekking vallen. Bel ons om dit voor u na te kijken. Is er geen dekking onder de inboedelverzekering mogelijk? Dan informeren we u graag over de mogelijkheden voor het verzekeren van de zonnepanelen op een aparte polis.
 • Heb ik een eigen risico bij schade aan mijn zonnepanelen?
  Dat hangt van het soort verzekering af. U kunt een woonhuisverzekering bijvoorbeeld afsluiten met een vrijwillig eigen risico. Dan geldt dat natuurlijk ook voor schade aan uw zonnepanelen. Wordt de schade veroorzaakt door storm, dan is er altijd sprake van een eigen risico. Dat geldt voor alle stormschades.
 • Zijn zonnepanelen tegen diefstal verzekerd?
  Heeft u de zonnepanelen vast gemonteerd aan de woning (dak), dan is er vaak wel dekking voor diefstal. Als de zonnepanelen niet vast zijn gemaakt, is er vaak geen dekking. Ze vallen dan onder de inboedelverzekering. Maar dit kan verschillen per verzekeraar. We kijken dit graag voor u na. Is er geen dekking onder uw verzekering mogelijk? Dan informeren we u graag over de mogelijkheden voor het verzekeren van uw zonnepanelen op een aparte polis.
 • Ik wil zonnepanelen op het dak van mijnhuurwoning leggen. Zijn ze dan verzekerd?
  Nee, deze zijn niet verzekerd. Ze vallen niet onder de inboedelverzekering. Wilt u ze toch verzekeren, dan informeren we u graag over de mogelijkheden voor het verzekeren van de zonnepanelen op een aparte polis.