Zonnepanelen en de verzekering

Zonnepanelen? Check uw verzekering!

Op steeds meer daken zitten ze: zonnepanelen. De populariteit groeit nog steeds. Goed voor het milieu en natuurlijk na de terugverdientijd ook erg goed voor de portemonnee. Er is alleen wel een investering vooraf nodig. Een bedrag van € 6.000,- á € 7.000,- bent u snel kwijt. Bij zo’n forse investering is een verzekering ook belangrijk en daar wordt niet altijd aan gedacht!

Bel ons
Wij regelen het voor u
Bel me terug

Meer actueel nieuws over woonhuisverzekeringen?

Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van nuttige tips, nieuws over wetgeving, acties  en aanbiedingen.

Nu inschrijven >

Zonnepanelen en de opstalverzekering

Heeft u besloten om zonnepanelen te nemen? Of heeft u al zonnepanelen? Als deze panelen aan het dak vastgemaakt worden (dit wordt aard- en nagelvast genoemd), dan zijn de panelen meeverzekerd op de opstalverzekering. Bijvoorbeeld in geval van brand- en stormschade.

Heeft u een zogenaamde ‘dekking voor buiten komende onheilen’, dan is bijvoorbeeld ook schade door een afbrekende tak die op uw panelen valt gedekt.
zonnepanelen en de woonhuisverzekering

Uw verzekering aanpassen

Wij raden u aan om contact met ons op te nemen, zodat wij kunnen nagaan of het verzekerde bedrag van uw opstalverzekering nog wel voldoende is. Het kan zijn dat u de verzekering moet aanpassen. De premie kan hierdoor stijgen. U voorkomt hiermee in ieder geval wel onaangename verrassingen, als blijkt dat u onderverzekerd bent.

Panelen niet (vast) op uw dak?

Als uw zonnepanelen niet op het dak van uw huis of andere opstallen zijn bevestigd, dan vallen ze niet standaard onder de dekking van de opstalverzekering. Ook dan raden we aan om contact met ons op te nemen. We bekijken dan hoe we deze zonnepanelen voor u kunnen verzekeren.
zonnepanelen en de woonhuisverzekering

Uw woonhuis- of inboedelverzekering vergelijken? 

 • Dat doen we graag voor u! 
 • Bel onze adviseur
088-020 93 03

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.5 / 10
Gebaseerd op 910 recensies
Veelgestelde vragen

 • Wat valt er onder de opstalverzekering?
  Onder de opstalverzekering valt uw woning en alles wat vast zit aan de woning en u niet zomaar weg kunt halen. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld vastgelijmde vloeren of zonnepanelen. Bijgebouwen kunnen meeverzekerd worden, maar moet u wel altijd apart vermelden bij het aanvragen van een opstalverzekering.
 • Hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering op mijn opstalverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent. 
 • Heb ik een eigen risico op mijn opstalverzekering?
  Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn opstalverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar
 • Waarom lukt het me niet om mijn premie te berekenen?
  Het berekenen van uw premie is helaas alleen mogelijk op tablet of desktop. Bel ons, wij vergelijken graag voor u.