5 tips om te besparen

Besparen op uw zorgverzekering? Dat kan met deze 5 tips!

Premiestijging van uw zorgverzekering

Ook dit jaar stijgen de premies van de meeste zorgverzekeringen. Van uw huidige zorgverzekeraar heeft u een voorstel ontvangen. Daarin kunt u zien wat u dit jaar meer gaat betalen.
Bel ons: 088-020 93 04
kosteloos zorgadvies

Besparen op uw zorgverzekering

Besparen op uw zorgpremie. Dat kan, er zijn verschillende mogelijkheden om kosten te beperken. Let er wel altijd op dat u een zorgverzekering kiest, die goed aansluit bij uw wensen en behoeften.
Zorgpremie besparen - Zicht adviseurs

5 tips om te besparen

Er zijn verschillende mogelijkheden de premieverhoging te beperken. Of misschien zelfs wel minder te gaan betalen het komende jaar. We hebben 5 tips voor u.

1. Vergelijk

Het meeste eenvoudige is elk jaar de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zeker als u nog nooit bent overgestapt, kan het een mooie besparing opleveren. Ga naar de zorgvergelijker om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

2. Bekijk goed welke aanvullende verzekeringen of tandverzekering u nodig heeft

Welke zorg uit de aanvullende verzekering heeft u bijvoorbeeld gebruikt in de afgelopen drie jaar? En stel u zelf de vraag: wat verwacht u komend jaar aan zorg nodig te hebben, die door deze verzekering wordt vergoed?
Gaat u 1 keer per jaar naar de tandarts en heeft u dan nooit iets? Buiten misschien wat tandsteen verwijderen? Dan is zelf betalen al snel voordeliger dan elke maand premie betalen.

3. Samen verzekerd op dezelfde polis

Heel vaak zijn partners samen verzekerd op één polis, met dus eenzelfde dekking en eenzelfde eigen risico. Terwijl de zorgbehoefte van beide personen heel verschillend kan zijn. Maak daarom afzonderlijk voor uzelf een vergelijking en besluit op basis daarvan welke verzekering het beste bij u past.

Dit geldt ook voor kinderen die 18 jaar worden. U kunt uw kinderen bij laten schrijven op uw eigen polis. Maar verstandiger is om voor hen een op hun zorgbehoefte afgestemde zorgverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u dat u betaalt voor zorg die misschien niet nodig is.
Zorgpremie besparen - Zicht adviseurs

4. Overweeg verhogen van het eigen risico

Het verplicht eigen risico is € 385,-. Dit mag u met maximaal € 500,- verhogen tot € 885,-. Verwacht u weinig of geen zorgkosten? Dan is het te overwegen om het eigen risico te verhogen. Dat scheelt fors in de premie.

Rekenvoorbeeld:
Stel, de premie voor de basisverzekering is:
 1. € 106,- per maand bij € 385,- eigen risico
 2. € 84,- per maand bij € 885,- eigen risico
Het verschil is € 22,- per maand. Op jaarbasis is dat € 264,- per jaar. Stel, dat u, op basis van uw eigen risico, € 600,- zorgkosten moet betalen.
 • In situatie 1 betaalt u € 215,- aan extra zorgkosten, verminderd met het verplicht wettelijk eigen risico van € 385,-.
 • In situatie 2 bent u goedkoper uit. Natuurlijk betaalt u de € 215,- aan extra zorgkosten. Maar uiteindelijk bent u goedkoper uit, omdat u € 264,- minder aan premie heeft betaald.
Belangrijk is wel dat u voldoende geld moet hebben om bij zorg dit extra risico te betalen.

5. Betaal uw zorgpremie ineens.

U krijgt dan een kleine korting op uw premie. Dat is mooi meegenomen.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1838 beoordelingen
Bel me terug
Veelgestelde vragen
 • Is een collectieve zorgverzekering via mijn werkgever goedkoper?
  Via werkgevers, maar ook via vakbonden en belangenorganisaties kunt u profiteren van een collectieve zorgverzekering. Waarbij er kortingsafspraken zijn gemaakt met een zorgverzekeraar. De overheid stelt vanaf 2020 een maximum aan de korting op de basisverzekering. De korting in 2019 is maximaal 10%. Vanaf 2020 is dit maximaal 5%. Voor mensen met een collectieve zorgverzekering worden de kosten in 2020 voor de basisverzekering dus hoger.  Voor de aanvullende verzekering geldt geen maximale korting. Ook Zicht biedt aantrekkelijke kortingen op de zorgverzekering.
 • Wat betekent een wachttijd?
  Alle zorgverzekeraars zijn verplicht u te accepteren voor de basisverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt dit niet. Dit is niet het geval bij de aanvullende zorgverzekering. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan de zorgverzekeraar een medische selectie nodig vinden. Sommige zorgverzekeraars hebben geen medische selectie, maar een wachttijd. Dit komt vooral voor bij tandartsverzekeringen. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 6 maanden mag u pas na deze periode gebruik maken van een bepaalde vergoeding. Of er sprake is van een wachttijd of medische selectie, staat in de polisvoorwaarden.
 • Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico?
  Voor 2020 geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Voor onderstaande zorgkosten betaalt u geen eigen risico:
  • Medische kosten voor verzekerden tot 18 jaar
  • Kosten voor de huisarts
  • Kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg
  • Verzorging en verpleging thuis (thuiszorg)
  • Zorg die vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt vergoed
  • Hulpmiddelen van de thuiszorg die u in bruikleen krijgt
  • Bepaalde kosten van een donor bij orgaandonatie
  • Vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering
 • Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?
  In de basisverzekering is de belangrijkste medische zorg verzekerd. De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Voor een uitgebreidere dekking kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar is dat altijd nodig?

  Heeft u  nu een aanvullende zorgverzekering? Vraag dan bij uw huidige zorgverzekeraar hoeveel u de afgelopen twee jaar geclaimd heeft uit deze aanvullende verzekering. Maakt u nauwelijks gebruik van de aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u overwegen deze volgend jaar achterwege te laten. Bedenk vooraf wel of u bepaalde zorg verwacht, dan kunt u uw zorgverzekering hierop aanpassen.