Besparen op uw zorgverzekering? Dat kan met deze 5 tips!

Premiestijging van uw zorgverzekering

Ook dit jaar stijgen de premies van de meeste zorgverzekeringen. Van uw huidige zorgverzekeraar heeft u een voorstel ontvangen. Daarin kunt u zien wat u dit jaar meer gaat betalen.

Zoë helpt u graag verder

Besparen op uw zorgverzekering

Besparen op uw zorgpremie. Dat kan, er zijn verschillende mogelijkheden om kosten te beperken. Let er wel altijd op dat u een zorgverzekering kiest, die goed aansluit bij uw wensen en behoeften.

Dokter met kind-besparingstips-particulier

5 tips om te besparen

Er zijn verschillende mogelijkheden de premieverhoging te beperken. Of misschien zelfs wel minder te gaan betalen het komende jaar. We hebben 5 tips voor u.

1. Vergelijk

Het meest eenvoudige is elk jaar de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zeker als u nog nooit bent overgestapt, kan het een mooie besparing opleveren. Ga naar de zorgvergelijker om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

2. Bekijk goed welke aanvullende verzekeringen of tandverzekering u nodig heeft

Welke zorg uit de aanvullende verzekering heeft u bijvoorbeeld gebruikt in de afgelopen drie jaar? En stel u zelf de vraag: wat verwacht u komend jaar aan zorg nodig te hebben, die door deze verzekering wordt vergoed?

3. Samen verzekerd op dezelfde polis

Heel vaak zijn partners samen verzekerd op één polis, met dus eenzelfde dekking en eenzelfde eigen risico. Terwijl de zorgbehoefte van beide personen heel verschillend kan zijn. Maak daarom afzonderlijk voor uzelf een vergelijking en besluit op basis daarvan welke verzekering het beste bij u past.

Dit geldt ook voor kinderen die 18 jaar worden. U kunt uw kinderen bij laten schrijven op uw eigen polis. Maar verstandiger is om voor hen een op hun zorgbehoefte afgestemde zorgverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u dat u betaalt voor zorg die misschien niet nodig is.

Gaat u 1 keer per jaar naar de tandarts en heeft u dan nooit iets? Buiten misschien wat tandsteen verwijderen? Dan is zelf betalen al snel voordeliger dan elke maand premie betalen.

Bejaarde stel dat tanden poetst-zorgverzekering-particulier

4. Overweeg verhogen van het eigen risico

Het verplicht eigen risico is € 385,-. Dit mag u met maximaal € 500,- verhogen tot € 885,-. Verwacht u weinig of geen zorgkosten? Dan is het te overwegen om het eigen risico te verhogen. Dat scheelt fors in de premie.

Stel, de premie voor de basisverzekering is:

 1. € 147,- per maand bij € 385,- eigen risico
 2. € 130,- per maand bij € 885,- eigen risico

Het verschil is € 17,- per maand. Op jaarbasis is dat € 204,- per jaar.

Belangrijk is wel dat u voldoende geld moet hebben om bij zorg dit extra risico te betalen.

5. Betaal uw zorgpremie ineens

U krijgt dan een kleine korting op uw premie. Dat is mooi meegenomen.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
658 beoordelingen
 • Voor 2023 geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Voor onderstaande zorgkosten betaalt u geen eigen risico:
  • Medische kosten voor verzekerden tot 18 jaar
  • Kosten voor de huisarts
  • Kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg
  • Verzorging en verpleging thuis (thuiszorg)
  • Zorg die vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt vergoed
  • Hulpmiddelen van de thuiszorg die u in bruikleen krijgt
  • Bepaalde kosten van een donor bij orgaandonatie
  • Vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering
 • Alle zorgverzekeraars zijn verplicht u te accepteren voor de basisverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt dit niet. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan de zorgverzekeraar een medische selectie nodig vinden. Sommige zorgverzekeraars hebben geen medische selectie, maar een wachttijd. Dit komt vooral voor bij tandartsverzekeringen. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 6 maanden mag u pas na deze periode gebruik maken van een bepaalde vergoeding. Of er sprake is van een wachttijd of medische selectie, staat in de polisvoorwaarden.
 • Vanaf 2023 is er geen collectiviteitskorting op de basisverzekering toegestaan. Collectiviteitskorting op de aanvullende- en tandartsverzekering is nog wel toegestaan. Zicht biedt aantrekkelijke kortingen op sommige zorgverzekeringen.
 • In de basisverzekering is de belangrijkste medische zorg verzekerd. De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Voor een uitgebreidere dekking kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar is dat altijd nodig? Heeft u nu een aanvullende zorgverzekering? Vraag dan bij uw huidige zorgverzekeraar hoeveel u de afgelopen twee jaar geclaimd heeft uit deze aanvullende verzekering. Maakt u nauwelijks gebruik van de aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u overwegen deze volgend jaar achterwege te laten. Bedenk vooraf wel of u bepaalde zorg verwacht, dan kunt u uw zorgverzekering hierop aanpassen.