5 tips om te besparen

Besparen op uw zorgpremie? Dat kan met deze 5 tips!

Premiestijging van uw zorgverzekering

Ook dit jaar hebben we te maken met een forse stijging van de premie van de zorgverzekering. Van uw huidige zorgverzekeraar heeft u een voorstel ontvangen. Daarin kunt u zien wat u dit jaar meer gaat betalen.
Bel ons: 010-272 42 02
kosteloos zorgadvies

Besparen op uw zorgverzekering

Besparen op uw zorgpremie. Dat kan, er zijn verschillende mogelijkheden om kosten te beperken. Let er wel altijd op dat u een zorgverzekering kiest, die goed aansluit bij uw individuele wensen en behoeften.
Zorgpremie besparen - Zicht adviseurs

5 tips om te besparen op uw zorgpremie

Er zijn verschillende mogelijkheden de premieverhoging te beperken. Of misschien zelfs wel minder te gaan betalen het komend jaar. We hebben 5 tips voor u.

1. Vergelijk

Het meeste eenvoudige is elk jaar de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zeker als u nog nooit bent overgestapt, kan het een mooie besparing opleveren. Ga naar de zorgvergelijker om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

2. Bekijk goed welke aanvullende verzekeringen u nodig heeft.

Welke zorg uit de aanvullende verzekering heeft u bijvoorbeeld gebruikt in de afgelopen 3 jaar? En stel u zelf de vraag: wat verwacht u komend jaar aan zorg nodig te hebben, die door deze verzekering wordt vergoed?

3. Heeft u die tandartsverzekering echt nodig?

Gaat u 1 keer per jaar naar de tandarts en heeft u dan nooit iets? Buiten misschien wat tandsteen verwijderen? Dan is zelf betalen al snel voordeliger dan elke maand premie betalen.

4. Overweeg verhogen van het eigen risico

Het eigen risico ligt wettelijk op € 385,- per jaar. Dit kunt u (meestal) met maximaal € 500,- verhogen tot € 885,-. Met een vrijwillig eigen risico kunt u tot wel € 200,- per jaar besparen op de premie. Heeft u in de afgelopen jaren weinig zorg gebruikt? En verwacht u ook het komend jaar weinig? Dan is een extra eigen risico het overwegen waard. Let op dat u eventuele eigen zorgkosten wel kunt betalen.

5. Betaal uw zorgpremie ineens.

U krijgt dan een (kleine) korting op uw premie. Mooi meegenomen.
Zorgpremie besparen - Zicht adviseurs

Meer weten over uw zorgverzekering of meteen afsluiten?

Bel met onze zorgverzekering specialisten.
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1282 beoordelingen
Bel me terug
Veelgestelde vragen
 • Is een collectieve zorgverzekering via mijn werkgever goedkoper?
  Via werkgevers, maar ook via vakbonden en diverse belangenorganisaties kunt u profiteren van een collectieve zorgverzekering.  Waarbij er kortingsafspraken zijn gemaakt met een bepaalde zorgverzekeringsmaatschappij. De premie van een collectieve zorgverzekering kan nog steeds hoger zijn dan de premie die andere verzekeringsmaatschappijen rekenen. Ook Zicht biedt aantrekkelijke kortingen op de zorgverzekering.
 • Wat betekent een wachttijd?
  Alle zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt dit niet. Dat betekent dat een zorgverzekeraar niet verplicht is om u te accepteren voor de aanvullende zorgverzekering. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan er een medische selectie plaatsvinden. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben geen medische selectie, maar een wachttijd. Dit komt vooral voor bij tandartsverzekeringen. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 6 maanden mag u pas na deze periode gebruik maken van een bepaalde vergoeding. Of er sprake is van wachttijd of medische selectie, staat  in de polisvoorwaarden.
 • Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico?
  Voor 2019 geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Voor onderstaande zorgkosten betaalt u geen eigen risico:
  • Medische kosten voor verzekerden tot 18 jaar
  • Kosten voor de huisarts
  • Kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg
  • Hulpmiddelen van de thuiszorg die u in bruikleen krijgt
  • Bepaalde kosten van een donor bij orgaandonatie
  • Ketenzorg – zorgprogramma’s binnen de ketenzorg voor diabetes type 2 patiënten, COPD en cardiovasculair risicomanagement
  • Vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering
 • Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?
  In de basisverzekering is de belangrijkste medische zorg verzekerd. De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Voor een uitgebreidere dekking kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar is dat altijd nodig?

  Heeft u  nu een aanvullende zorgverzekering? Vraag dan bij uw huidige zorgverzekeraar hoeveel u de afgelopen twee jaar geclaimd heeft uit deze aanvullende verzekering. Maakt u nauwelijks gebruik van de aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u overwegen deze volgend jaar achterwege te laten. Bedenk vooraf wel of u bepaalde zorg verwacht, dan kunt u uw zorgverzekering hierop aanpassen.