Coronakilo's

Hoe zit het bij u met de coronakilo’s?!

Coronakilo’s. Naast een hoop nieuwe woorden heeft de coronaperiode in veel gevallen ook voor extra gewicht gezorgd. Het goede nieuws is dat u daar ook weer vanaf kunt komen.
088-020 93 03
of app 06-512 076 88
Bel me terug

Van uw coronakilo’s af komen. Wat doet de zorgverzekeraar?


Huisarts

Een goede eerste stap is het maken van een afspraak bij de huisarts. Hij of zij bespreekt dan met u wat voor u de beste aanpak is. De basisverzekering vergoedt een bezoek aan de huisarts. Zonder dat u eigen risico moet betalen. De huisarts kan dan een behandelprogramma samenstellen. En u eventueel doorverwijzen. 

Leefstijlinterventie

Het kan zijn dat uw huisarts u doorverwijst naar een leefstijlcoach. Sinds twee jaar zit de leefstijlcoach in het basispakket van de zorgverzekering. Of, met een duur woord: de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). U kunt gebruik maken van de vergoeding als u naar een door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland erkende leefstijlcoach gaat, met een doorverwijzing van de huisarts. U krijgt de vergoeding wanneer
 • U een BMI van 30 of hoger heeft
 • U een BMI van 25 of hoger heeft en last heeft van artrose of slaapapneu
 • U een BMI van 25 of hoger heeft en een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen, of diabetes type 2
Coronakilo's
Coronakilo's

Collectiviteit

Maakt u gebruik van de collectiviteitskorting van uw werkgever? Vaak zitten in de collectiviteit ook aanvullende of ruimere vergoedingen. Bijvoorbeeld voor een afvalcursus, health check of beweegprogramma. Handig dus om even te checken bij uw werkgever of verzekeraar!
Tip! In een aanvullende verzekering zitten meestal ook aanvullende of ruimere vergoedingen. Check uw polis om te zien hoe dat bij u zit.  

En wat kunt u zelf doen?

Misschien is een bezoekje aan de huisarts nog een stap te ver. Gelukkig zijn er ook kleine stappen die u zelf kunt ondernemen. Drie tips voor u op een rij:

 1. Werkt u nog thuis? Maak gebruik van de tijd die u normaal besteedt aan woon-werkverkeer. Wandel ‘naar het werk’. Rijdt u normaal twintig minuten naar kantoor? Maak dan een blokje om van twintig minuten. Zo bereidt u zich mentaal voor op een nieuwe werkdag en schakelt u aan het einde van de dag weer af. Én u heeft veertig minuten beweging te pakken.
 2. Thuis ligt er vaak veel meer lekkers in de kast dan op kantoor. En bent u sneller geneigd om tussendoor even naar de keuken te lopen. Zorg er daarom voor dat er gezonde tussendoortjes liggen. Bijvoorbeeld (gedroogd) fruit, ongezouten noten, kwark of humus met groentesticks.
 3. Neem wat vaker een korte pauze tijdens het werken. Doe tijdens die pauze een aantal oefeningen. Zoals tien pushups, squats of jumping jacks. Niet alleen goed voor uw spieren, maar ook voor de concentratie. U zult merken dat u na die korte break weer vol energie aan de slag kan!

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket.  Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.