Zorgverzekering 2022 vergelijken en afsluiten

Elk jaar kunt u weer kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Al jaren op rij kijken we bij Zicht welke zorgverzekeraars goede kwaliteit leveren en een goede prijs hebben. Ook vrije artsenkeuze vinden we heel belangrijk. We adviseren dit jaar de zorgverzekeringen van Nationale-Nederlanden aan onze klanten.

Zorgverzekering afsluiten via uw verzekeringsadviseur?

Een zorgverzekering via Zicht biedt u zowel bij het afsluiten, het overstappen, als tijdens de looptijd veel voordelen.

Zelf zorgverzekeringen vergelijken

Wilt u heel uitgebreid vergelijken? Dat kan. Met de Zicht zorgvergelijker vergelijkt u meer zorgverzekeringen op prijs en dekking. We bieden naast Nationale-Nederlanden ook de verzekeringen van Menzis, Ohra, ONVZ, VGZ, Stad Holland, CZ en Aevitae. U kunt via de zorgvergelijker ook meteen een zorgverzekering afsluiten!

Beste keuze voor uw zorgverzekering 2022

We vergeleken alle zorgverzekeringen voor u, op basis van prijs-kwaliteit. Uit deze vergelijking komt Nationale-Nederlanden als beste uit de bus.

 • Zicht korting

Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen.

 • Vrije artsen keuze

U kunt bij alle zorgverleners terecht met de restitutiepolis.

 • Iedereen wordt geaccepteerd

Geen medische selectie, alleen bij de tandarts vanaf € 1.000,-.

 • Meegroeiservice

De mogelijkheid om 1x per jaar uw aanvullende verzekering te wijzigen.


Wil Rijnberg – Zicht adviseurs

Wij adviseren onze klanten om een restitutieverzekering af te sluiten!

Wil Rijnberg

Zorgspecialist
Wil Rijnberg – Zicht adviseurs

Wil Rijnberg

Zorgspecialist

Onze bespaartip: maak een vergelijking!

Weet u of u nog steeds de juiste verzekering heeft? En of deze goed aansluit op uw zorgbehoefte? Of bent u verzekerd voor zorg, waar u nooit gebruikt van maakt? Het Nibud en ook wij adviseren iedereen, maar zeker mensen met een collectieve zorgverzekering, om goed te vergelijken. Dat kan zomaar veel geld schelen.

Voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering kiezen

Heeft u voor 31 december 2021 uw oude zorgverzekering opgezegd? En nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten? Dan heeft u nog even de tijd. U moet voor 1 februari 2022 een nieuwe zorgverzekering kiezen.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
564 beoordelingen
 • Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico?
  Voor 2022 geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Voor onderstaande zorgkosten betaalt u geen eigen risico:
  • Medische kosten voor verzekerden tot 18 jaar
  • Kosten voor de huisarts
  • Kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg
  • Verzorging en verpleging thuis (thuiszorg)
  • Zorg die vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt vergoed
  • Hulpmiddelen van de thuiszorg die u in bruikleen krijgt
  • Bepaalde kosten van een donor bij orgaandonatie
  • Vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering
 • Wat betekent een wachttijd?
  Alle zorgverzekeraars zijn verplicht u te accepteren voor de basisverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt dit niet. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan de zorgverzekeraar een medische selectie nodig vinden. Sommige zorgverzekeraars hebben geen medische selectie, maar een wachttijd. Dit komt vooral voor bij tandartsverzekeringen. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 6 maanden mag u pas na deze periode gebruik maken van een bepaalde vergoeding. Of er sprake is van een wachttijd of medische selectie, staat in de polisvoorwaarden.
 • Is een collectieve zorgverzekering via mijn werkgever goedkoper?
  Via werkgevers, maar ook via vakbonden en belangenorganisaties kunt u profiteren van een collectieve zorgverzekering. Waarbij er kortingsafspraken zijn gemaakt met een zorgverzekeraar. De maximale korting op de basisverzekering is in 2022 4%. Vanaf 1 januari 2023 mag er geen collectieve korting gegeven worden op de basisverzekering. Voor aanvullende verzekeringen geldt geen maximale korting. En dit blijft ook zo, ook na 1 januari 2023. Ook Zicht biedt aantrekkelijke kortingen op de zorgverzekering.
 • Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?
  In de basisverzekering is de belangrijkste medische zorg verzekerd. De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Voor een uitgebreidere dekking kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar is dat altijd nodig? Heeft u nu een aanvullende zorgverzekering? Vraag dan bij uw huidige zorgverzekeraar hoeveel u de afgelopen twee jaar geclaimd heeft uit deze aanvullende verzekering. Maakt u nauwelijks gebruik van de aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u overwegen deze volgend jaar achterwege te laten. Bedenk vooraf wel of u bepaalde zorg verwacht, dan kunt u uw zorgverzekering hierop aanpassen.