Bekijk de beste keuze

Zorgverzekering 2020 vergelijken en afsluiten

Ieder jaar kunt u weer kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Al jaren op rij kijken we bij Zicht welke zorgverzekeraars goede kwaliteit leveren en een goede prijs hebben. Ook vrije artsenkeuze vinden we heel belangrijk. We adviseren dit jaar de zorgverzekeringen van Nationale-Nederlanden aan onze klanten.

Zorgverzekering afsluiten via uw verzekeringsadviseur?

Een zorgverzekering via Zicht biedt u zowel bij het afsluiten, het overstappen, als tijdens de looptijd veel voordelen.

Zelf zorgverzekeringen vergelijken

Wilt u heel uitgebreid vergelijken? Dat kan. Met de Zicht zorgvergelijker vergelijkt u meer zorgverzekeringen op prijs en dekking. We bieden naast Nationale-Nederlanden ook de verzekeringen van Menzis, Ohra, ONVZ, VGZ, Stad Holland, CZ en Aevitae. U kunt via de zorgvergelijker ook meteen een zorgverzekering afsluiten!

Beste keuze voor uw zorgverzekering 2020

We vergeleken alle zorgverzekeringen voor u, op basis van prijs-kwaliteit. Uit deze vergelijking komt Nationale-Nederlanden als beste uit de bus.
 • Zicht korting

  Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen.
 • Vrije artsen keuze

  U kunt bij alle zorgverleners terecht met de restitutiepolis.
 • Iedereen wordt geaccepteerd

  Geen medische selectie, alleen bij de tandarts vanaf € 1.000,-.
 • Meegroeiservice

  De mogelijkheid om 1x per jaar uw aanvullende verzekering te wijzigen.

Wil Rijnberg - Zicht adviseurs
Ik ben Wil, zorgspecialist bij Zicht. Mijn team en ik kijken graag samen met u naar welke zorgverzekering het beste bij u past. Want uw zorg is onze zorg!
Wil Rijnberg - Zicht adviseurs

Wil Rijnberg

Zorgspecialist
Een zorgverzekering via Zicht afsluiten biedt voordelen. Bekijk de 5 belangrijkste voordelen >

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

Wist u dit al? In 2020 de helft minder collectiviteitskorting!

Heeft u een collectieve zorgverzekering? Dan gaat u meer betalen in 2020, los van de jaarlijkse premiestijging. In juni van dit jaar heeft de overheid namelijk besloten dat de maximale collectiviteitskorting voor een basisverzekering verlaagd wordt van 10% naar 5%.

Twee op de drie Nederlanders

Ongeveer twee op de drie Nederlanders hebben een collectieve zorgverzekering. U hoort daar ook bij als u uw zorgverzekering heeft afgesloten via uw werkgever of een ledenorganisatie, zoals de Sport- of vakbond of een patiëntenorganisatie.

Wat betekent dit voor u?

Als u collectief verzekerd bent, betekent dit dat u veel meer premie gaat betalen. Niet alleen omdat u minder korting krijgt op de basisverzekering, maar ook omdat veel premies stijgen. Voor aanvullende verzekeringen is er geen maximale korting.

Onze bespaartip: maak een vergelijking!  

Weet u of u nog steeds de juiste verzekering heeft? En of deze goed aansluit op uw zorgbehoefte? Of bent u verzekerd voor zorg, waar u nooit gebruikt van maakt? Het Nibud en ook wij adviseren iedereen, maar zeker mensen met een collectieve zorgverzekering, om goed te vergelijken. Dat kan zomaar veel geld schelen. Binnenkort ontvangt u van uw huidige zorgverzekeraar het persoonlijk aanbod voor 2020. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Dan weet u ook meteen de hoogte van de aangepaste collectiviteitskorting.
Bel ons: 088-020 93 04
kosteloos zorgadvies

Zorgverzekering kiezen, 4 stappenplan [video]

Voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering kiezen

Heeft u voor 31 december 2019 uw oude zorgverzekering opgezegd? En nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten? Dan heeft u nog even de tijd. U moet voor 1 februari 2020 een nieuwe zorgverzekering kiezen.
Regel het zelf
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1468 beoordelingen
Ook interessant
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Is een collectieve zorgverzekering via mijn werkgever goedkoper?
  Via werkgevers, maar ook via vakbonden en belangenorganisaties kunt u profiteren van een collectieve zorgverzekering. Waarbij er kortingsafspraken zijn gemaakt met een zorgverzekeraar. De overheid stelt vanaf 2020 een maximum aan de korting op de basisverzekering. De korting in 2019 is maximaal 10%. Vanaf 2020 is dit maximaal 5%. Voor mensen met een collectieve zorgverzekering worden de kosten in 2020 voor de basisverzekering dus hoger.  Voor de aanvullende verzekering geldt geen maximale korting. Ook Zicht biedt aantrekkelijke kortingen op de zorgverzekering.
 • Wat betekent een wachttijd?
  Alle zorgverzekeraars zijn verplicht u te accepteren voor de basisverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt dit niet. Dit is niet het geval bij de aanvullende zorgverzekering. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan de zorgverzekeraar een medische selectie nodig vinden. Sommige zorgverzekeraars hebben geen medische selectie, maar een wachttijd. Dit komt vooral voor bij tandartsverzekeringen. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 6 maanden mag u pas na deze periode gebruik maken van een bepaalde vergoeding. Of er sprake is van een wachttijd of medische selectie, staat in de polisvoorwaarden.
 • Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico?
  Voor 2020 geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Voor onderstaande zorgkosten betaalt u geen eigen risico:
  • Medische kosten voor verzekerden tot 18 jaar
  • Kosten voor de huisarts
  • Kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg
  • Verzorging en verpleging thuis (thuiszorg)
  • Zorg die vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt vergoed
  • Hulpmiddelen van de thuiszorg die u in bruikleen krijgt
  • Bepaalde kosten van een donor bij orgaandonatie
  • Vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering
 • Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?
  In de basisverzekering is de belangrijkste medische zorg verzekerd. De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Voor een uitgebreidere dekking kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar is dat altijd nodig?

  Heeft u  nu een aanvullende zorgverzekering? Vraag dan bij uw huidige zorgverzekeraar hoeveel u de afgelopen twee jaar geclaimd heeft uit deze aanvullende verzekering. Maakt u nauwelijks gebruik van de aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u overwegen deze volgend jaar achterwege te laten. Bedenk vooraf wel of u bepaalde zorg verwacht, dan kunt u uw zorgverzekering hierop aanpassen.