Bekijk de beste keuze

Zorgverzekering 2019 vergelijken en afsluiten

Ieder jaar kunt u weer kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Al jaren op rij kijken we bij Zicht welke zorgverzekeraars goede kwaliteit leveren en een goede prijs hebben. Ook vrije artsenkeuze vinden we heel belangrijk. We adviseren dit jaar de zorgverzekeringen van Nationale-Nederlanden aan onze klanten.
Bel ons: 010-272 42 02
kosteloos zorgadvies

Zorgverzekering afsluiten via uw verzekeringsadviseur?

Een zorgverzekering via Zicht biedt u zowel bij het afsluiten, het overstappen, als tijdens de looptijd veel voordelen.

Beste keuze voor uw zorgverzekering 2019

We vergeleken alle zorgverzekeringen voor u, op basis van prijs-kwaliteit. Uit deze vergelijking komt Nationale-Nederlanden als beste uit de bus.
 • Zicht korting

  Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen.
 • Vrije artsen keuze

  U kunt bij alle zorgverleners terecht met de restitutiepolis.
 • Iedereen wordt geaccepteerd

  Geen medische selectie, alleen bij de tandarts vanaf € 1.000,-.
 • Meegroeiservice

  De mogelijkheid om 1x per jaar uw aanvullende verzekering te wijzigen.

Wil Rijnberg - Zicht adviseurs
Ik ben Wil, zorgspecialist bij Zicht. Mijn team en ik kijken graag samen met u naar welke zorgverzekering het beste bij u past. Want uw zorg is onze zorg!
Wil Rijnberg - Zicht adviseurs

Wil Rijnberg

Zorgspecialist

Toch zelf zorgverzekeringen vergelijken?

Heeft u een andere zorgverzekering op het oog? Of wilt u gewoon heel uitgebreid vergelijken? Dat kan. Met de Zicht zorgvergelijker vergelijkt u meer zorgverzekeringen op prijs en dekking. We bieden naast Nationale-Nederlanden ook de verzekeringen van Menzis, Ohra, ONVZ, VGZ, De Amersfoortse, Stad Holland, CZ en Aevitae. U kunt via de zorgvergelijker ook meteen een zorgverzekering afsluiten!
Een zorgverzekering via Zicht afsluiten biedt voordelen. Bekijk de 5 belangrijkste voordelen >

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

Voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering kiezen

Heeft u voor 31 december 2018 uw oude zorgverzekering opgezegd? En nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten? Dan heeft u nog even de tijd. U moet voor 1 februari 2019 een nieuwe zorgverzekering kiezen.

Zorgverzekering kiezen, waar moet ik op letten? [video]

Regel het zelf

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.5 / 10
Gebaseerd op 921 recensies
Ook interessant
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen

 • Is een collectieve zorgverzekering via mijn werkgever goedkoper?
  Via werkgevers, maar ook via vakbonden en diverse belangenorganisaties kunt u profiteren van een collectieve zorgverzekering.  Waarbij er kortingsafspraken zijn gemaakt met een bepaalde zorgverzekeringsmaatschappij. De premie van een collectieve zorgverzekering kan nog steeds hoger zijn dan de premie die andere verzekeringsmaatschappijen rekenen. Ook Zicht biedt aantrekkelijke kortingen op de zorgverzekering.
 • Wat betekent een wachttijd?
  Alle zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt dit niet. Dat betekent dat een zorgverzekeraar niet verplicht is om u te accepteren voor de aanvullende zorgverzekering. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan er een medische selectie plaatsvinden. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben geen medische selectie, maar een wachttijd. Dit komt vooral voor bij tandartsverzekeringen. Bij een wachttijd van bijvoorbeeld 6 maanden mag u pas na deze periode gebruik maken van een bepaalde vergoeding. Of er sprake is van wachttijd of medische selectie, staat  in de polisvoorwaarden.
 • Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico?
  Voor 2019 geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Voor onderstaande zorgkosten betaalt u geen eigen risico:
  • Medische kosten voor verzekerden tot 18 jaar
  • Kosten voor de huisarts
  • Kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg
  • Hulpmiddelen van de thuiszorg die u in bruikleen krijgt
  • Bepaalde kosten van een donor bij orgaandonatie
  • Ketenzorg – zorgprogramma’s binnen de ketenzorg voor diabetes type 2 patiënten, COPD en cardiovasculair risicomanagement
  • Vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering
 • Heb ik een aanvullende zorgverzekering nodig?
  In de basisverzekering is de belangrijkste medische zorg verzekerd. De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Voor een uitgebreidere dekking kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar is dat altijd nodig?

  Heeft u  nu een aanvullende zorgverzekering? Vraag dan bij uw huidige zorgverzekeraar hoeveel u de afgelopen twee jaar geclaimd heeft uit deze aanvullende verzekering. Maakt u nauwelijks gebruik van de aanvullende zorgverzekering? Dan kunt u overwegen deze volgend jaar achterwege te laten. Bedenk vooraf wel of u bepaalde zorg verwacht, dan kunt u uw zorgverzekering hierop aanpassen.