Cyberrisico 2020

Cyberrisico in 2020: Gebruikt u nog Windows 7?

Het besturingssysteem Windows 7 gaat officieel End of Life op 14 januari 2020. Dat vraagt aanpassingen waarop veel bedrijven zich nu al voorbereiden. Maar niet elk bedrijf doet dit. Gebruikt u nog Windows 7? Of bent u nog niet volledig over op Windows 10? Lees dan wat te doen!
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Wat betekent: 'End of Life'?

Microsoft wil zijn besturingssystemen up-to-date houden. Als versies van Windows té oud worden, stopt Microsoft met de support. Voor Windows 7 is dit moment tien jaar na de introductie op 14 januari 2020. Windows 7 ontvangt vanaf deze datum ook geen beveiligingsupdates meer.

Wie loopt risico’s?

Mensen en bedrijven die nog Windows 7 gebruiken, lopen risico. De pc's op deze systemen werken nog steeds, maar het gebrek aan support en beveiligingsondersteuning maakt ze kwetsbaar voor cyberaanvallen.

Wat kunt u doen als u niet op tijd klaar bent met de upgrade naar Windows 10?

 • Bent u gestart met upgrades, maar niet klaar op 14 januari 2020? Dan is het verstandig om op oudere Windows 7-pc’s een goede firewall te installeren. Die beperkt de potentiële impact van een incident.
 • Bent u nog niet begonnen met upgrades? Dan kunt u tót 14 januari 2020 bij Microsoft ‘Extended Security updates’ aanschaffen. U blijft dan voorlopig beveiligingsupdates ontvangen en heeft dus meer tijd heeft om de upgrade naar Windows 10 uit te voeren.
Cyberrisico Windows 7 - Zicht adviseurs

Wilt u meer weten over cyberrisico’s?

Neem contact op met onze deskundige adviseurs voor een inventarisatie van de risico's voor uw bedrijf en een oplossing op maat.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1887 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat is cybercriminaliteit?
  Cybercriminaliteit en -datalekken zijn een vorm van criminaliteit met ICT als middel. Maar ook als doelwit. U kunt hier ook slachtoffer van worden als u geen computer of internetaansluiting heeft. Het kan bijvoorbeeld ook via de computerchips die in de meeste telefoons en bankpassen zitten of een USB-stick die u verliest. Maar ook bedrijfssystemen, moderne auto's en chipkaarten zijn vatbaar voor cybercriminaliteit. Cybercriminaliteit is strafbaar en wordt aangepakt door de politie en het Openbaar Ministerie.
 • Wat is een datalek?
  Slechte beveiliging kan leiden tot een datalek en dat kan weer misbruik van de gelekte gegevens tot gevolg hebben. We spreken van een datalek als er een inbreuk is op de beveiliging. Met andere woorden: het gaat om de toegang tot persoonsgegevens of vernietiging, wijziging of vrijkomen van gegevens, zonder dat dat de bedoeling is van de betreffende organisatie. Het gaat dus niet alleen over het vrijkomen (lekken) van de gegevens, maar ook om de onrechtmatige verwerking van de gegevens.
 • Welke vormen van cybercriminaliteit zijn er?
  Cybercriminaliteit kent vele vormen en is daarom moeilijk aan te pakken. Hieronder staan zes vormen die regelmatig voorkomen bij bedrijven.
  • Hacken. Het platleggen of misbruiken van uw website of computernetwerk.
  • Phishing. Met valse e-mails uw persoonlijke gegevens proberen los te krijgen.
  • Ransomware. Nadat systemen en/of bestanden zijn geblokkeerd, wordt geld gevraagd om de computer weer te 'bevrijden'.
  • Identiteitsfraude. Misbruiken van uw persoonlijke gegevens.
  • DDoS-aanvallen. DDoS staat voor Distributed denial-of-service. Doordat een groot aantal computers een website of internetdienst opvraagt, raakt de server overbelast en is de website of dienst niet meer bereikbaar voor normale internetgebruikers.
  • Menselijke fout. Maar vergeet een menselijke fout ook niet! Een medewerker kan, al dan niet opzettelijk, (een onderdeel van) een computersysteem of data die persoonsgegevens bevatten verliezen.