Premieverhogingen 2019

Premieverhoging van verzekeringen in 2019, waarom weer meer betalen? | Blog

2 december 2018

Het is inmiddels bijna een gewoonte. Aan het einde van ieder jaar krijgen we van de verzekeringsmaatschappijen te horen dat de premies stijgen. En dit maakt de verzekering weer
duurder. Dit geldt voor bijna alle verzekeringen, van de autoverzekering of inboedelverzekering
tot de zakelijke verzekeringen. Als ik dat bij een klant aankaart krijg ik vaak dezelfde vragen.
Daarom wil ik in deze blog hier graag uitleg over geven.
Anne van den Ham - Zicht adviseurs


Door: Anne van den Ham, senior zakelijk risico-adviseur

Waarom een premieverhoging?

Veel verzekeringspremies wijzigen in 2019. In de meeste gevallen betekent dit een verhoging van de premie. Dat hoeft overigens niet altijd het geval te zijn. Maar voor komend jaar wel.

De voornaamste reden is dat er landelijk bij alle verzekeringsmaatschappijen steeds meer schades gemeld worden. Bijvoorbeeld door het extreme weer, maar ook doordat de schadebedragen die uitgekeerd worden steeds hoger zijn. Een voorbeeld hiervan is dat een autoschade met alle elektronica van tegenwoordig veel groter is dan voorheen.

blog premieverhoging 2019

Ook meer betalen als je geen schade hebt gehad

Veel klanten hebben gedurende het jaar geen schade, maar toch worden zij geconfronteerd met een verhoging. Ik snap dat dat heel frustrerend kan zijn. Je let zelf goed op, maar je wordt toch ‘gestraft’. Waarom? Dat komt vooral doordat verzekeringsmaatschappijen niet kijken naar individuele schades. Alle schades worden op één hoop geschoven. Er wordt dus gekeken wat er landelijk gemeld wordt. Als je dan naar het totale schadebedrag kijkt, zie je een stijging. En als dit bedrag hoger is dan de reserves, dan moet de premie verhoogd worden. Anders kunnen niet alle schades uitbetaald worden. Het zou dus mooi zijn als iedereen zoveel mogelijk probeert schades te beperken. Alleen op die manier gaat het landelijk schadebedrag niet verder omhoog.

Nieuwe regeling per 1 januari 2019

Een andere reden voor de verhoging is het feit dat per 1 januari 2019 een regeling in het leven geroepen wordt waarmee affectieschade geclaimd kan worden. Dit is een vorm van smartengeld. Hiermee krijgen naasten van slachtoffers die door een fout van een ander zijn overleden of ernstig of blijvend letsel hebben opgelopen een schadevergoeding.

Verzekeringsmaatschappijen verwachten dat door deze aansprakelijkheidsregeling meer schadelastuitkeringen betaald moeten worden.
blog premieverhoging 2019

Geen verrassing

In de markt zien we vaak dat ondernemers verrast worden door het bericht van de verzekeringsmaatschappij dat de premie ineens wordt verhoogd. Ik probeer dit samen met mijn collega’s voor te zijn.
Bij verhogingen die een grotere financiële impact hebben kiezen we ervoor om dit proactief persoonlijk met onze relaties te bespreken. Een eerste reactie is regelmatig ‘ik ga de verzekering opzeggen’, maar dat is niet altijd een verstandige keuze. Als het nodig is maken we afspraken over de eventuele vervolgstappen.

De afgelopen jaren hebben we op deze manier gewerkt en hier krijgen we positieve reacties op. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen: een tevreden klant.  Wordt jouw premie ook verhoogd en wil je weten of je huidige verzekering nog de beste keuze is? Bel me en we bespreken wat je mogelijkheden zijn.

Bel Anne 06-55 32 02 97
advies over jouw premiewijzigingen 2019

Hulp nodig bij het in kaart brengen van jouw risico’s?

  • Je hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
1035 beoordelingen