Risico inventarisatie gesprek

Blog | De gesprekken komen weer op gang

16 juni 2020

Toen in de maand maart het coronavirus Nederland in zijn greep kreeg, hebben we bij Zicht snel maatregelen genomen. Thuis werken werd de norm en de meeste fysieke kantoren bleven met een minimale bezetting open. We hebben onze rol als partner in business serieus opgepakt richting onze relaties door actief in gesprek te gaan over de impact van corona op de bedrijfsvoering en de mogelijke gevolgen voor de risico’s en het verzekeringspakket dat daar bij hoorde.


Door: Remco Louwrink, manager zakelijk advies
Remco Louwrink - Zicht adviseurs

Trots op initiatieven

Als ik terugdenk aan al die schitterende creatieve initiatieven die zijn ontstaan in de markt, en de rol die wij daarbij als risicoadviseurs in mochten spelen, dan ben ik hier nog steeds bijzonder trots op. Het wás en ís voor veel van onze trouwe MKB-relaties nog steeds een kwestie van overleven en wij dragen daar graag een zo groot mogelijk steentje aan bij met onze expertise.

Prioriteitenlijstje

Gevolg van deze situatie was logischerwijs dat onze reguliere bezoeken aan onze vaste relaties voor het periodieke risico-inventarisatie-gesprek snel tot nul werden gereduceerd. Ook bij hen werd ‘wegblijven’ de norm. En afgezien van onze telefonische ondersteuning en het daarbij behorende meedenken, stond bij veel ondernemingen een fysiek bezoek en het daarbij behorende gesprek over uw bedrijf, de wet/jurisprudentie, en de ontwikkelingen in de verzekeringswereld niet meer bovenaan het prioriteitenlijstje. 
Risico inventarisatie gesprek - Zicht adviseurs

Bereidheid

De laatste maand merk ik echter dat de wereld, samen met de aanwijzingen die wij krijgen van ons kabinet, weer langzaam open gaat. Sommige sectoren zijn hard getroffen en zullen ook de komende maanden het nog steeds lastig blijven houden. We hoeven niet lang na te denken om voorbeelden te bedenken hierbij. De horeca en bijbehorende terrassen draaien (als het een beetje meezit) op halve kracht en hoewel we daar allen gelukkig mee zijn, zullen deze relaties van Zicht ook de komende maanden moeilijke tijden blijven doormaken. De evenementenbranche, de detailhandel en zo kan ik nog wel even doorgaan…………. Maar je ziet ook dat over de gehele linie de bereidheid ontstaat om ons weer te ontvangen. Waar ik mijzelf twee maanden geleden nog zou moeten schamen om voor te stellen bij een relatie of prospect langs te gaan, is dat beeld nu compleet gekanteld.

Business draait door

De business van onze relaties draait door. En of het nu goed of minder goed gaat, dat besef is ingedaald. En met dat besef ontstaat vanzelf ook weer de noodzaak om de risico’s, samen met de vaste vertrouwde gesprekspartner, de revue te laten passeren. Uiteraard met inachtneming van de regels die belangrijk zijn om gezond te blijven. Dus ja, we desinfecteren onze handen bij binnenkomst en ja, we behouden 1,5 meter afstand van onze gesprekspartners. Maar ik merk heel sterk de behoefte bij onze relaties (en ook bij ondernemingen die nog geen klant zijn bij Zicht, maar wel op zoek zijn naar deskundig risicoadvies) om ons weer ouderwets over de vloer te halen om van gedachten te wisselen over de risico’s en de verzekeringen.
Risico inventarisatie gesprek - Zicht adviseurs

Staat u ook open voor een gesprek?

Ik nodig u dan ook van harte uit om, als u daarvoor open staat, weer met ons in gesprek te gaan over uw risico’s. Wij willen graag weer doen waar we goed in zijn: ‘het op uitstekende wijze bedienen van onze relaties op risico- en verzekeringsvlak’. En bij voorkeur met onze kernwaarde ‘betrokken’ op het netvlies. Dus persoonlijk met u om tafel.
Bel ons
Mijn collega’s en ik horen graag van u.

Hulp nodig bij het in kaart brengen van jouw risico’s?

  • Je hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
1035 beoordelingen