Verzekeringsclausules – voldoe jij eraan? Voorkom risico’s

Wij helpen je dit risico in kaart te brengen

Om de risico’s die je als ondernemer loopt te beperken, kun je allerlei preventieve maatregelen treffen, geld opzij zetten als buffer en verzekeringen afsluiten. Je hebt daar waarschijnlijk ook goed over nagedacht. Maar wist je ook dat een verzekering helaas weinig waard is als je niet aan de gestelde clausules voldoet?

 • Bij het afsluiten van de verzekering staat in de polisvoorwaarden wanneer je wel en niet verzekerd bent. Clausules zijn uitbreidingen of juist beperkingen op deze polisvoorwaarden. Als je de polisvoorwaarden en clausules niet naleeft, dan kan je schadeclaim afgewezen worden door de verzekeringsmaatschappij. De aanvullende verplichtingen uit de clausules kunnen dus grote financiële gevolgen hebben. Zeker als maar een gedeeltelijke of zelfs helemaal geen uitkering volgt uit de verzekering. Het is dus essentieel voor de continuïteit van je bedrijf dat je voldoet aan de verplichtingen.
  • De meest voorkomende verzekeringsclausules zijn de clausules over blusmiddelen, alarminstallaties, keuringen van elektra en de clausules over buitenopslag van goederen en materialen.
  • Op het naleven van clausules wordt heel streng gecontroleerd. Een voorbeeld: ontstaat er brand en is je buitenopslag maar op 7 meter verwijderd van het pand in plaats van de gevraagde 10 meter? Dan kan de claim afgewezen worden.
  • Wist je dat je als huurder van een pand ook te maken hebt met clausules over bijvoorbeeld elektrische installaties? Dus ga in gesprek met je verhuurder. Vraag bijvoorbeeld om een keuringsbewijs.
  • Sommige clausules stellen ook eisen aan de bedrijven die je inschakelt voor de preventieve maatregelen. Bijvoorbeeld dat een alarminstallatie aangelegd moet worden door een gecertificeerde onderneming.
  • Naast elektronische beveiliging stellen verzekeringsmaatschappijen vaak ook bouwkundige eisen, zoals het plaatsen van bepaalde sloten op ramen en deuren.
 • Je verzekeringsadviseur heeft je vast de vraag gesteld ‘Wanneer heb je je brandmelders laten controleren?’. Maar er zijn nog vele vragen die we kunnen stellen om het risico op de juiste wijze in kaart te brengen. Met de Zicht clausulecheck kijken we naar de specifieke verzekeringsclausules die voor jouw verzekeringen gelden. Voldoe je er aan of toch niet helemaal? We helpen je met het vertalen naar concrete acties en kunnen je natuurlijk ook helpen met het regelen. De Zicht clausulecheck is een service van onze adviseurs!
 • Natuurlijk kunnen we met één druk op de knop een offerte voor je maken als je enkele gegevens aanlevert. Maar het gaat bij Zicht om meer dan alleen maar cijfertjes. Daarom maakt onze risicoadviseur graag tijd om telefonisch in 10 minuten dit specifieke risico in jouw situatie te bespreken. Tijdens deze korte analyse krijg je een indicatie in wat je wel en niet goed geregeld hebt. Hebben we meer tijd nodig? Dan plannen we een vervolgafspraak. Eventueel ook om andere risico’s te bespreken. Zo kan je bewustere keuzes maken op het gebied van verzekeren.
 • Ben je MKB’er en heb je medewerkers? Dan is dit 10-minutengesprek de perfecte manier om een indicatie te krijgen van wat je wel en niet goed geregeld hebt. En dat in slechts 10 minuten.
Plan een 10-minutengesprek – Zakelijk

Snel een analyse van dit risico?

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.

De Zicht clausulecheck

Staan de containers minimaal 10 meter van het bedrijfspand? Wanneer is voor het laatst de elektrische installatie gecontroleerd? Is de inbraakpreventie goed geregeld? Dit zijn drie risico’s die vaak voorkomen bij bedrijven en zijn in een clausule verwerkt. De Zicht clausulecheck geeft je inzicht in welke mate de bedrijfsvoering aansluit op de verzekeringsclausules. En wat als dat niet zo is? Dan denken we graag mee wat er nodig is om je verzekeringen of bedrijfsvoering aan te passen. Maar eerst inzicht krijgen. Doe daarom de clausulecheck.

Zicht helpt ondernemers

Al 9 jaar is Martine Goedegebuure met haar bedrijf Bos Nieuwerkerk klant van Zicht. Waarom ze zo tevreden is? Bekijk haar verhaal!