Aanpassing werkzaamheden

Zijn uw bedrijfsactiviteiten veranderd door de corona maatregelen?

Het coronavirus zet de wereld op zijn kop. De Rijksoverheid heeft verschillende maatregelen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben veel horecaondernemers en hun medewerkers direct getroffen.
Bel Zicht voor aanvullende vragen
Of neem contact op met uw adviseur

Aanpassing werkzaamheden

Bent u ook bezig met creatieve oplossingen om wél omzet te kunnen maken? Speelt u bijvoorbeeld met het idee om maaltijden thuis te bezorgen terwijl u dat normaal niet doet? Weet dat dit gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld uw aansprakelijkheids- of motorrijtuigenverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft u dekking voor de bedrijfsactiviteiten die op uw polis omschreven staan bij verzekerde hoedanigheid. Als uw activiteiten veranderen, dan is het essentieel om de verzekeringsmaatschappij hierover te informeren. Zij passen dan de hoedanigheid aan, waardoor de nieuwe of veranderde activiteit is meeverzekerd.

Veel maatschappijen zien trouwens het bezorgen van maaltijden als een standaard nevenactiviteit van horecabedrijven. Wij adviseren u bij verandering of uitbreiding van uw activiteiten te controleren of uw verzekering hier op aansluit.
Aangepaste bedrijfsactiviteiten - Zicht adviseurs

Zakelijke (bestel) autoverzekering

Normaal is de activiteit ‘bezorgen’ niet standaard verzekerd op (bestel)autoverzekeringen. In de nieuwe situatie waar we ons nu in bevinden maken sommige verzekeringsmaatschappijen het mogelijk dit risico tijdelijk mee te verzekeren. Er zijn echter verschillen per verzekeringsmaatschappijen.
Belangrijke voorwaarden:
  • Er mag alleen bezorgd worden met een zakelijke auto. Zakelijke activiteiten zijn expliciet uitgesloten op de verzekering van een privéauto.
    Let op! Er kunnen uitzonderingen of limiteringen zijn. Neem dus bij uitbreiding van het gebruik of bij inzet van nieuwe bestuurders vooraf contact op met uw adviseur.
  • De bestaande dekking van de auto blijft van kracht en kan niet worden uitgebreid.
  • Is uw auto alleen WA verzekerd? Dan  is er ook alleen maar WA-dekking voor de bezorgactiviteiten als die meeverzekerd worden.
  • De uitbreiding van de dekking is alleen voor bezorgactiviteiten van uw eigen bedrijf.
Aangepaste bedrijfsactiviteiten - Zicht adviseurs

Neem contact met ons!

Is uw bedrijfsactiviteit veranderd, wilt u uw verzekering tijdelijk aanpassen of heeft u andere vragen? Neem dan contact met uw adviseur op. We kijken samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen