Versoepelingen coronamaatregelen

Aanpassingen coronamaatregelen

Beetje bij beetje worden de coronamaatregelen versoepeld. Terrassen mogen ruimere tijden open, binnen mag weer in beperkte maten gesport worden, winkels zijn zonder afspraak te bezoeken, attractieparken mogen de deuren weer openen, etc. Klinkt heel positief. Maar… er gaat ook een risico mee gepaard. Want heeft u tijdens de coronatijd dingen ‘on hold’ gezet? Vergeet deze dan niet weer te activeren. We hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet.
Bel Zicht voor aanvullende vragen
Of neem contact op met uw adviseur

1. Nieuwe werkzaamheden

Veel ondernemers zijn het afgelopen jaar op zoek gegaan naar alternatieve werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het thuisbezorgen van maaltijden, het activeren van een webshop, het maken van een ander product. Hierdoor kan het zijn dat verzekeringen ook (tijdelijk) uitgebreid of juist verminderd moesten worden. Blijft u deze activiteiten nog steeds doen? Zijn de aanpassingen in de verzekeringen nog steeds nodig? Bij wijzigingen van werkzaamheden is het altijd verstandig om uw adviseur op de hoogte te stellen.

2. Voorraad

Hoe is het met uw voorraad? Moet u nu weer meer goederen op voorraad zetten om aan de vraag van uw klanten te kunnen voldoen? Of had u juist al ingeslagen uit verwachting dat uw leverancier niet tijdig of voldoende kon leveren? Door veranderingen is het verstandig de verzekerde som goed te controleren.

3. Keuringen/controle

Nu weer meer mensen naar winkels, restaurants en andere panden mogen, is het verstandig om de keuringen weer na te lopen. Denk hierbij aan de keuring van brandblussers en elektrische keuringen, maar bijvoorbeeld ook legionellabacteriecontrole in de douches van de sportschool. Of misschien heeft u wel auto’s tijdelijk niet gebruikt en heeft u de APK hierdoor uitgesteld.
Versoepelingen coronamaatregelen - Zicht adviseurs

4. Contracten/voorwaarden

In een jaar tijd is veel veranderd. Daarom is het verstandig om uw eigen contracten en voorwaarden nog eens door te nemen, maar ook die van uw leveranciers. Controleer ook of uw verzekeringen hier nog op aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheidsverzekering.

5. Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit was voor de komst van het coronavirus al in opkomst. En de cybercriminelen hebben het afgelopen jaar ook niet stil gezeten. Sterker nog, we merken in de praktijk juist dat in deze periode bedrijven in hoog tempo meer digitaal zijn gaan (thuis)werken en websites hebben gebouwd, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor bijvoorbeeld ransomware-aanvallen. Misschien heeft u ook ad-hoc in moeten spelen op wat wel kon. Heeft u daarbij ook gedacht aan de beveiligingsmaatregelen? Weten wat u zelf tegen cybercriminaliteit kan doen? Lees hier ons cybercrime 4 stappenplan.

6. Personeel

Door corona was het bij sommige bedrijven het afgelopen jaar erg druk, maar helaas konden veel ondernemers juist niet al hun personeel aan het werk houden. Door de versoepelingen is de vraag naar bijvoorbeeld horecapersoneel enorm gegroeid. Veel mutaties in uw personeel kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw verzuim- en aansprakelijkheidsrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan het werkgeversaansprakelijkheidsrisico voor personeel in het verkeer waarover we eerder dit blog hebben gepubliceerd.

Ga in gesprek!

Eigenlijk alle bovenstaande punten komen op hetzelfde neer: zijn uw verzekeringen nog wel up-to-date? We kunnen ons voorstellen dat u daar nu helemaal niet mee bezig bent. Maar door alle wijzigingen het afgelopen jaar loopt u het risico om onder- of juist over verzekerd te zijn. Maak daarom een afspraak met uw adviseur om uw risico’s door te nemen. 

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
977 beoordelingen
Veelgestelde vragen