Preventie en schade

Preventie en schade tijdens de coronacrisis

Het kabinet heeft opgeroepen zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Ben je er dan met het regelen van de thuiswerkfaciliteiten? Nee. Sterker nog, u loopt op sommige punten een extra risico. Zeker nu de maatregelen verlengd zijn.
Bel Zicht voor aanvullende vragen
Of neem contact op met uw adviseur

Vergeet de voorwaarden en clausules niet!

U heeft bewust gekozen om bepaalde verzekeringen af te sluiten. In veel gevallen moet u dan ook voldoen aan een aantal aanvullende voorwaarden en clausules. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het jaarlijks laten keuren van systemen en het uitvoeren van taxaties. Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat er beperkte dekking is als een pand naar verwachting langer dan twee maanden niet in gebruik zal zijn.

Ga in gesprek!

We merken dat veel klanten in de knel komen met deadlines om de keuringen voor elkaar te krijgen. Bedrijven die dat zouden moeten uitvoeren zijn op dit moment ook maar beperkt bereikbaar. En doordat er nu langer thuisgewerkt moet worden, staan panden langer leeg, waardoor de risico’s op brand en vandalisme bijvoorbeeld groter worden.

Daarom ons verzoek: ga met uw adviseur in gesprek! Dan kunt u samen bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden om aan de eisen te blijven voldoen.
Preventie en schade in coronatijd - Zicht adviseurs

Hoe gaan verzekeringsmaatschappijen hiermee om?

We hebben dit probleem al met verschillende verzekeringsmaatschappijen besproken. Hierin merken we dat verruiming van deadlines vaak bespreekbaar is. Maar het is niet altijd mogelijk en daardoor kan het risico van geen of beperkte dekking ontstaan. Het uitgangspunt van verzekeringsmaatschappijen is wel om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Ook taxaties en risico-inspecties voor het afgeven van (voorlopige) verzekeringsdekking worden zoveel mogelijk voortgezet. Waar mogelijk gebeurt dit op afstand.

En bij schade?

Maatschappijen gaan natuurlijk gewoon door met het zorgvuldig en zo snel mogelijk behandelen van schademeldingen. Dat geldt voor zowel de lopende zaken als nieuwe schades. Eventuele schadevergoedingen worden zo snel mogelijk uitbetaald. Daarbij hebben maatschappijen aandacht voor de situatie waarin hun klanten verkeren en passen zij waar nodig maatwerk toe
De coronacrisis raakt ook de behandeling van letselschadezaken. Zo kunnen er geen huisbezoeken bij slachtoffers worden gedaan in verband het persoonlijke contact en is er op dit moment geringe capaciteit beschikbaar voor het medisch traject.

Toch proberen aansprakelijkheidsverzekeraars de behandeling van letselschadezaken zoveel mogelijk gewoon door te laten gaan. Uitgangspunt is dat de huidige beperkingen zo min mogelijk ten nadele mogen komen van slachtoffers en dat hier ruimhartig en tegelijk met gezond verstand mee om wordt gegaan.
Preventie en schade in coronatijd - Zicht adviseurs

Wij regelen het voor u

  • U hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen