Pensioencommunicatie

Pensioencommunicatie in tijden van corona

Regelgeving rondom pensioen verandert sterk. De verantwoordelijkheid van u als werkgever voor goede communicatie naar uw werknemers wordt steeds groter. In deze bijzondere tijd is het niet altijd makkelijk om uw werknemers betrokken te houden als het gaat om pensioen. Terwijl u als werkgever het eerste aanspreekpunt bent en blijft op het gebied van pensioen.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Waarom is pensioencommunicatie belangrijk?

Uit de praktijk blijkt dat werknemers niet heel erg pensioenbewust zijn. Dit terwijl pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde is en een (groot) deel van het inkomen verzorgt bij pensionering en/of bij overlijden.

Informatie– en zorgplicht

Daarbij bent u als werkgever aan zet. U bent verplicht uw werknemers goed te informeren. Dit staat in de Pensioenwet en de Wet verplichte beroepspensioenregeling. En als goed werkgever heeft u natuurlijk ook een zorgplicht voor uw werknemers.

Financieel inzicht brengt rust en waardering

Hebben uw werknemers een duidelijk beeld van hun huidige en toekomstige financiële situatie? Dan geeft dat uw werknemers een gevoel van financiële rust. Daarnaast krijgen uw werknemers meer waardering voor de arbeidsvoorwaarden en de pensioenregeling.

Hoe kan Zicht u helpen?

Zicht kan u helpen pensioen in beeld te brengen en te houden in coronatijd. We hebben methoden ontwikkeld om uw werknemers, op veilige afstand, te informeren over de inhoud van de pensioenregeling en hun vragen te beantwoorden. U kunt kiezen uit:

Individuele gesprekken

Onze pensioenadviseurs kunnen individuele gesprekken met uw werknemers voeren. Dit kan persoonlijk (op gepaste afstand), maar ook telefonisch of via beeldbellen.

Een digitale presentatie

Ook kunnen onze adviseurs een digitale presentatie geven waarbij uw werknemers worden uitgenodigd om in te bellen. De pensioenadviseur deelt informatie over de pensioenregeling op het scherm en iedereen kan meekijken en vragen stellen.
Pensioencommunicatie in coronatijd - Zicht adviseurs

Een presentatiefilm

Daarnaast kan Zicht een presentatiefilm samenstellen die iedere werknemer apart kan bekijken op een door hem of haar gewenst tijdstip.
Graag maken we een afspraak met u. Om te bespreken wat voor uw werknemers de beste manier is. Neem hiervoor contact op met uw relatiebeheerder. Hij of zij zorgt er voor dat dit wordt geregeld.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Is pensioencommunicatie aan werknemers verplicht?
  Ja, als werkgever wordt van u verwacht dat u uw werknemers goed informeert. Dit staat in de Pensioenwet. Deze verplichtstelling tot communiceren richting de werknemers wordt momenteel binnen de overheid nog zwaarder gemaakt.
 • Moeten alle werknemers zijn aangemeld in de pensioenregeling? 
  Ja, maar in de praktijk gebeurt het nog wel eens dat bedrijven hun werknemers niet allemaal hebben aangemeld. Bijvoorbeeld omdat de werkzaamheden van het bedrijf zijn veranderd of omdat de bepalingen van een pensioenfonds zijn gewijzigd. Maar ook onbekendheid kan een reden zijn.
 • Wat is een cao- of BPF-check?
  Heeft u uitbreidingsplannen of gaat u nieuwe diensten aanbieden? Dit zijn soms kleine wijzigingen met een groot gevolg. Misschien valt u als bedrijf na de wijziging wel onder de verplichting van een bedrijfstakpensioenfonds (BPF). Dit brengt verplichtingen en gevolgen met zich mee voor uw pensioenregeling. Ook in een cao kunnen bepalingen staan die van invloed zijn op de pensioenregeling. Bijvoorbeeld over de verplichte aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds. Of een BPF op u van toepassing is (de werkingssfeer van een BPF), is vastgelegd in de statuten. Daarin is opgenomen voor welke bedrijfsactiviteiten een werkgever verplicht onder de werkingssfeer van het BPF valt.