Waardeoverdracht

Werknemers kunnen zelf waardeoverdracht regelen

Heeft u nieuwe werknemers is dienst? En overwegen ze oude pensioenen over te dragen? Dat kunnen ze nu heel eenvoudig en snel zelf regelen. Via de nieuwe website mijnwaardeoverdracht.nl.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Hoe werkt het?

Deelnemers:

 1. gaan naar Mijnwaardeoverdracht.nl;
 2. loggen in met hun DigiD;
 3. kunnen zien waar nog ‘slapende rechten’ en potjes staan;
 4. kunnen de effecten van een eventuele overdracht zien. Waarbij ze informatie krijgen over:
  de regeling bij de uitvoerder waar de rechten nu staan;
  de uitvoerder naar wie eventueel wordt overgedragen;
  de kans op indexatie en korting van de pensioenen bij die twee uitvoerders;
  het geldbedrag dat overgedragen zal worden en;
  het verwachte ouderdoms- en nabestaandenpensioen bij beide uitvoerders
 5. krijgen op het eind een offerte, die ze kunnen opslaan of meteen kunnen ondertekenen met hun DigiD. En als dat van toepassing is, kan ook de partner ondertekenen;
 6. krijgen aan het eind nog een paar controlevragen om te voorkomen dat er té snel doorgeklikt wordt bij de beslissing. Het kan tenslotte om flinke bedragen gaan.

Uitvoerders die zich aansluiten op het systeem:

 1. moeten zorgen dat hun eigen administratie à la minute pensioengegevens kan aanleveren als een deelnemer inlogt;
 2. kunnen een offerte maken als deelnemers daarom vragen, zowel voor een inkomende als uitgaande overdracht. Dit gaat met vaste afgesproken digitale formats.
 3. krijgen vervolgens via het systeem de ondertekende verzoeken geleverd, zodat verdere financiële afhandeling kan beginnen.
Waardeoverdracht zelf regelen - Zicht adviseurs

Veelgestelde vragen

 • Welke pensioenuitvoerders zijn al aangesloten?
  In principe zijn de uitvoerders APG, PGGM en Blue Sky Group aangesloten plus de regelingen van Nationale Nederlanden. Andere uitvoerders sluiten zich in de toekomst mogelijk ook aan op de website.
 • Hoe actueel zijn de gegevens op Mijnwaardeoverdracht.nl?
  De gegevens op Mijnwaardeoverdracht.nl zijn de meest actuele pensioengegevens. Mijnwaardeoverdracht.nl ontvangt deze van de pensioenuitvoerders op het moment dat de deelnemer op Mijnwaardeoverdracht.nl inlogt.
 • Is de privacy gewaarborgd?
  Ja. Een gerenommeerd advocatenkantoor deed onderzoek naar het systeem en de inrichting van Mijnwaardeoverdracht.nl in relatie tot de wettelijke privacyregels (AVG). Naar aanleiding van dat onderzoek is er een AVG-certificaat afgegeven. Verder zijn de toezichthouders geraadpleegd bij de ontwikkeling.
 • Wat kost het?
  Een waardeoverdracht via Mijnwaardeoverdracht.nl kost een deelnemer niets. Alle kosten worden door de op Mijnwaardeoverdracht.nl aangesloten pensioenuitvoerders gezamenlijk betaald.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
948 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Is pensioencommunicatie aan werknemers verplicht?
  Ja, als werkgever wordt van u verwacht dat u uw werknemers goed informeert. Dit staat in de Pensioenwet. Deze verplichtstelling tot communiceren richting de werknemers wordt momenteel binnen de overheid nog zwaarder gemaakt.
 • Moeten alle werknemers zijn aangemeld in de pensioenregeling? 
  Ja, maar in de praktijk gebeurt het nog wel eens dat bedrijven hun werknemers niet allemaal hebben aangemeld. Bijvoorbeeld omdat de werkzaamheden van het bedrijf zijn veranderd of omdat de bepalingen van een pensioenfonds zijn gewijzigd. Maar ook onbekendheid kan een reden zijn.
 • Wat is een cao- of BPF-check?
  Heeft u uitbreidingsplannen of gaat u nieuwe diensten aanbieden? Dit zijn soms kleine wijzigingen met een groot gevolg. Misschien valt u als bedrijf na de wijziging wel onder de verplichting van een bedrijfstakpensioenfonds (BPF). Dit brengt verplichtingen en gevolgen met zich mee voor uw pensioenregeling. Ook in een cao kunnen bepalingen staan die van invloed zijn op de pensioenregeling. Bijvoorbeeld over de verplichte aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds. Of een BPF op u van toepassing is (de werkingssfeer van een BPF), is vastgelegd in de statuten. Daarin is opgenomen voor welke bedrijfsactiviteiten een werkgever verplicht onder de werkingssfeer van het BPF valt.