Andere keuzes in 2021

Ontwikkelingen in de markt 2021 – WIA | Ziekengeld

Als gevolg van corona en de economische gevolgen zien we dat werkgevers andere keuzes maken in 2021.

Overweegt u een nieuwe ziekengeld- of WIA-aanvullingsverzekering af te sluiten voor uw werknemers?
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Wat zijn de ontwikkelingen in de markt?

Wij zien als gevolg van de coronapandemie vooral de vraag toenemen naar:
 • Ziekengeldverzekering

Veel werkgevers willen het risico van loondoorbetaling gaan afdekken. Verzekeringsmaatschappijen zijn terughoudend met het uitbrengen van offertes, met name offertes met een korte eigenrisicotermijn. 
 • WIA-aanvullingsverzekeringen

Vooral binnen bedrijven met een OR/PVT (Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging) zien we dat dit onderwerp leeft. Hierbij wordt vooral gekeken naar ‘goed werkgeverschap’.

Let op:

Wilt u een nieuwe ziekengeld- of WIA-aanvullingsverzekering afsluiten? Dan worden werknemers die al ziek zijn, door verzekeringsmaatschappijen gezien als ‘brandende huizen’. Deze zieke werknemers vallen daarom ook niet onder de inloopdekking van een nieuwe ziekengeldverzekering of WIA-aanvullingsverzekering.

Waar moet u aan denken als uw (ex-)werknemer na twee jaar in de WIA terecht komt?

Als uw werknemer na twee jaar ziekte door het UWV is gekeurd, wordt er een beschikking afgegeven. In deze beschikking staat voor hoeveel procent uw
(ex-)werknemer wordt afgekeurd.

Het is heel belangrijk dat u deze beschikking deelt met de verzekeringsmaatschappij(en) waar u een WIA-aanvullings- of WGA-eigenrisicodragersverzekering heeft lopen. Het komt ook nogal eens voor dat de melding aan de pensioenverzekeraar en het pensioenfonds wordt vergeten. Dit kan betekenen dat uw (ex-) werknemer dan geen (gedeeltelijk) premievrije voortzetting van de pensioenopbouw krijgt, terwijl hij of zij er wel recht op heeft.
WIA ontwikkelingen - Zicht adviseurs

Ons advies

Kom als werkgever in actie en laat u goed informeren over welke actie u het beste kunt ondernemen en welke mogelijkheden u heeft. Het kan u - op termijn - veel discussies en geld besparen. Heeft u vragen over WIA- of ziekengeldverzekering in 2021? Neem contact op met uw adviseur.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat is WIA?
  WIA staat voor Wet werk inkomen naar arbeidsvermogen. De WIA regelt inkomen als de werknemer na twee jaar ziekte minder of niet kan werken. Bent u twee jaar ziek? Dan kunt u via UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) een WIA-uitkering krijgen als u 35% of meer arbeidsongeschikt bent.
 • Wat is een eenjarige WIA compensatieverzekering?
  Deze collectieve verzekering is bedoeld als werkgeverscompensatie voor de kosten die de werkgever maakt als een werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is.
 • Wat zijn de kosten van een  WIA verzekering?
  De premie is afhankelijk van verschillende factoren. Deze hangt af van de verzekeringen die u kiest, de opbouw van uw personeelsbestand en de sector waarin uw bedrijf werkzaam is. Uw Zicht adviseur kan u informeren en de premie voor u berekenen.