Zakelijke autoverzekering voor zzp’ers

Als zelfstandig ondernemer is een eigen auto vaak onmisbaar. Wist u dat uw particuliere autoverzekering geen dekking biedt als u uw privéauto zakelijk gebruikt? Het kan daarom slim zijn om uw auto zakelijk te verzekeren. We vertellen u graag meer over de zakelijke autoverzekering voor zzp’ers. 

Zoë helpt u graag verder

Wel of geen zakelijke autoverzekering?

Afhankelijk van uw beroep is het verstandig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Helaas verzekeren zzp’ers die bijvoorbeeld in de thuiszorg werken hun auto vaak niet zakelijk. Dat terwijl ze wel op huisbezoek gaan bij klanten. Dit kan problemen opleveren bij schade. Let ook op als u uw zakelijke post met de auto naar het postkantoor brengtook dan bent u zakelijk bezig! 

Voordelen van een zakelijke autoverzekering  

Het rijden van een zakelijke auto heeft direct financiële voordelen:  

  • Btw-voordelen. De btw die u betaalt bij de aanschaf van de zakelijke auto kunt u terugvragen bij de belastingdienst. U kunt ook de btw terugvragen voor de kosten voor brandstof, onderhoud en reparatie. 
  • U mag alle zakelijke autokosten (brandstof, verzekering, onderhoud etc.) in mindering brengen op uw winst. En dat geldt dan ook nog eens voor de afschrijving. Dat maakt het rijden van een zakelijke auto financieel aantrekkelijk. 

Kosten van een zakelijke autoverzekering 

Een zakelijke autoverzekering is over het algemeen iets duurder dan een particuliere autoverzekering. Dat komt doordat met een zakelijke auto vaak meer kilometers worden gereden. U kunt kiezen uit WA en beperkt casco. Let op: we verzekeren alleen zakelijke auto’s van maximaal 5 jaar oud.  

Voor koeriers of transportondernemers

Werkt u als zzp’er als pakketbezorger, koerier of in transport? Dan is de keuze om uw auto te verzekeren vaak beperkter. Door de hoge schaderisico’s willen veel verzekeringsmaatschappijen uw voertuig niet verzekeren. We adviseren u graag over de beste optie.   

Bloemist brengt bloemen naar klanten met auto – zakelijke autoverzekering – zzp
Roos Haczewski – Zicht adviseurs

We zoeken samen met u een autoverzekering die bij uw autogebruik past. Of het nu gaat om een bestelbus of een luxe auto voor zakelijk gebruik. Meer informatie? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in.

Roos Haczewski

relatiebeheerder zakelijk
Roos Haczewski – Zicht adviseurs

Roos Haczewski

relatiebeheerder zakelijk

Toch ingewikkeld?

Hoewel we proberen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen, kan het ingewikkeld blijven om te bepalen welke verzekering(en) voor u passend zijn. Zeker als zzp’er is het belangrijk om goed verzekerd te zijn, zodat u ook privé geen risico’s loopt. Advies nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Zoë helpt u graag verder

We regelen het voor u

  • Uw verzekeringen altijd op orde
  • Advies wanneer het u uitkomt
  • Zicht overstapservice
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
678 beoordelingen