Ik weet er nog niet zoveel van

We zijn steeds digitaler gaan werken én leven. De razendsnelle ontwikkeling van de computertechnologie heeft veel voordelen, maar kent zeker ook nadelen. Cyber- en datarisico’s zoals cybercriminaliteit! Op deze pagina geven we u een hoop informatie. Wilt u met een adviseur hierover sparren? U bent altijd welkom om contact met ons op te nemen. En vergeet niet onderaan deze pagina verder te klikken in het ‘cyber-bewust-menu’.

Enkele cijfers

U denkt wellicht dat cybercrime u waarschijnlijk niet overkomt. Omdat u niet interessant genoeg bent, in de cloud werkt en/of uw ICT-specialist het goed voor u geregeld heeft. Maar wist u dat 2.3 miljoen mensen in Nederland zijn slachtoffer van online criminaliteit. Dit is bijna de helft van alle slachtoffers van criminaliteit in Nederland! Het komt dus echt vaker voor dan u denkt. We hebben enkele facts & figures voor u op een rijtje gezet.


Wat kan ik zelf doen?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Maar hoe doet u dat? Maak, in samenwerking met een ervaren online beveiligingsspecialist, een risicoanalyse. U weet dan welke onderdelen van uw bedrijfsvoering een potentieel risico voor cybercrime vormen. Denk aan desktops, laptops, smartphones en tablets, e-mail, internettoegang en databases.

Couple,,Finance,And,Budget,Conversation,With,Documents,Planning,For,Tax,

Dave Maasland2

Dit overkomt mij niet, want ik ben te klein. Of ik werk in de cloud. Argumenten die ik regelmatig hoor, maar absoluut geen garantie zijn. Lees hier de top-5 misverstanden.

Dave Maasland

Cybersecurity expert | owner en CEO ESET Nederland
Dave Maasland2

Dave Maasland

Cybersecurity expert | owner en CEO ESET Nederland

Download de whitepaper Cybercrime

Op deze pagina staat veel informatie over cybercriminaliteit. Wilt u op uw gemak deze info en meer lezen? Download dan onze whitepaper.

Ontdek in deze whitepaper:

  • Met welke soorten cybercrime u te maken kunt krijgen.
  • Wat de risico’s voor uw onderneming kunnen zijn.
  • Wat u zelf kunt doen om cybercriminaliteit te voorkomen.
  • Wat de resultaten zijn van onderzoek cyberrisico onder ondernemers.
  • Waarom een cybercrimeverzekering afsluiten verstandig is.

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.


Samen strijden tegen cybercrime

“De meeste ondernemers kennen en accepteren de risico’s die nu eenmaal bij ondernemen horen. Maar niet iedere ondernemer heeft te maken met dezelfde risico’s. De kern van verzekeren is tenslotte niet dat je alleen afdekt wat er regelmatig gebeurt, maar ook wat er zou kúnnen gebeuren.” Pim van Berkel, directeur van Direct Maintenance, heeft in zijn carrière al twee keer te maken gehad met cybercrime. In de (video)podcast Zicht op Zaken gaat hij hierover in gesprek met Jaap Jongbloed.


Cybercrimeverzekering afsluiten of persoonlijk advies?

Ook u kunt de dupe worden van cybercriminaliteit. Daarom is ons advies: ga in gesprek met uw adviseur om de risico’s voor uw bedrijf te analyseren en een passende oplossing voor te stellen.

De adviseurs van Zicht willen u ook graag helpen. Zij gaan graag met u in gesprek over de risico’s die u loopt. Dit gebeurt tijdens een kort telefoongesprek van 10 minuten. Of vraag meteen een offerte aan.