Wie is Zicht?

Over Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs

De historie van Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs, gaat terug tot in de 19e eeuw. Meer dan 115 jaar geleden werden in heel Nederland de eerste kleine assurantiekantoren opgericht. Deze kantoren zijn geworteld in de eigen regio en hebben oprechte betrokkenheid bij het wel en wee van hun klanten.
Maak kennis met ons
vrijblijvend en informatief
Klant worden bij Zicht? >
Dit mag u verwachten

Een van de grotere assurantiekantoren van Nederland

Geschiedenis

In de 19e eeuw zijn de eerste assurantiekantoren ontstaan in Nederland. Eén van de vroegste Zicht voorgangers is het in 1903 opgerichte assurantiekantoor R.H. Hoogenraad. Vervolgens werd in 1950 het eerste regionale assurantiekantoor aangekocht door Nationale Nederlanden. Daarna volgden nog tientallen andere kantoren. Uiteindelijk zijn zo'n 80 assurantiekantoren samen gaan werken. Deze kantoren kenmerken zich door kennis en expertise van de medewerkers en presenteren zich als betrokken en deskundige adviseurs.

Sinds 2011 gaan deze kantoren verder onder één naam: Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs. Met circa 450 medewerkers behoort Zicht vandaag tot één van de grootste assurantiekantoren van Nederland.

Goed om te weten

 • Zicht heeft meer dan 100 jaar ervaring met onafhankelijke advisering van bedrijven en particulieren.
 • Vanuit vestigingen door heel Nederland adviseren onze circa 450 deskundige medewerkers u graag.
 • De naam Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs bestaat sinds 2011.
 • Zicht is onderdeel van NN Group.
 • Misschien kent u onze oude merknamen nog: Athena, Cantos-Malherbe, Census, Fondas, MidStaete, MiXZ, Noordborgh, Ridderpoort, Salix, Westra-Hoekzema, Zuidstaete of Kema van den Berk?

Hoofdkantoor

Over Zicht - Zicht adviseurs

Het hoofdkantoor van Zicht is gevestigd in 's-Hertogenbosch

 • Postbus 170
  5201 AD  's-Hertogenbosch
 • Europalaan 28-C
  5232 BC  ’s-Hertogenbosch
 • 073-548 55 00
 • info@zichtadviseurs.nl

Zicht B.V. staat ingeschreven bij

 • Kamer van Koophandel: 27093787
 • Autoriteit Financiële Markten: 12017107
 • Kifid: 300.012718
 • btw: NL-007083245B01
 • IBAN: NL32 INGB 0666 2610 16
 • BIC: INGBNL2A

Persinformatie

Neem contact op met de afdeling communicatie:

Zicht in de top 3 van landelijke kwaliteitsrating 2020

Het onafhankelijke Ratinginstituut Financieel Dienstverlener (RiFD) heeft een kwaliteitsrating geïntroduceerd. Hierbij is de kwaliteit van 8.000 financiële dienstverleners getoetst en Zicht staat in de top 3!

Er is niet alleen een indicatie gegeven voor de kwaliteit van ons advies, maar ook het serviceniveau en de professionaliteit van ons kantoor is beoordeeld. Denk hierbij aan digitaliseringsgraad, ervaring, opleiding en financiële gezondheid. Al deze onderdelen van de bedrijfsvoering dragen immers bij aan de kwaliteit van een kantoor. Zo zegt de vakbekwaamheid van personeelsleden iets over de professionaliteit en advieskwaliteit. Het RiFD heeft hierbij vooral gekeken naar de aanwezigheid van bovenwettelijke certificaten en keurmerken, zoals de opname van medewerkers in registers als die van SEH, FFP, NVHP en SAR.
Wij zijn er dan ook trots op dat we in deze top 3 staan!


Gelukkig geregeld!

Wij helpen u bij het maken van bewuste keuzes over financiële risico’s. Bijvoorbeeld door samen goed vooruit te kijken. En door uw wensen en situatie in kaart te brengen. Maar ook door na te denken over verschillende oplossingen.

Dit doen we met persoonlijk advies en financiële producten die aansluiten bij de fase van uw (zakelijk) leven. Daardoor kunt u zich richten op de dingen waar het in uw leven écht om draait. Dat is gelukkig geregeld!
Over Zicht - Zicht adviseurs

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker - Zicht adviseurs
Als landelijke organisatie zijn we ook sterk betrokken bij de sociale kant van de maatschappij. Als bedrijf krijgen we regelmatig te maken met de vraag om sponsor te worden van een goed doel. Helaas moeten we vaker nee zeggen dan ja. Soms echter komt er een doel voorbij dat meteen past. Dat gevoel kregen we bij Stichting Opkikker.
Daarom zijn we trotse sponsor van Stichting Opkikker.
Vanuit de kantoren van Zicht worden verschillende initiatieven ontwikkeld om Stichting Opkikker financieel te ondersteunen.
Deze stichting verrast zo’n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje.
Dat vinden wij gelukkig geregeld!

Wij regelen het voor u


 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

Gebruikt u MijnZicht al?


Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1889 beoordelingen

Voor particuliere klanten

Korting op uw verzekeringen?

Sluit verzekeringen af in het Zicht privépakket. Dan krijgt u korting oplopend tot 10%.

Voor zakelijke klanten

Verzekeringspakket

U kunt verzekeringen ook afsluiten binnen het verzekeringspakket voor ondernemers.
Dan krijgt u korting oplopend tot 10%

Veelgestelde vragen