Beroepsaansprakelijkheid

Snel een persoonlijke prijsopgave ontvangen?
010-272 43 39
bel een adviseur
vul het formulier in
Prijsopgave >
bel een adviseur
vul het formulier in

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering - verzeker het risico van beroepsfouten

Als u een adviserend bedrijf heeft, kan het voorkomen dat u een beroepsfout maakt, bijvoorbeeld een vergissing of een onjuist advies. Uw opdrachtgever kan hierdoor voor kosten komen te staan waarvoor u aansprakelijk kunt worden gesteld. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Zicht bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van verkeerde adviezen en beroepsfouten. Schade die veroorzaakt wordt binnen de omschrijving van de dekking en de voorwaarden is gedekt.

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van vermogensschade en extra kosten voor uw bedrijf. De dekking tegen het risico bestaat uitsluitend binnen de omschrijving van de polis en de polisvoorwaarden.De verzekering beroepsaansprakelijkheid is uitstekend geschikt voor zelfstandigen en de zzp'er.

Dekking voor

U kunt naast materiële schade aansprakelijk gesteld worden voor vermogensschade die u, uw werknemers of tijdelijke krachten veroorzaken door het geven van bijvoorbeeld een verkeerd advies of ontwerp. Maar ook voor financiële schade die ontstaat door het niet nakomen van een gemaakte afspraak. 

Goed om te weten

 • Als u een bestaand bedrijf heeft en u sluit een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af, dan is het belangrijk te weten dat schadegevallen waarvan de oorzaak ligt vóór de ingangsdatum van de verzekering, maar die zich voordoen tijdens de looptijd ervan, in beginsel niet gedekt zijn. Toch kan dit zogenaamde inlooprisico in bepaalde gevallen worden meeverzekerd.

Ook uw bedrijfsaansprakelijkheid goed verzekerd?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering - Zicht adviseurs

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als u of een werknemer aan een ander schade toebrengt en u hiervoor als ondernemer aansprakelijk bent. En waarvoor dekking op de polis bestaat.

Goed om te weten

Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Gons Gerrits - Zicht adviseurs
Hanteer als ondernemer algemene voorwaarden en stel deze tijdig ter beschikking.
Gons Gerrits - Zicht adviseurs

Gons Gerrits

adviseur zakelijk

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

BedrijfsRisicoVerkenner

Ondernemen is risico lopen, dat weet u als geen ander. Maar weet u ook welke impact die risico's hebben op uw bedrijfscontinuïteit?
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1468 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? 
  Als u een adviserend bedrijf heeft, kan het voorkomen dat u een beroepsfout maakt. Bijvoorbeeld een vergissing of een onjuist advies. Uw opdrachtgever kan hierdoor voor kosten komen te staan waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van deze vermogensschade en extra kosten voor uw bedrijf. De verzekering beroepsaansprakelijkheid is uitstekend geschikt voor zelfstandigen en de ZZP-er.
 • Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
  Nee, dit is geen verplichte verzekering. We raden u wel aan om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade hoog kunnen oplopen.
 • Waarom zou ik kiezen voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering via Zicht adviseurs?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een verzekering die het best bij uw wensen past. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.