Beroepsaansprakelijkheid

Snel een persoonlijke offerte ontvangen?
Prijsopgave >
vul het formulier in
vul het formulier in

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering - verzeker het risico van beroepsfouten

Als u een adviserend bedrijf heeft, kan het voorkomen dat u een beroepsfout maakt, bijvoorbeeld een vergissing of een onjuist advies. Uw opdrachtgever kan hierdoor voor kosten komen te staan waarvoor u aansprakelijk kunt worden gesteld. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Zicht bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van verkeerde adviezen en beroepsfouten. Schade die veroorzaakt wordt binnen de omschrijving van de dekking en de voorwaarden is gedekt.

Kies voor Zicht adviseurs

Tip over leveringsvoorwaarden

Bekijk de 1 minuut durende tip waarin ik het aansprakelijkheidsrisico bij leveringsvoorwaarden bespreek. Bij veel mkb-ers zie ik dat dit op een of meerdere punten mis gaat. Hoe heeft u dit geregeld?

1. Zijn er algemene leveringsvoorwaarden?
2. Zijn ze nog passend en volledig?
3. Overhandig ze op het juiste moment!


Monique Perey - Zicht adviseurs
Hanteer als ondernemer algemene voorwaarden en stel deze tijdig ter beschikking.
Monique Perey - Zicht adviseurs

Monique Perey

manager zakelijk advies

Contractuele aansprakelijkheid

Contractuele aansprakelijkheid, wat is het precies?

Blog

De meeste ondernemers hebben wel een beeld bij aansprakelijkheid. Een veel gehoorde interpretatie van aansprakelijkheid is dat je iets stuk maakt van iemand en dat je vervolgens moet betalen. Bijvoorbeeld het omstoten van de welbekende Ming-vaas in het kantoor van een opdrachtgever. Dit voorbeeld is overigens spot on. Helemaal juist, maar ook verre van volledig.

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van vermogensschade en extra kosten voor uw bedrijf. De dekking tegen het risico bestaat uitsluitend binnen de omschrijving van de polis en de polisvoorwaarden.De verzekering beroepsaansprakelijkheid is uitstekend geschikt voor zelfstandigen en de zzp'er.

Dekking voor

U kunt naast materiële schade aansprakelijk gesteld worden voor vermogensschade die u, uw werknemers of tijdelijke krachten veroorzaken door het geven van bijvoorbeeld een verkeerd advies of ontwerp. Maar ook voor financiële schade die ontstaat door het niet nakomen van een gemaakte afspraak. 

Goed om te weten

 • Als u een bestaand bedrijf heeft en u sluit een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af, dan is het belangrijk te weten dat schadegevallen waarvan de oorzaak ligt vóór de ingangsdatum van de verzekering, maar die zich voordoen tijdens de looptijd ervan, in beginsel niet gedekt zijn. Toch kan dit zogenaamde inlooprisico in bepaalde gevallen worden meeverzekerd.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

BedrijfsRisicoVerkenner

Ondernemen is risico lopen, dat weet u als geen ander. Maar weet u ook welke impact die risico's hebben op uw bedrijfscontinuïteit?
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? 
  Als u een adviserend bedrijf heeft, kan het voorkomen dat u een beroepsfout maakt. Bijvoorbeeld een vergissing of een onjuist advies. Uw opdrachtgever kan hierdoor voor kosten komen te staan waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van deze vermogensschade en extra kosten voor uw bedrijf. De verzekering beroepsaansprakelijkheid is uitstekend geschikt voor zelfstandigen en de ZZP-er.
 • Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
  Nee, dit is geen verplichte verzekering. We raden u wel aan om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade hoog kunnen oplopen.
 • Waarom zou ik kiezen voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering via Zicht adviseurs?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een verzekering die het best bij uw wensen past. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.