Collectieve ongevallenverzekering

Collectieve ongevallenverzekering - verzeker letsel of schade door ongevallen

Een ongeval in uw bedrijf kan zorgen voor schade aan bedrijfseigendommen, maar ook voor letsel bij uw werknemers. Jaarlijks krijgen veel medewerkers helaas een ongeluk. De meeste ongevallen (60%) vinden plaats in en om het huis of bij sport en spel. Pas daarna komt werk (30%) en daarna verkeer (10%).
Waar het ongeval ook gebeurt, de collectieve ongevallenverzekering van Zicht adviseurs biedt een financiële compensatie.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u
Bel me terug

Wat dekt de collectieve ongevallenverzekering?

Een collectieve ongevallenverzekering geeft een uitkering aan uw werknemers bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval of aan hun nabestaanden bij overlijden. Ongevallen zijn zowel binnen als buiten werktijd verzekerd.

Goed om te weten

 • Steeds vaker is het aanbieden van een collectieve ongevallenverzekering verplicht in de CAO vastgelegd voor de werkgever.
 • Als een collectieve ongevallenverzekering niet verplicht is, biedt u uw werknemers met deze verzekering een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Maar ook

 • De zorgplicht van de werkgever heeft niet alleen betrekking op de inrichting van een veilige werkomgeving. Ook veilige gereedschappen en voertuigen, goede opleidingen en werkinstructies behoren tot de zorgplicht. De werkgever moet hierbij kunnen aantonen dat aan deze zorgplicht is voldaan.

Stanley de Jong - Zicht adviseurs
Bij goed werkgeverschap horen óók goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een collectieve ongevallenverzekering kan hier deel van uitmaken.
Stanley de Jong - Zicht adviseurs

Stanley de Jong

adviseur zakelijk

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

BedrijfsRisicoVerkenner

Ondernemen is risico lopen, dat weet u als geen ander. Maar weet u ook welke impact die risico's hebben op uw bedrijfscontinuïteit?
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Wat is een collectieve ongevallenverzekering?
  Met een collectieve ongevallenverzekering krijgt een werknemer een uitkering als hij/zij door een ongeval voor altijd invalide blijft, of zijn/haar nabestaanden bij overlijden.
 • Voor wie is de collectieve ongevallenverzekering?
  Een collectieve ongevallenverzekering is interessant voor alle ondernemingen vanaf 3 medewerkers in vast dienstverband en een totaal jaarloon vanaf € 60.000,-. Hoe meer mensen u verzekert, hoe lager de premie per persoon.
 • Welke risico’s zijn verzekerd?
  Op een collectieve ongevallenverzekering is het volgende verzekerd:
  • Een uitkering als de werknemer overlijdt. Als de werknemer overlijdt door een ongeval, betaalt de verzekeringsmaatschappij het afgesproken bedrag.
  • Een uitkering als de werknemer voor altijd invalide blijft. Als de werknemer door een ongeval voor altijd invalide blijft, betaalt de verzekeringsmaatschappij een percentage van het verzekerde bedrag.