Verzuimverzekering

De MKB verzuim-ontzorg-verzekering

Nieuw sinds 1 januari 2020. Check de laatste informatie over deze nieuwe verzuimverzekering. En doe de test.

Ziekengeldverzekering of verzuimverzekering -  verzeker tijdelijke arbeidsongeschiktheid

Door een ongeval of ziekte kunnen uw werknemers (tijdelijk) arbeidsongeschikt raken. U bent wettelijk verplicht om het loon van zieke werknemers twee jaar lang door te betalen. Bovendien kan het zijn dat u extra kosten moet maken. U moet bijvoorbeeld voor een vervanger zorgen of genoegen nemen met productieverlies. Of de werkplek moet aangepast worden. U bent namelijk ook voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor een geslaagde re-integratie. Een goede verzuimverzekering kan u financieel ondersteunen en u alle zorgen rondom Arbodienstverlening uit handen nemen.
Pensioenakkoord: wat betekent het voor u als werkgever?

Wat dekt de verzuimverzekering?

Een ziekengeld- of verzuimverzekering vergoedt de kosten van loondoorbetaling van een zieke werknemer voor de eerste twee jaar. Maar daarmee is uw werknemer nog niet terug aan het werk. Als werkgever krijgt u bij verzuim dus te maken met een complexe wetgeving omtrent zowel loondoorbetaling als Arbodienstverlening. Een goede verzuimverzekering kan u financieel ondersteunen en u ook zorgen rondom Arbodienstverlening uit handen nemen.
Ziekengeldverzekering - Zicht adviseurs

Verzuimpreventie

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en re-integratie. Hiermee kunt u ziekteverzuim van uw werknemer soms met weken of zelfs maanden verkorten. Dit is in het belang van uw werknemer en ook in uw eigen belang.

Goed om te weten

 • Onze adviseurs helpen u met het inzichtelijk maken van de (financiële) risico’s van tijdelijke arbeidsongeschiktheid van werknemers en vertalen dit naar passende oplossingen.

Aanvullende verzekeringen

WIA aanvullingsverzekering

Als uw medewerker ziek wordt of door een ongeval niet meer kan werken, dan betaalt u de eerste twee jaar het loon door, zoals in de arbeidsvoorwaarden is afgesproken. U doet er bovendien samen alles aan om de medewerker terug te laten keren op het werk.

Lukt dit ondanks alle inspanningen niet? Dan krijgt uw medewerker te maken met de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA)
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Hein Abbink - Zicht adviseurs
Weet u het verschil tussen de verzuimverzekering op basis van stop-loss en de conventionele verzuimverzekering?
Hein Abbink - Zicht adviseurs

Hein Abbink

adviseur zakelijk

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

28% heeft dit risico

Door een ongeval of ziekte kunnen uw medewerkers voor korte tijd arbeidsongeschikt raken. U bent wettelijk verplicht om het loon van zieke werknemers 2 jaar lang door te betalen.

Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Wat dekt een ziekengeldverzekering?
  Met een ziekengeldverzekering kunt u eenvoudig de eerste 2 jaar van uw loondoorbetalingsverplichting verzekeren. U verzekert hierbij bijvoorbeeld 100% gedurende het eerste jaar en en 70% gedurende het 2e jaar. Daarbij kunt u zich verzekeren voor de kosten van verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en re-integratie.
 • Is een ziekengeldverzekering verplicht?
  Een ziekengeldverzekering is niet verplicht. Als u in staat bent om zelf gedurende de eerste 2 jaar van uw zieke werknemer(s) het loon door te betalen, dan kunt u ervoor kiezen om dit risico zelf te dragen.
 • Heb ik invloed op de premie van de ziekengeldverzekering?
  Ja, zowel door een goed ziekteverzuimbeleid als ook door de keuze van uw verzekering. Een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie.