Duurzaamheid

Een duurzamere wereld begint bij onszelf. Bij Zicht nemen we dan ook onze verantwoordelijkheid. En dragen we actief bij aan een wereld die beter, groener en eerlijker is. Onze klanten worden steeds duurzamer en verwachten dat ook van ons. Bij Zicht hebben we aandacht voor onze klanten, het klimaat, de mens en de maatschappij. We zien dit als een onderdeel van wie we zijn en wat we doen. We focussen ons daarbij op vier duurzame thema’s die ook aansluiten bij een aantal ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties.

Onze duurzame thema’s

Energietransitie

Wij zijn begaan met de wereld om ons heen en zetten ons in om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Zo gaan we naar een volledig elektrisch wagenpark. Verbruiken we minder papier en maken we onze kantoorpanden zo duurzaam mogelijk.

Financiële fitheid en inclusiviteit

We vinden het belangrijk dat mensen financieel fit zijn. Vanuit een aantal van onze locaties gaan we scholieren helpen met bijvoorbeeld een bliksemstage, een sollicitatietraining of carrièrecoaching. Hiervoor werken we samen met Jinc, een organisatie die jongeren uit minder kansrijke wijken op weg naar werk helpt. Ook inclusiviteit vinden we belangrijk. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moeten een kans krijgen. Daar zetten we ons voor in.

Circulair ondernemen en leven

Met onze producten en diensten helpen we onze klanten om duurzaam te ondernemen en te leven. We gaan het gesprek aan met onze particuliere en zakelijke klanten over hun duurzame ambities. En we kijken samen hoe zij met de risico’s die daarbij horen kunnen omgaan. Dat kan een verzekering zijn, maar dat kunnen ook preventieve maatregelen zijn. Met onze preventieservice helpen we onze klanten bij het vinden van de juiste duurzame partners.

Duurzame inzetbaarheid

Wij doen er alles aan om onze medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Zo vinden we het belangrijk dat zij zich fit en vitaal voelen en een goede werk-privébalans hebben. Hiervoor hebben we een vitaliteitsprogramma opgezet. Medewerkers kunnen zich bijvoorbeeld opgeven voor The Lab of Life training voor meer energie en motivatie voor de zaken die zij belangrijk vinden. Of gebruikmaken van een platform waar ze allerlei praktische tips krijgen om gezond en fit te blijven. Duurzaam inzetbaar betekent ook dat we met onze medewerkers maatschappelijk betrokken zijn. Dit doen we onder andere door regelmatig mee te helpen bij stichting Het Vergeten Kind.

Zicht op Zaken | “We werken op afwijkende weekdagen aan een duurzaam verhaal.” [Podcast]

Klimaat en energie. Toine van de Ven (Capi Europe) vindt dat ondernemers wereldwijd nú in actie moeten komen en dat Nederland hierin het voortouw moet nemen.

Zelf heeft hij al diverse onorthodoxe maatregelen getroffen en die bespreekt hij met Jaap Jongbloed in de nieuwe videopodcast van Zicht op Zaken.

Lees dit ook