Autoverzekering

Uw auto goed verzekerd bij Zicht adviseurs

Bij Zicht adviseurs kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies voor uw autoverzekering, top dekking en een snelle schade afhandeling. U kiest zelf uw basisdekking en aanvullende dekkingen. Autoverzekering vergelijken? Bel ons en onze deskundige adviseurs helpen u graag. Sluit u liever direct online, kies dan voor onze direct internet autoverzekering. Welke optie u ook kiest, wij zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt rijden!

Bel ons
83% belt ons

Goed om te weten

 • Uw no-claim korting kan oplopen tot 80%.
 • Als u uw auto heeft verzekerd via Zicht en u sluit een tweede autoverzekering af dan komt u in aanmerking voor een gunstige kortingsregeling.
 • Voor oldtimers of dure auto's zijn er speciale verzekeringen.
 • Een inzittendenverzekering is vooral handig voor bestuurders, als u zelf het ongeluk heeft veroorzaakt. Uw passagiers zijn automatisch verzekerd via uw WA-verzekering.
 • Onze opzegservice maakt overstappen naar Zicht heel eenvoudig.
 • Dit product komt in aanmerking voor pakketkorting. 

Uw auto over- of onderverzekerd? 

Veel auto’s zijn niet goed verzekerd. Heeft u hier wel eens naar gekeken of geïnformeerd of dit voor uw auto ook het geval is?

Er kunnen redenen voor zijn bijvoorbeeld:

 • De dagwaarde van uw auto is nog steeds hoog;
 • Het premieverschil tussen twee type verzekeringen is heel klein, en kunt u voor een paar euro extra per maand ruitschade wél meeverzekeren?
 • U bent volledig afhankelijk van uw auto;
 • U heeft geen geld achter de hand voor financiële tegenvallers en/of u bent nog aan het afbetalen op uw auto.

U kunt kiezen uit de volgende basisdekkingen:

Stefan den Uijl - Zicht adviseurs

Sommige autoverzekeringen hebben al een dekking voor hulpverlening in het buitenland. Als u zo’n dekking heeft, hoeft u deze niet nog eens apart te regelen via een pechhulpdienst.

Stefan den Uijl - Zicht adviseurs

Stefan den Uijl

adviseur particulieren

Wij regelen het voor u


 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
088-020 93 03

Online afsluiten


 • Snel en simpel zelf doen
 • Bereken 24/7 zelf uw premie
 • Bepaal zelf de dekking

Tweede auto verzekeren?

Deze verzekering kiest u als u een tweede auto tegen dezelfde gunstige voorwaarden wilt verzekeren. Met de tweede gezinsautoverzekering krijgt u (onder bepaalde voorwaarden) dezelfde bonus-maluskorting als voor de eerste auto. Ook met uw tweede auto bouwt u schadevrije jaren op.


Oldtimerverzekering

Heeft u een oldtimer auto die u als tweede voertuig gebruikt? Kies dan voor de oldtimerverzekering. De oldtimerverzekering kan alleen door particulieren worden afgesloten. Naast de WA verzekering kunt u kiezen voor aanvullende dekkingen zoals brand, diefstal of volledig casco, in dat geval is een taxatierapport verplicht. U kunt bij Zicht ook uw oldtimer motor verzekeren.Dure auto verzekeren? 

Voor auto’s met een cataloguswaarde vanaf € 75.000,-  kiest u de Topcar autoverzekering. Deze autoverzekering is speciaal ontwikkeld voor deze categorie auto’s. Voor extra zekerheid kunt u deze autoverzekering tegen een geringe premie uitbreiden met één of meer aanvullende verzekeringen. Bel ons voor meer informatie over de Topcar autoverzekering.


Dekkingen

Een autoverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten. 

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking verzekert de schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten. Schade aan uw eigen auto is niet verzekerd.

Aanvullende dekking voor schade aan uw auto - beperkt casco

Is uw auto 7 jaar of ouder? Dan adviseren wij een beperkt casco dekking. Hiermee bent u verzekerd tegen ruit-, brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde. Zelf veroorzaakte schade aan uw auto is niet verzekerd.

Aanvullende dekking voor schade aan uw auto - volledig casco/all-risk

Is uw auto tot 7 jaar oud? Dan adviseren wij volledig casco dekking (all-risk). Dit is afhankelijk van de dagwaarde. Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme.

De schadeverzekering inzittenden (SVI)

Deze inzittendenverzekering keert uw daadwerkelijke schade (met een bepaald maximum) na een ongeluk uit. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of dood. Het kan gaan om letselschade, schade aan kleding en bagage in de auto, smartengeld, derving van levensonderhoud en uitvaartkosten. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een auto-ongeval is meeverzekerd. Meteen online afsluiten >

De ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Deze inzittendenverzekering is vergelijkbaar met de SVI, alleen de ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit, terwijl de SVI de reële schade vergoedt. Vooral bij blijvend letsel kan dit een belangrijk verschil maken. Daarnaast wordt bij de OVI geen materiële schade vergoed. Daarom adviseren wij de schadeverzekering inzittenden af te sluiten. Meteen online afsluiten >

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u volledig casco dekking op uw autoverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd.

Pechhulp 

Bij volledig casco dekking is pechhulp in Nederland én in het buitenland vaak al voor een groot deel meeverzekerd. Heeft u een lagere dekking op uw autoverzekering en wilt u graag verzekerd zijn van hulp bij pech? Dan sluiten wij graag een aanvullende pechhulpverzekering voor u af.

De groene kaart

Een groene kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs. Deze is door heel Europa hetzelfde opgezet. Zo kan  bijvoorbeeld de politie in het buitenland  deze eenvoudig lezen. U ontvangt de groene kaart bij het afsluiten van uw autoverzekering en vervolgens ontvangt u ieder jaar een nieuw exemplaar.

In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt voor alle EU landen, met uitzondering van België. Ook is deze niet nodig in Andorra, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie.
Autoverzekering groene kaart
Ook interessant

Korting op deze verzekering?

Sluit deze verzekering af in het Zicht privépakket. Dan krijgt u korting oplopend tot 10%.

Regel het zelf

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.5 / 10
Gebaseerd op 921 recensies
Productwijzers
Veelgestelde vragen

 • Is een autoverzekering een verplichte verzekering?
  Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Hoe houdt Zicht adviseurs mijn schadevrije jaren bij?
  Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken wij ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.
 • Wat is de juiste dekking voor mijn auto?
  U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs, zij maken graag een premievergelijking voor u.
 • Nieuwwaarderegeling bij uw autoverzekering, wat houdt dat in?
  Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total-loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, wij bekijken graag de mogelijkheden voor u.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn autoverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Waarom lukt het me niet om mijn premie te berekenen?
  Het berekenen van uw premie is helaas alleen mogelijk op tablet of desktop. Bel ons, wij vergelijken graag voor u.