Voorkom financiële zorgen met de uitvaartverzekering

Bent u zich ervan bewust dat een uitvaart (zonder bijzondere wensen) gemiddeld al snel € 8.000,- kost? En dat dit bedrag over 10 of 15 jaar waarschijnlijk veel hoger ligt? Prijzen stijgen immers. Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis, juist dan wilt u goed verzekerd zijn. Regel daarom vooraf een goede uitvaartverzekering zodat uw nabestaanden daar geen financiële zorgen over hebben.

Zoë helpt u graag verder

Uitvaartverzekeringen vergelijken?

We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor het type uitvaartverzekering en de dekking. U krijgt een persoonlijk adviesrapport passend bij uw wensen. Wat kost een advies voor een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaart

Met de uitvaartwaardemeter leggen wij uw uitvaartwensen vast en krijgt u meer inzicht. Dan weet u van tevoren met welke kosten u rekening moet houden en weten uw nabestaanden waar ze aan toe zijn.

Stel op het strand – Uitvaartverzekering – Particulier

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Een kapitaal uitvaartverzekering

Deze verzekering keert bij overlijden een bedrag uit aan de nabestaanden. Hiermee kan de uitvaart betaald worden. Op de verzekeringspolis is vastgelegd hoe groot het uit te keren bedrag is en wie het bedrag ontvangt.

Een natura uitvaartverzekering

Bij deze verzekering is de verzorging van de uitvaart verzekerd. Er wordt bij overlijden dus geen bedrag uitgekeerd maar een dienst geleverd. Meestal kunt u kiezen uit een basispakket en een pluspakket. Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen wat er binnen de dekking van de uitvaartverzekering valt, zodat de nabestaanden niet alsnog te maken krijgen met extra kosten.

Vader met kind-uitvaartverzekering-particulier

Zelf sparen

Zelf sparen is een andere mogelijkheid. U kunt maandelijks een bedrag op een spaarrekening zetten dat net zo hoog is als de premie voor een uitvaartverzekering. Op deze manier kunt u zelfs op een hoger eindbedrag uitkomen dan wanneer u een uitvaartverzekering afsluit. Het nadeel hiervan is wel dat als u vroegtijdig overlijdt, u mogelijk nog niet genoeg geld gespaard heeft om daar de uitvaart van te kunnen betalen.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Het is moeilijk om te bepalen wat de beste uitvaartverzekering voor u is. Dit komt omdat ze vrijwel allemaal verschillende uitgangspunten hebben. Bijvoorbeeld de looptijd (van een paar jaar tot levenslang), wel of geen indexering, is er winstdeling en wat is er precies in de voorwaarden geregeld. Vraag de adviseur om advies welke uitvaartverzekering het beste bij u past.

Waar moet u op letten?

U kunt aan de volgende punten denken als u een uitvaartverzekering afsluit:

  • Wordt het verzekerde bedrag aangepast aan de inflatie (indexering)?
  • Wilt u een uitgebreide uitvaart, dan is het meestal beter om een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten.
  • Een eenvoudige uitvaart is prima te verzekeren met een natura uitvaartverzekering.


Odile van der Meer-Zicht adviseur

Tip: bij een uitvaartverzekering voor het gezin zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Odile van der Meer

adviseur particulieren
Odile van der Meer-Zicht adviseur

Odile van der Meer

adviseur particulieren

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
590 beoordelingen
  • Nee, dat hoeft niet. Maar om de nabestaanden niet met hoge kosten voor begrafenis of crematie achter te laten, sluit ongeveer 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering af. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te zetten. Of het zelf gespaarde bedrag gebruiken als aanvulling op uw uitvaartverzekering.
  • Een uitvaartverzekering dekt specifiek de kosten voor een begrafenis of crematie. Een overlijdensrisicoverzekering dekt specifieke financiële risico's af, zoals bijvoorbeeld het aflossen van uw hypotheek na overlijden. Deze verzekering heeft vaak een tijdelijke dekking en eindigt op een vooraf gekozen moment.
  • Ja dat kan. Bij veel uitvaartverzekeringen zijn kinderen tot 18 jaar zelfs gratis meeverzekerd.
  • Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland € 8.000,-. Een eenvoudige begrafenis kost € 7.000,- en een crematie ongeveer € 5.000,-. Wilt u zeker weten wat de kosten zijn van een crematie of begrafenis die is aangepast naar uw wensen? Neem dan contact met ons op.