Uitvaartverzekering | Uw uitvaart goed geregeld

Met een uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten van uw uitvaart. U kunt kiezen tussen een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering.

Zoë helpt u graag verder

  • Geld voor een uitvaart die bij uw wensen past.
  • Geen financiële zorgen voor uw nabestaanden.
  • Persoonlijk en onafhankelijk advies.


Jenny Battaglia – Zicht adviseurs

Een gemiddelde crematie kost €8.000,- en een gemiddelde begrafenis zo’n €10.000,-. Zorg ervoor dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over deze kosten.

Jenny Battaglia

adviseur particulieren
Jenny Battaglia – Zicht adviseurs

Jenny Battaglia

adviseur particulieren

Wat is er verzekerd?

We werken samen met bijna alle verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor is er verschil in wat wel en niet verzekerd is. Bekijk ook de polisvoorwaarden die bij uw verzekering horen. Daarin leest u precies waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Welke uitvaartverzekering past bij u?

Het hangt van uw uitvaartwensen af welke soort uitvaartverzekering het beste bij u past. Het is daarom belangrijk om daar eerst goed over na te denken. En uw wensen ook met uw nabestaanden te bespreken. Daarna kijken wij voor u wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen:

  • Bij een naturaverzekering wordt bij overlijden geen bedrag uitgekeerd. In plaats daarvan wordt de uitvaart verzorgd volgens een vast dienstenpakket. Meestal kunt u kiezen uit een basispakket en een pluspakket aan uitvaartdiensten. Het hangt van uw uitvaartwensen af welk pakket het beste bij u past. Kiezen uw nabestaanden extra diensten die niet binnen het door u gekozen pakket vallen? Dan moeten ze bijbetalen.
  • Een kapitaalverzekering keert bij uw overlijden een bedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart betalen. U bepaalt zelf het bedrag dat u wilt verzekeren.

We helpen u graag bij het kiezen van de uitvaartverzekering die het beste bij uw situatie en uitvaartwensen past. Dit advies kost €125,- als u een persoon verzekert. Bij meer dan één verzekerde betaalt u €175,-.


Meer weten over …

  • Nee, dat hoeft niet. Maar om de nabestaanden niet met hoge kosten voor begrafenis of crematie achter te laten, sluit ongeveer 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering af. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te zetten. Of het zelf gespaarde bedrag gebruiken als aanvulling op uw uitvaartverzekering.
  • Een uitvaartverzekering dekt specifiek de kosten voor een begrafenis of crematie. Een overlijdensrisicoverzekering dekt specifieke financiële risico's af, zoals bijvoorbeeld het aflossen van uw hypotheek na overlijden. Deze verzekering heeft vaak een tijdelijke dekking en eindigt op een vooraf gekozen moment.
  • Ja dat kan. Bij veel uitvaartverzekeringen zijn kinderen tot 18 jaar zelfs gratis meeverzekerd.
  • Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland € 8.000,-. Een eenvoudige begrafenis kost € 7.000,- en een crematie ongeveer € 5.000,-. Wilt u zeker weten wat de kosten zijn van een crematie of begrafenis die is aangepast naar uw wensen? Neem dan contact met ons op.