Uw uitvaart goed geregeld met een uitvaartverzekering

Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis. Juist dan wilt u goed verzekerd zijn. Wist u dat een standaarduitvaart zonder bijzondere wensen gemiddeld al snel € 8.000,- kost? En dat deze kosten over 10 of 15 jaar nog veel hoger zijn? Met een uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten van uw uitvaart.

Zoë helpt u graag verder

Uitvaartverzekeringen vergelijken?

We helpen u graag bij het kiezen van de uitvaartverzekering die het beste bij uw situatie en uitvaartwensen past. Dit advies kost €125,- als u een persoon verzekert. Bij meer dan een verzekerde betaalt u €175,-.

Welke twee soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Een kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaalverzekering keert bij uw overlijden een bedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee kunnen zij uw uitvaart betalen. U bepaalt zelf het bedrag dat u wilt verzekeren.

Een natura uitvaartverzekering

Bij een naturaverzekering wordt bij overlijden geen bedrag uitgekeerd. In plaats daarvan wordt de uitvaart verzorgd volgens een vast dienstenpakket. Meestal kunt u kiezen uit een basispakket en een pluspakket aan uitvaartdiensten. Het hangt van uw uitvaartwensen af welk pakket het beste bij u past. Kiezen uw nabestaanden extra diensten die niet binnen het door u gekozen pakket vallen? Dan moeten ze bijbetalen.

Welke uitvaartverzekering past bij u?

Het hangt van uw uitvaartwensen af welke soort uitvaartverzekering het beste bij u past. Het is daarom belangrijk om daar eerst goed over na te denken. En uw wensen ook met uw nabestaanden te bespreken. Daarna kijken wij voor u wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunt u bijvoorbeeld vaak kiezen voor wel of geen indexering en winstdeling. Onze adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Wat kost een uitvaart?

Dat hangt af van uw uitvaartwensen. Maar een uitvaart is vaak duurder dan u denkt. Een gemiddelde crematie kost ongeveer €8.000,- en een gemiddelde begrafenis zo’n €10.000,-. Heeft u extra wensen of wilt u een luxe uitvaart? Dan betaalt u nog meer.

Heeft u al een uitvaartverzekering? Controleer dan of deze nog bij uw uitvaartwensen past.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
691 beoordelingen
  • Nee, dat hoeft niet. Maar om de nabestaanden niet met hoge kosten voor begrafenis of crematie achter te laten, sluit ongeveer 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering af. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te zetten. Of het zelf gespaarde bedrag gebruiken als aanvulling op uw uitvaartverzekering.
  • Een uitvaartverzekering dekt specifiek de kosten voor een begrafenis of crematie. Een overlijdensrisicoverzekering dekt specifieke financiële risico's af, zoals bijvoorbeeld het aflossen van uw hypotheek na overlijden. Deze verzekering heeft vaak een tijdelijke dekking en eindigt op een vooraf gekozen moment.
  • Ja dat kan. Bij veel uitvaartverzekeringen zijn kinderen tot 18 jaar zelfs gratis meeverzekerd.
  • Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland € 8.000,-. Een eenvoudige begrafenis kost € 7.000,- en een crematie ongeveer € 5.000,-. Wilt u zeker weten wat de kosten zijn van een crematie of begrafenis die is aangepast naar uw wensen? Neem dan contact met ons op.