Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Als u of uw partner komt te overlijden, dan is het belangrijk dat het gezinsinkomen op peil blijft. Met een overlijdensrisicoverzekering blijven uw nabestaanden goed verzorgd achter zodat ze bijvoorbeeld in de eigen woning kunnen blijven wonen. 
Een overlijdensrisicoverzekering is vaak gekoppeld aan de hypotheek. Bij een overlijden wordt dan (een deel van) de hypotheekschuld afgelost waardoor de maandelijkse woonlasten verlaagd worden. 
Bel 088-020 93 03
voor een vrijblijvende afspraak

Eenmalige uitkering

Bij een overlijdensrisicoverzekering kunt u kiezen voor een eenmalige uitkering. De verzekering keert dan in één keer een bedrag uit. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden bijvoorbeeld de hypotheek aflossen. 

Periodieke uitkeringen

U kunt ook kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering met een periodieke uitkering. U heeft daarbij de keus uit een tijdelijke of een levenslange uitkering. Hiermee kunt u bijvoorbeeld het inkomen tijdelijk of levenslang aanvullen.
Pensioen en inkomen overlijdensrisicoverzekering - Zicht adviseurs

Er zijn verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Gelijkblijvende risicoverzekering

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gedurende de hele looptijd gelijk. Dit geldt ook voor de premie. Een gelijkblijvende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd niet verandert, zoals bijvoorbeeld bij een gelijkblijvende hypotheekschuld.

Lineair dalende risicoverzekering

Bij deze vorm van de overlijdensrisicoverzekering daalt het verzekerde bedrag elk jaar met een gelijk bedrag. Een lineair dalende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd ook gelijkmatig afneemt zoals een dalende hypotheekschuld (bijvoorbeeld bij een lineaire hypotheek). De premie is lager dan van een gelijkblijvende of annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering omdat u voor een steeds lager bedrag verzekerd bent. Een opvallende eigenschap van een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is dat u de laatste jaren van de verzekering geen premie meer hoeft te betalen. 

Annuïtair dalende risicoverzekering

Het bedrag dat u verzekert daalt elk jaar met een percentage. Bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering hoort een 'dalingspercentage' tussen de 4% en 8%. Een opvallende eigenschap van een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering is dat u de laatste jaren van de verzekering geen premie meer hoeft te betalen (meestal de laatste vijf jaar niet meer, afhankelijk van de looptijd van de verzekering).Een annuïtair dalende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd ook afneemt zoals een dalende hypotheekschuld (bij bijvoorbeeld een annuïteiten hypotheek of een bankspaarhypotheek (SEW). De premie is lager dan bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering omdat u naarmate de jaren verstrijken voor een steeds lager bedrag verzekerd bent.

Premie

De hoogte van de premie die u betaalt is natuurlijk afhankelijk van de dekking die u kiest, maar ook van geslacht, leeftijd, gezondheidsfactoren en duur van de verzekering. Als u op jonge leeftijd een overlijdensrisicoverzekering afsluit is de premie lager

Een belangrijke keuze

Er zijn verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Onze adviseurs helpen u graag met het afsluiten van de verzekering die past bij uw persoonlijke situatie. 
Pensioen en inkomen overlijdensrisicoverzekering - Zicht adviseurs

Dienstverleningsdocument

In het dienstverleningsdocument kunt u lezen wat wij precies voor u doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. Download hier ons dienstverleningsdocument risico's afdekken.

Wij regelen het voor u


  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen