Motorverzekering

Goed verzekerd de weg op met de motorverzekering

Als u op een motor rijdt, bent u extra kwetsbaar. Dat geldt voor uzelf, uw medepassagier, maar ook voor uw motor. Een goede verzekering is dan ook belangrijk. Bij Zicht adviseurs kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies voor uw motorverzekering, een top dekking en een snelle schade afhandeling. Motorverzekering vergelijken? Bel ons en laat onze deskundige adviseurs u helpen. Sluit u liever direct online, kies dan voor onze direct internet motorverzekering. Welke optie u ook kiest, wij zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt rijden!
Bel ons
83% belt ons

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.5 / 10
Gebaseerd op 1059 recensies

Wat dekt de motorverzekering?

U kunt kiezen uit verschillende basisdekkingen.

Motorverzekering - Zicht adviseurs

Welke dekkingen?

Goed om te weten

 • Ook op uw motorverzekering bouwt u schadevrije jaren op.
 • Dit product komt in aanmerking voor pakketkorting. Bel ons voor een offerte.
 • Als u al een auto verzekerd heeft via Zicht en u sluit hierbij een motorverzekering af dan komt u in aanmerking voor een gunstige kortingsregeling.
Roel Witpeerd - Zicht adviseurs
Parkeert u uw motor buiten? Gebruik dan twee sloten. Het slot van de fabrikant en een ART-motorslot.
Roel Witpeerd - Zicht adviseurs

Roel Witpeerd

adviseur particulieren

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur

Zelf regelen


 • Snel en simpel zelf doen
 • Sluit direct online af 24/7
 • Bepaal zelf de dekking

De opzittendenverzekering

De ongevallen opzittendenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit naar aanleiding van een ongeval. Ook medische en tandheelkundige kosten zijn verzekerd. De ongevallen opzittendenverzekering vergoedt geen materiële schade, schades aan helm en kleding zijn vaak wel apart mee te verzekeren.

Daarnaast bieden sommige verzekeringsmaatschappijen de uitgebreidere schade opzittendenverzekering aan. Met deze opzittendenverzekering krijgt u letselschade aan bestuurder en opzittenden vergoed, maar ook schade aan kleding en bagage. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een ongeval is meeverzekerd.
Motorverzekering - Zicht adviseurs

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u WA en volledig casco dekking op uw motorverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Maar kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan ook aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en letselschades zijn ook meeverzekerd.

Motorverzekering - Zicht adviseurs

Dekkingen

Een motorverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet bijsluiten.

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking verzekert de schade die u met uw motor aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.

Beperkt casco

Hiermee bent u verzekerd tegen brand-, diefstal- en stormschade.     

Volledig casco

U bent dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme.
 

Aanvullende dekking voor schade aan uw motor (beperkt casco of volledig casco/all-risk)

 • Is uw motor 7 jaar of ouder? Dan adviseren wij een beperkt casco dekking. Hiermee bent u verzekerd tegen brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde.
 • Is uw motor tot 7 jaar oud? Dan adviseren wij volledig casco dekking (all-risk). Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme.
Ook interessant

Korting op deze verzekering?

Sluit deze verzekering af in het Zicht privépakket. Dan krijgt u korting oplopend tot 10%.

Regel het zelf

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.5 / 10
Gebaseerd op 1059 recensies
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen

 • Hoe houdt Zicht adviseurs mijn schadevrije jaren bij?
  Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw motorverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een motorverzekering afsluit, kijken wij ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.
 • Is een motorverzekering een verplichte verzekering?
  Iedere motorbezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-motorverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw motor aan anderen veroorzaakt. Het is uiteraard mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een motor verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een motorverzekering!
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn motorverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van motorverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een motorverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.