Reisverzekering | Zorgeloos op vakantie

Met een doorlopende reisverzekering bent u verzekerd voor kosten bij onverwachte gebeurtenissen als u op reis gaat. Bijvoorbeeld bij ziekte of diefstal tijdens uw reis.

088-020 93 03 spreek direct een adviseur

 • U kunt kiezen uit Europa- of Werelddekking.
 • De hulpcentrale is 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen.
 • U kiest zelf welke aanvullende dekkingen u wilt afsluiten.


Shelton Klas – Zicht adviseurs

Boekt u los uw vlucht, huurauto en vakantiehuis? Kijk dan of u dekking heeft voor de zogenaamde samengestelde reis.

Shelton Klas

senior adviseur particulieren
Shelton Klas – Zicht adviseurs

Shelton Klas

senior adviseur particulieren

Wat is er verzekerd?

We werken samen met bijna alle verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor is er verschil in wat wel en niet verzekerd is. Bekijk ook de polisvoorwaarden die bij uw verzekering horen. Daarin leest u precies waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

U bent bijvoorbeeld bijna altijd verzekerd voor:

 • Hulp die u nodig heeft door ziekte, ongeval of overlijden van uzelf, uw reisgenoot of directe familie. Bijvoorbeeld als u uw been breekt op vakantie.
 • Met de extra dekking ‘bagage’ is schade aan, verlies of diefstal van bagage ook verzekerd.
 • Dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland.

U bent bijvoorbeeld nooit verzekerd voor:

 • Schade door een aardbeving of vulkaanuitbarsting.
 • Schade doordat u niet voorzichtig bent geweest, bijvoorbeeld waardevolle spullen in uw tent achterlaten.
 • Schade tijdens zakenreizen.

Welke dekkingen kunt u meeverzekeren op uw reisverzekering?

Het is belangrijk dat u altijd kijkt of u de juiste dekkingen heeft. Bijvoorbeeld een annuleringsdekking en een dekking voor medische kosten, als u naar het buitenland gaat.

 • Bagage iU kunt geld en/of extra sportuitrusting ook op bagagedekking meeverzekeren.
 • Ongevallen
 • Medische kosten iMedische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, zijn wél meeverzekerd op de dekking medische kosten van uw reisverzekering.

 • Hulp en huur vervoermiddel iLet op: deze aanvullende dekking heeft u niet nodig als uw autoverzekering pechhulp in het buitenland dekt. Of als u een aparte pechhulpservice heeft.
 • Annulering i Annuleringsdekking geldt ook in Nederland. Dus als u onverwacht uw huisje moet annuleren krijgt u dan (een deel van) uw geld terug.

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is vaak de beste en goedkoopste keuze. Ook als u minder vaak op vakantie gaat. Zo bent u verzekerd als u twee weken naar Spanje gaat, maar ook als u gezellig een weekendje naar Groningen gaat. En met een gezinsdekking zijn uw kinderen meeverzekerd. Of ze nu zelfstandig of samen met u op vakantie gaan.

Voordat u op vakantie kunt, is er vaak nog genoeg te doen. Koffers inpakken, vakantiespullen kopen, laatste wasjes draaien. Een reisverzekering regelen schiet daar wel eens bij in. Voordat u het weet gaat u onverzekerd op vakantie. Met een doorlopende reisverzekering bent u altijd verzekerd als u op vakantie of een weekendje weg gaat.

Gezin op vakantie met koffers – Homepage

Meer weten over …

 • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.