Annuleringsverzekering | Met een gerust gevoel op vakantie

Met de annuleringsverzekering kunt u met een geldige reden uw vakantie annuleren of tussentijds afbreken. U krijgt de vakantiekosten (reis en verblijf) dan terug.

088-020 93 03 spreek direct een adviseur

 • U heeft geen eigen risico.
 • Vergoeding van schade door vertraging van meer dan 8 uur.
 • Ook dekking als een deel van uw samengestelde reis uitvalt.


Rick van Dijck – Zicht adviseurs

De annuleringsverzekering is niet alleen nuttig vóórdat u op reis gaat, maar ook als u noodgedwongen eerder naar huis moet.

Rick van Dijck

adviseur particulieren
Rick van Dijck – Zicht adviseurs

Rick van Dijck

adviseur particulieren

Wat is er verzekerd?

We werken samen met bijna alle verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor is er verschil in wat wel en niet verzekerd is. Bekijk ook de polisvoorwaarden die bij uw verzekering horen. Daarin leest u precies waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

U bent bijvoorbeeld bijna altijd verzekerd voor:

 • Het moeten annuleren van uw reis, bijvoorbeeld omdat u om medische redenen niet op reis mag gaan.
 • Het tussentijds afbreken van uw reis, bijvoorbeeld omdat er ernstige schade is aan uw spullen in Nederland door brand of inbraak.
 • Vertragingen bij vertrek.

U bent bijvoorbeeld nooit verzekerd voor:

 • Als u voordat u de reis boekte al kon verwachten dat u de reis moest annuleren of eerder af moest breken.
 • Als u deze annuleringsdekking meer dan 14 dagen na het boeken van uw reis af heeft gesloten.

Meer weten over …

Bijna altijd annuleren met de all-risk dekking

De all-risk dekking is een extra aanvulling op de standaard annuleringsverzekering. Deze dekking kunt u apart afsluiten. U betaalt hier extra premie voor en heeft dan de meest uitgebreide annuleringsdekking.

Goed om te weten

 • Met de all-risk dekking mag u altijd annuleren als er sprake is van een onzeker voorval. Daarmee bedoelen we een gebeurtenis die u niet vooraf aan had zien komen. Corona, geen zin hebben en slecht weer vallen hier niet onder.
 • Bij uw all-risk dekking is er een verschil in vergoeding afhankelijk van de reden van annulering. In uw polisvoorwaarden staat vermeld in welke gevallen u 100% van de reissom vergoed krijgt. Bijvoorbeeld na het overlijden van een direct familielid. In alle gevallen die niet vermeld staan in de polisvoorwaarden, krijgt u 75% van de reissom vergoed.

Korting op deze verzekering

Sluit deze verzekering af in het Zicht privépakket. Dan krijgt u korting oplopend tot 10%.

 • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.