Verzilver uw overwaarde

De verzilverhypotheek- gebruik uw overwaarde

Geld lenen op latere leeftijd. Dat is mogelijk als u een eigen huis heeft met overwaarde. U kunt deze overwaarde op uw huis ‘verzilveren’.
Bel 088-020 93 77
voor een vrijblijvende afspraak
Plan een afspraak >
met een hypotheekadviseur

Steenrijk

Stel, u heeft jaren geleden een hypotheek afgesloten. Dan kan het zijn dat u deze inmiddels voor een groot deel heeft afgelost. Uw huis heeft dan een overwaarde. Als er veel geld in het eigen huis zit, noemen we dat ook wel ’steenrijk’. Maar steenrijk, wat kunt u daarmee? Er is vermogen, maar u kunt er niets voor kopen. Steeds meer krijgen we de vraag of en hoe een deel van dit vermogen te gebruiken is.

U kunt uw overwaarde bijvoorbeeld gebruiken om

 • uw pensioen/inkomen aan te vullen
 • te schenken aan de (klein)kinderen
 • een camper aan te schaffen
 • uw woning aan te passen

Rol overheid en banken

Banken en kredietverstrekkers zien ouderen graag als klant; veelal brengen zij een beperkt risico met zich mee en hebben zij een goed ‘betaalmoraal’. Daarnaast stimuleert de overheid langer thuis wonen en dit vraagt om het aanpassen van de woning. Wat vaak weer veel geld kost.

Overwaarde opnemen, hoe werkt dat?

Heeft u een overwaarde op uw woning? Dan kunt u de hypotheek verhogen of een nieuwe hypotheek opnemen. Op latere leeftijd kan de inkomenstoets een struikelblok zijn. Tien jaar voor de AOW-leeftijd houden banken rekening met het (lagere) pensioeninkomen. De hypotheekrente wordt opgeteld bij de hypotheeksom. Waardoor de maandlasten gelijk blijven. Ook kunt u zelf bepalen waar u het geld aan uitgeeft.

Let op!

Gebruikt u het geld uit de verzilverhypotheek niet voor uw 1e woning, maar bijvoorbeeld om er een camper van te kopen, dan is de rente niet aftrekbaar.
Verzilver uw overwaarde - Zicht adviseurs

Ons advies

Heeft u een huis met een overwaarde en wilt u deze verzilveren? Laat u goed adviseren over de mogelijkheden en welke oplossing het beste bij u past.
Heeft u vragen over een verzilverhypotheek of wilt u besparen op uw hypotheeklasten in 2021? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekspecialisten. Binnen 20 minuten weet u wat uw mogelijkheden zijn.


Plan een afspraak >
met een hypotheekadviseur

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. 
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar is het mogelijk om met  een studieschuld  een hypotheek te krijgen? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 17 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Huis ter Heide (Zeist), Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond en Sneek.