Verzilver uw overwaarde

De verzilverhypotheek- gebruik uw overwaarde

Geld lenen op latere leeftijd. Dat is mogelijk als u een eigen huis heeft met overwaarde. U kunt deze overwaarde op uw huis ‘verzilveren’.
Bel 088-020 93 77
voor een vrijblijvende afspraak

Steenrijk

Stel, u heeft jaren geleden een hypotheek afgesloten. Dan kan het zijn dat u deze inmiddels voor een groot deel heeft afgelost. Uw huis heeft dan een overwaarde. Als er veel geld in het eigen huis zit, noemen we dat ook wel ’steenrijk’. Maar steenrijk, wat kunt u daarmee? Er is vermogen, maar u kunt er niets voor kopen. Steeds meer krijgen we de vraag of en hoe een deel van dit vermogen te gebruiken is.

U kunt uw overwaarde bijvoorbeeld gebruiken om

 • uw pensioen/inkomen aan te vullen
 • te schenken aan de (klein)kinderen
 • een camper aan te schaffen
 • uw woning aan te passen

Rol overheid en banken

Banken en kredietverstrekkers zien ouderen graag als klant; veelal brengen zij een beperkt risico met zich mee en hebben zij een goed ‘betaalmoraal’. Daarnaast stimuleert de overheid langer thuis wonen en dit vraagt om het aanpassen van de woning. Wat vaak weer veel geld kost.

Overwaarde opnemen, hoe werkt dat?

Heeft u een overwaarde op uw woning? Dan kunt u de hypotheek verhogen of een nieuwe hypotheek opnemen. Op latere leeftijd kan de inkomenstoets een struikelblok zijn. Tien jaar voor de AOW-leeftijd houden banken rekening met het (lagere) pensioeninkomen. De hypotheekrente wordt opgeteld bij de hypotheeksom. Waardoor de maandlasten gelijk blijven. Ook kunt u zelf bepalen waar u het geld aan uitgeeft.

Let op!

Gebruikt u het geld uit de verzilverhypotheek niet voor uw 1e woning, maar bijvoorbeeld om er een camper van te kopen, dan is de rente niet aftrekbaar.
Verzilver uw overwaarde - Zicht adviseurs

Ons advies

Heeft u een huis met een overwaarde en wilt u deze verzilveren? Laat u goed adviseren over de mogelijkheden en welke oplossing het beste bij u past.

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1862 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. Lees verder
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar is het mogelijk om met  een studieschuld  een hypotheek te krijgen? Lees verder
 • Verhuizen met een restschuld, kan dat?
  Ruim één miljoen huizen in Nederland staan onder water. Dit betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis. Bij verkoop van het huis ontstaat dan een restschuld. Zolang u in uw huis blijft wonen is er niets aan de hand. Maar misschien wilt u toch verhuizen. Het huis is te klein geworden of u wilt dichter bij uw werk gaan wonen. Verhuizen met restschuld, kan dat zomaar? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 17 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Huis ter Heide (Zeist), Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond en Sneek.