Altijd een hypotheek die bij u past

Een huis kopen, een tweede hypotheek, uw hypotheek oversluiten, besparen op uw lopende lasten, uw kind helpen bij de aankoop van een woning. Belangrijke momenten in uw leven met een directe invloed op uw portemonnee.

Onze hypotheekadviseurs helpen u hierbij en zoeken uit welke aanpak voor u het beste is. In het advies nemen ze meer dan 30 hypotheekverstrekkende partijen mee, inclusief de banken. En uw adviseur kijkt voor u naar het totale pakket van product, rente en voorwaarden. Zo loopt uw voordeel vaak op tot duizenden euro’s over de looptijd van de hypothecaire lening.

Zoë helpt u graag verder

Waar kunnen we u mee helpen?

Altijd een hypotheek die bij u past 2

Waarom hypotheekadvies van Zicht?

  • We vergelijken meer dan 30 hypotheek-verstrekkers
  • We zoeken voor u de beste rente en voorwaarden
  • We kijken welke hypotheekvorm het beste bij u past
Jasper Eijsbouts – Zicht adviseurs

Welke soort hypotheek past bij u?

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u iedere maand een vast bedrag aan hypotheekrente en aflossing. De verdeling van rente en aflossing wordt zo berekend dat u elke maand gelijke bruto hypotheeklasten heeft. De verhouding tussen rente en aflossing verandert bij een annuïteitenhypotheek echter wel in de loop van de jaren. In de beginjaren van de annuïteitenhypotheek wordt hierdoor hoofdzakelijk rente betaald en slechts weinig afgelost. Aan het einde van de looptijd is de verhouding omgekeerd (veel aflossing en weinig rente). Dit betekent dat uw fiscaal voordeel gedurende de looptijd van de annuïteitenhypotheek daalt. In het begin heeft u namelijk veel renteaftrek, later veel minder. De netto maandlasten stijgen geleidelijk.

Bij een lineaire hypotheek betaalt u iedere maand een vast bedrag voor de aflossing en u betaalt rente over de nog openstaande hypotheekschuld. Uw hypotheekschuld neemt door de aflossingen op de lineaire hypotheek elke maand af waardoor het bedrag dat u aan rente moet betalen op de lineaire hypotheek ook iedere maand lager wordt. De lineaire hypotheek kent in vergelijking met andere hypotheekvormen in het begin hogere lasten, maar heeft over de hele looptijd de laagste netto lasten.

Een overbruggingshypotheek is een tijdelijk financieel overbruggingskrediet voor de periode tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van de oude woning; als u uw overwaarde wilt investeren in de nieuwe woning. Zodra de oude woning is verkocht, lost u de overbruggingshypotheek in één keer af.

Wat zijn de laagste hypotheekrentes op dit moment? Deze berekening is een indicatie. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Wilt u een berekening die volledig op maat is voor u? Vraag een adviseur welke hypotheekvorm het beste past bij uw persoonlijke situatie en wensen. En hoeveel u verantwoord kunt lenen. We helpen u graag.

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
Hypotheken
10
Onze klanten geven ons hypotheekadvies gemiddeld een
9,2
95 beoordelingen
  • Dat verschilt sterk per hypotheekverstrekker. Een mogelijke maatregel die hypotheekverstrekkers kunnen nemen, is het uitstellen van betalingen of een verlaging van het maandbedrag. Het gaat dan altijd om tijdelijke maatregelen. Meestal voor een periode van 3 maanden. En er wordt altijd per klant bekeken of zo’n regeling mogelijk is. Op de website van uw hypotheekverstrekker kunt u zien of en welke maatregelen zij hebben genomen.
  • Dat is geen enkel probleem, we kunnen het hele adviestraject online uitvoeren. Met behulp van een programma waarbij we het computerscherm van de adviseur met u delen. U kunt dan gewoon thuis meekijken. U ziet dan uw persoonlijk advies op uw eigen beeldscherm.
  • NHG biedt in deze gevallen een vangnet voor haar klanten. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker zoekt NHG naar een oplossing zodat je in de woning kan blijven wonen. Ga voor meer informatie naar: www.nhg.nl.