Hoe u geld kan besparen met onafhankelijk hypotheekadvies

In 2020 werden meer dan 535.000 hypotheken aangevraagd. De meeste daarvan werden aangevraagd via onafhankelijk hypotheekadvies. Toch sluit nog steeds ongeveer 40% van de consumenten hun hypotheek rechtstreeks af bij de bank. Terwijl dat in bijna alle gevallen niet de voordeligste optie is. Hoe zit dat precies?

Een hypotheek afsluiten – Hypotheek – Particulier

Bij het afsluiten van een hypotheek heeft u simpel gezegd twee opties:

 • U krijgt advies van de bank (of verzekeringsmaatschappij) waar u uw hypotheek afsluit
 • U krijgt advies van een onafhankelijk adviseur

Wat is het verschil tussen afsluiten bij een onafhankelijk adviseur of bij een bank?

Het grootste verschil kunnen we eenvoudig uitleggen. Een onafhankelijk adviseur neemt in zijn of haar advies meer dan 30 hypotheekverstrekkende partijen mee. Inclusief de banken. Wanneer u advies inwint bij de bank waar u ook de hypotheek gaat afsluiten, krijgt u alleen advies over de hypotheek die die bank verstrekt.

Zijn er nog andere belangrijke verschillen?

Een ander verschil zit in de kosten. Een bank rekent doorgaans een lager tarief voor het advies. Gemiddeld gezien is een advies bij de bank € 500,- tot € 1000,- goedkoper dan bij een onafhankelijk adviseur. Maar vergis u niet!

Hypotheekadvies onafhankelijk adviseur – Hypotheek – Particulier

Waarom is het toch voordeliger om uw hypotheek via een onafhankelijk adviseur af te sluiten?

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kijkt met u naar het totale pakket van product, rente en voorwaarden en kiest het meest passende pakket voor u uit. Over de looptijd van een hypotheek loopt het voordeel vaak op tot duizenden euro’s. Afhankelijk van de hoogte van uw hypotheek stijgt het voordeel zelfs (ver) boven de € 10.000,- uit.

Uw adviseur adviseert niet alleen bij het afsluiten van uw hypotheek, maar kan u ook helpen als de markt verandert. Wanneer bijvoorbeeld de rentepercentages dalen, kan hij of zij advies geven of het verstandig is om de hypotheek over te sluiten. En bij welke partij u in de nieuwe situatie het voordeligst uit bent.

Andere voordelen van advies inwinnen

Uw adviseur kijkt niet alleen naar het aan te kopen huis en een passende hypotheek daarvoor, maar ook naar andere factoren. Bijvoorbeeld of het maximumbedrag dat u kunt lenen wel passend is voor uw situatie, en of uw hypotheek betaalbaar blijft bij arbeidsongeschiktheid of pensioen. Of naar de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende voorzieningen. Kortom: u staat er niet alleen voor!

Benieuwd wat een onafhankelijk hypotheekadviseur van Zicht voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
820 beoordelingen
 • Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?
  Dat verschilt sterk per hypotheekverstrekker. Een mogelijke maatregel die hypotheekverstrekkers kunnen nemen, is het uitstellen van betalingen of een verlaging van het maandbedrag. Het gaat dan altijd om tijdelijke maatregelen. Meestal voor een periode van 3 maanden. En er wordt altijd per klant bekeken of zo’n regeling mogelijk is. Op de website van uw hypotheekverstrekker kunt u zien of en welke maatregelen zij hebben genomen.
 • Kan ik een afspraak maken zonder bezoek aan huis?
  Dat is geen enkel probleem, we kunnen het hele adviestraject online uitvoeren. Met behulp van een programma waarbij we het computerscherm van de adviseur met u delen. U kunt dan gewoon thuis meekijken. U ziet dan uw persoonlijk advies op uw eigen beeldscherm.
 • Ik heb betalingsproblemen vanwege de coronacrisis. Kan ik hiervoor bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen terecht (NHG)?
  NHG biedt in deze gevallen een vangnet voor haar klanten. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker zoekt NHG naar een oplossing zodat je in de woning kan blijven wonen. Ga voor meer informatie naar: www.nhg.nl.