Hypotheek voor ondernemers en zzp’ers

Bij een hypotheek voor ondernemers komt veel kijken. Hierdoor kunt u vaak moeilijk terecht bij reguliere de hypotheekadviseurs of bank. De doorlooptijd is langer en u moet vaak meerdere aanbieders benaderen. Als zakelijk hypotheekadviseurs weten we hoe we uw cijfers moeten lezen en hoe uw toetsingsinkomen voor de hypotheek wordt bepaald. Wij helpen u graag tijdens een persoonlijk adviesgesprek.

Bel voor een afspraak vrijblijvend en informatief
Man en vrouw lezen folder – Hypotheek – Zakelijk

Hypotheek voor ondernemers; welke mogelijkheden heeft u?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Hoeveel kunt u als zelfstandige lenen? Of bent u net gestart en wilt u weten of u wel een hypotheek kunt afsluiten?

Bent u zzp’er? En wilt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Daar komt u al voor in aanmerking als u 1 jaar zzp’er bent.

NHG voor de zzp’er

NHG heeft als belangrijkste voorwaarde dat er een inkomensverklaring aangeleverd moet worden.

Vervolgens zijn er een beperkt aantal geldverstrekkers waar u terecht kunt: SNS, Nationale-Nederlanden, Aegon, BLG Wonen en RegioBank en Woonfonds Achmea.

Neem contact met ons op

Goed om te weten

 • U heeft van de afgelopen 3 jaar de cijfers nodig van uw bedrijf.
 • Gesprekken en onderhandelingen verzorgen wij voor u.
 • De kosten van uw hypotheekadvies zijn fiscaal aftrekbaar.
 • Wij kunnen u onafhankelijk adviseren.

Een hypotheek die bij u past

Wij werken samen met bijna alle grote hypotheekverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen in Nederland.

Daardoor bent u verzekerd van een uitstekende prijs én kwaliteit. We vinden altijd een hypotheek die bij u past!

Man aan tafel met koffie en donut op I-pad – Hypotheek – Zakelijk

Linda Franzen – Zicht adviseurs

Een bank is niet altijd de beste optie, voor de langere rentevast periodes bieden verzekeringsmaatschappijen aantrekkelijke oplossingen.

Linda Franzen

hypotheekadviseur
Linda Franzen – Zicht adviseurs

Linda Franzen

hypotheekadviseur

Wat doen we voor u?

We kijken bij een hypotheekadvies niet alleen naar uw hypotheek,
maar geven u een totaalplaatje van de situatie. Zo brengen we ook
een tekort bij overlijden in beeld en wijzen u op de risico’s voor uw
eventuele partner.

 • We maken een voorscan van aanbieders in de markt
 • We zorgen voor de afstemming met bank of verzekeringsmaatschappij
 • U krijgt een totaalbeeld van uw situatie
 • We regelen alle communicatie met de geldverstrekker

Man en vrouw op bank op laptop – Hypotheek – Zakelijk

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

Wat maakt ons advies goed?

Onze adviseurs zijn allemaal erkend hypotheekadviseur. En ze worden voortdurend geschoold zodat hun kennis up-to-date blijft. Ook voldoen ze aan alle eisen die de AFM en de overheid stellen, zodat u verzekerd bent van een goed hypotheekadvies. Wij werken ons advies aan u uit in een overzichtelijk rapport.

Wilt u meer weten over een hypotheekadvies van Zicht of bent u benieuwd naar een berekening van uw maandlasten? Maak een vrijblijvende afspraak.

Hypotheek voor ondernemers: hypotheekvormen

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u iedere maand een vast bedrag aan hypotheekrente en aflossing. De verdeling van rente en aflossing wordt zo berekend dat u elke maand gelijke bruto hypotheeklasten heeft. De verhouding tussen rente en aflossing verandert bij een annuïteitenhypotheek echter wel in de loop van de jaren. In de beginjaren van de annuïteitenhypotheek wordt hierdoor hoofdzakelijk rente betaald en slechts weinig afgelost. Aan het einde van de looptijd is de verhouding omgekeerd (veel aflossing en weinig rente). Dit betekent dat uw fiscaal voordeel gedurende de looptijd van de annuïteitenhypotheek daalt. In het begin heeft u namelijk veel renteaftrek, later veel minder. De netto maandlasten stijgen geleidelijk.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaalt u iedere maand een vast bedrag voor de aflossing en u betaalt rente over de nog openstaande hypotheekschuld. Uw hypotheekschuld neemt door de aflossingen op de lineaire hypotheek elke maand af waardoor het bedrag dat u aan rente moet betalen op de lineaire hypotheek ook iedere maand lager wordt. De lineaire hypotheek kent in vergelijking met andere hypotheekvormen in het begin hogere lasten, maar heeft over de hele looptijd de laagste netto lasten.

Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek is een tijdelijk financieel overbruggingskrediet voor de periode tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van de oude woning; als u uw overwaarde wilt investeren in de nieuwe woning. Zodra de oude woning is verkocht, lost u de overbruggingshypotheek in één keer af.

Had u al een hypotheek voor 1 januari 2013?

Als u al een hypotheek had voor 1 januari 2013 zijn ook nog andere vormen mogelijk: aflossingsvrije hypotheek, banksparen, spaarhypotheek, beleggingshypotheek.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
776 beoordelingen
 • Wat is de toetsnorm voor de hypotheek voor een ondernemer?
  De standaard toetsnorm is de gemiddelde winst van de afgelopen 3 jaar. Met als maximum de winst van het laatste jaar. Als winst wordt genomen het ‘saldo fiscale winstberekening’ van uw belastingaangifte.
 • Kan ik niet beter rechtstreeks naar de bank gaan om mijn hypotheek mogelijkheden te laten berekenen?
  Dat kan. Maar u moet dan waarschijnlijk met meerdere banken in gesprek. Bij een verzekeringsmaatschappij kunt u niet rechtstreeks terecht. Bij Zicht adviseurs krijgt u een vaste hypotheekadviseur die voor u alle gesprekken kan voeren.