DGA pensioen

DGA pensioenadvies

Pensioen voor de DGA verandert door de wetgeving. Nieuwe mogelijkheden zoals een spaarfaciliteit of afkopen komen in de plaats van pensioen in eigen beheer. Maar pensioen is meer dan een inkomen voor later. U kunt ook risico’s afdekken. Daarom is het belangrijk om u regelmatig te oriënteren als het gaat om de opbouw en bescherming van uw pensioen.
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Pensioenadvies

Pensioen opbouwen is voor u als DGA een manier om voor een inkomen te zorgen voor na uw werkende leven.

Gelukkig geregeld

U wilt uw pensioen goed geregeld hebben. Zodat pensioen ook echt toegevoegde waarde heeft als onderdeel van uw vermogensplanning.
DGA  pensioen - Zicht adviseurs

Oplossing

Er zijn voor u verschillende mogelijkheden om pensioen op te bouwen:
 • met een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening.
 • door gebruik te maken van de Oudedagsreserve (OR).
 • met een pensioenverzekering.
 • door zelf te sparen of te beleggen.

Goed om te weten

 • Als u als ondernemer zelf geen voorzieningen voor uw oudedag treft, dan heeft u vanaf uw pensioengerechtigde leeftijd alleen recht op AOW en eventueel op pensioen dat u heeft opgebouwd toen u in loondienst was.
 • Als DGA had u de mogelijkheid het pensioen op te bouwen via een pensioenverzekeraar, op te bouwen in eigen beheer via een eigen BV of gedeeltelijk in eigen beheer en gedeeltelijk via een pensioenverzekeraar. Dit is veranderd per 1 april 2017.
 • Wij werken ook graag samen met uw accountant.

Beheer van DGA pensioen

We zijn dan de verbindende schakel tussen u en de uitvoerder van de verzekerde pensioenregeling. Wij helpen u, als u dat wilt, bij alle aspecten om uw pensioenregeling actueel te houden. Afhankelijk van uw pensioenregeling en de wijze van financiering (volledig/gedeeltelijk verzekerd en/of eigen beheer) stemmen wij met u, en uw accountant, de inhoud van het beheerpakket af.
Wij informeren u bijvoorbeeld bij belangrijke gebeurtenissen. Daarnaast controleren we regelmatig of de uitvoering en de administratie van uw pensioenregeling goed verloopt. Dit met als doel dat u op uw pensioendatum krijgt wat u nu voor ogen heeft.
DGA  pensioen - Zicht adviseurs

Elias van Belzen - Zicht adviseurs
Wij helpen u, als u dat wilt, bij alle aspecten om uw pensioenregeling actueel te houden.
Elias van Belzen - Zicht adviseurs

Elias van Belzen

manager pensioen

Wij adviseren u graag

 • Bij een nieuwe pensioenregeling
 • Bij een aanpassing op de regeling
 • Bij het beheer van uw pensioenregeling
 • Over pensioencommunicatie

BedrijfsRisicoVerkenner

Ondernemen is risico lopen, dat weet u als geen ander. Maar weet u ook welke impact die risico's hebben op uw bedrijfscontinuïteit?
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Kan ik als DGA al iets voorbereiden?
  Zeker wel. U kunt uw laatste pensioenbrief en laatste berekening vast opvragen bij uw accountant. Dan kunnen wij u sneller helpen.
 • Kan mijn accountant mij hiermee helpen?
  Uw accountant kan u de juiste documenten leveren die nodig zijn. Er zijn accountants die volgens de wet ook pensioenadvies mogen geven, maar de meeste niet. Omdat uw accountant een heel goed beeld heeft van uw bedrijf en omstandigheden, werken wij nauw samen om ervoor te zorgen dat u het beste advies krijgt.
 • Heb ik altijd advies nodig?
  Als u pensioenopbouw niet in eigen beheer heeft, dan heeft u ook niet direct advies over dit onderwerp nodig. Maar om een goed beeld te krijgen van uw financiële situatie is een advies vaak wel nodig. We adviseren u daarom altijd een gratis oriënterend gesprek in te plannen met één van onze deskundige adviseurs.
 • Wanneer moet ik een keuze maken?
  Gelukkig heeft u meer tijd om met zorg naar uw pensioen te laten kijken! Na ingang van de wet, heeft u nog 3 maanden om alles administratief te regelen.  U heeft dan dus tot 1 juni of 1 juli  2017 de tijd om u te laten voorlichten en om alles te regelen.
 • Wat houdt de OSEB in?
  OSEB staat voor Oudedag Sparen in Eigen Beheer. Bij het oudedagssparen in eigen beheer (OSEB) kan de DGA er voor kiezen om jaarlijks een bepaald deel van zijn loon te sparen voor de oudedag. De OSEB-spaarpot wordt jaarlijks opgerent met de marktrente. De oudedagsspaarverplichting komt op de balans en representeert de aanspraak van de DGA. De OSEB-verplichting is fiscaal en commercieel vreemd vermogen.

  Ook het pensioen dat al is ingegaan kan de DGA omzetten naar de OSEB.
  Dat betekent dat de uitkering vervolgens verloopt conform het regime van banksparen. Als een uitkering dus 10 jaar heeft gelopen vanaf de 67e verjaardag van de DGA, dan mag de resterende uitkeringsduur nog 10 jaar zijn. Elk risico van langleven of renteverschil wordt uit het systeem gehaald: fiscaal en commercieel moeten gelijk zijn.

  De OSEB moet op de pensioendatum of bij verkoop van de aandelen in de BV worden omgezet in een lijfrente, een lijfrentespaarrekening of lijfrentebeleggingsrecht, met een recht op jaarlijks gelijkblijvende uitkeringen gedurende 20 jaar. Dat kan bij een professionele verzekeringsmaatschappij, bank of beheerder van een beleggingsinstelling, of bij de eigen BV. Wordt de OSEB niet omgezet in een recht op periodieke uitkeringen, dan valt die alsnog vrij ten gunste van de winst, met heffing van vennootschapsbelasting en 20% revisierente.