Overlijdensrisicoverzekering

Snel een persoonlijke prijsopgave ontvangen?
Prijsopgave >
spreek een adviseur
vul het formulier in

Overlijdensrisicoverzekering of compagnonsverzekering

Niemand wil er graag over nadenken maar een overlijden geeft ingrijpende veranderingen voor de nabestaanden. Om negatieve financiële gevolgen te voorkomen is het goed om hier toch bij stil te staan. Wat gebeurt er met uw bedrijf als u onverwacht komt te overlijden? Het is een prettige gedachte dat, als u er niet meer bent, de continuïteit van uw onderneming niet in gevaar komt en uw partner of gezin de levensstandaard kunnen behouden die ze op dit moment gewend zijn. Een overlijdensrisicoverzekering of compagnonsverzekering via Zicht biedt u deze zekerheid.

Wat dekt de overlijdensrisicoverzekering?

Overlijdensrisicoverzekering - Zicht adviseurs

Uitkering bij overlijden

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden. De nabestaanden kunnen hiermee bijvoorbeeld de hypotheek (voor een deel) aflossen of tijdelijk stoppen met werken om voor de kinderen te zorgen.

Goed om te weten

 • Het is belangrijk om vast te stellen welk inkomen uw nabestaanden nodig hebben als u komt te overlijden. Als dat is vastgesteld kan bekeken worden hoe dit gerealiseerd kan worden. Hierbij wordt rekening gehouden met uw bestaande voorzieningen en uw vermogen.

Eenmalige of periodieke uitkering

Een overlijdensrisicoverzekering kan een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering hebben.

Overlijdensrisicoverzekering - Zicht adviseurs

Eenmalige uitkering

Bij een overlijdensrisicoverzekering kunt u kiezen voor een eenmalige uitkering. De verzekering keert dan in één keer een bedrag uit. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden de hypotheek aflossen.

Periodieke uitkering

U kunt ook kiezen voor een verzekering met een periodieke uitkering. U kunt daarbij kiezen uit een tijdelijke of een levenslange uitkering. Hiermee kunt u bijvoorbeeld het inkomen tijdelijk of levenslang aanvullen.

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Gelijkblijvende risicoverzekering

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gedurende de hele looptijd gelijk. Dit geldt ook voor de premie.

Lineair dalend

Bij deze vorm daalt het verzekerde bedrag elk jaar met een gelijk bedrag. Een lineair dalende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd ook gelijkmatig afneemt, zoals bijvoorbeeld uw dalende hypotheekschuld. De premie is lager dan van een gelijkblijvende of annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering omdat u voor een steeds lager bedrag verzekerd bent.

Annuïtair dalend

Een annuïtair dalende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd ook afneemt zoals bijvoorbeeld uw dalende hypotheekschuld. De premie is lager dan bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering .

Goed om te weten

 • De hoogte van de premie die u betaalt is natuurlijk afhankelijk van de dekking die u kiest, maar ook van het geslacht, leeftijd, BMI en duur van de verzekering.
 • Als u op jonge leeftijd een overlijdensrisicoverzekering afsluit is de premie lager.
 • Een gelijkblijvende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd niet verandert zoals bijvoorbeeld uw gelijkblijvende hypotheekschuld.
 • Een opvallende eigenschap van een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is dat u de laatste jaren van de verzekering geen premie meer hoeft te betalen.
Frank van Veen - Zicht adviseurs
Onze adviseurs helpen u kiezen met behulp van een duidelijk adviesrapport. Zo krijgt u inzicht in uw mogelijkheden.
Frank van Veen - Zicht adviseurs

Frank van Veen

pensioenadviseur

Dienstverleningsdocument

In het dienstverleningsdocument kunt u lezen wat wij precies voor u doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. Download hier ons dienstverleningsdocument risico's afdekken

Wij adviseren u graag

 • Bij een nieuwe pensioenregeling
 • Bij een aanpassing op de regeling
 • Bij het beheer van uw pensioenregeling
 • Over pensioencommunicatie

BedrijfsRisicoVerkenner

Ondernemen is risico lopen, dat weet u als geen ander. Maar weet u ook welke impact die risico's hebben op uw bedrijfscontinuïteit?
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Voor wie is de overlijdensrisicoverzekering?
  Een overlijdensrisicoverzekering is voor iedereen die zijn of haar nabestaande(n) wil beschermen tegen de financiële gevolgen van overlijden.
 • Waarvoor is een overlijdensrisicoverzekering?
  Een overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden. De nabestaanden kunnen hiermee bijvoorbeeld de hypotheek (voor een deel) aflossen of tijdelijk stoppen met werken om voor de kinderen te zorgen. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u uw gezin of uw partner financieel beschermen. U verzekert een vast bedrag dat bij overlijden direct wordt uitgekeerd.
 • Wat is een gelijkblijvende risicoverzekering?
  Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gedurende de hele looptijd gelijk. Dit geldt ook voor de premie. Een gelijkblijvende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd niet verandert zoals bijvoorbeeld een gelijkblijvende hypotheekschuld.