Bedrijfsaansprakelijkheid

Snel een persoonlijke offerte ontvangen?
010-272 43 39
bel een adviseur
vul het formulier in
Prijsopgave >
bel een adviseur
vul het formulier in

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheid is een van de eerste risico's waar ondernemers aan denken. U kunt aansprakelijk gesteld worden voor schade en kosten die u of uw werknemers veroorzaken bij de uitvoering van werkzaamheden. Of die uw eigendommen veroorzaken aan derden. Maar denk ook aan letselschade bij uw werknemers. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Zicht dekt u de meeste schades waarvoor u als ondernemer aansprakelijk bent.

Wat dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als u of een werknemer aan een ander schade toebrengt en u hiervoor als ondernemer aansprakelijk bent en u hiervoor de juiste dekking heeft.
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - Zicht adviseurs
Bel Zicht
Wij regelen het voor u

Verplicht

Bij een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is het meestal verplicht om een risicoinventarisatie en -evaluatie, ook wel RI&E genoemd, te hebben.
Heeft u deze niet? Dan kan dit consequenties hebben.

Goed om te weten

 • Heeft u een bestaand bedrijf? En sluit u een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering bedrijven af? Dan is het belangrijk te weten dat schadegevallen waarvan de oorzaak ligt vóór de ingangsdatum van de verzekering, maar die zich voordoen tijdens de looptijd ervan, in het begin niet gedekt zijn. Toch kan dit zogenaamde inlooprisico in bepaalde gevallen worden meeverzekerd.

Ook uw beroepsaansprakelijkheid goed verzekerd?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als u een adviserend bedrijf heeft, kan het voorkomen dat u een beroepsfout maakt, bijvoorbeeld een vergissing of een onjuist advies. 
Uw opdrachtgever kan hierdoor voor kosten komen te staan waarvoor u aansprakelijk kunt worden gesteld. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van deze vermogensschade en extra kosten voor uw bedrijf. Niet alle risico's zijn verzekerd ook al bent u er voor aansprakelijk.

Goed om te weten

 • De verzekering beroepsaansprakelijkheid is geschikt voor zelfstandigen en de zzp'er.
 • Onze opzegservice maakt overstappen naar Zicht heel eenvoudig.

Ton van Gemeren - Zicht adviseurs
Ook schades veroorzaakt door uitzendkrachten, stagiairs of vrijwilligers zijn verzekerd.
Ton van Gemeren - Zicht adviseurs

Ton van Gemeren

adviseur zakelijk

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

BedrijfsRisicoVerkenner

Ondernemen is risico lopen, dat weet u als geen ander. Maar weet u ook welke impact die risico's hebben op uw bedrijfscontinuïteit?
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10

Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een

8,6
1225 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? 
  U stoot de vissenkom om op de balie en het water loopt in de telefooncentrale onder de balie. Het bedrijf kan een dag niet meer bellen of gebeld worden. Of: uw werknemer loopt letselschade op door een machine. Op zulke momenten is het goed om te weten dat uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de financiële schade vergoedt.
 • Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
  Nee, dit is geen verplichte verzekering. We raden u wel aan om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade hoog kunnen oplopen. U kunt tot maximaal € 2.500.000,- aansprakelijk gesteld worden.
 • Waarom zou ik kiezen voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via Zicht adviseurs?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een verzekering die het best bij uw wensen past. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.