Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurdersaansprakelijkheid

Inzicht in uw risico's of direct een prijsgave ontvangen?
Plan een gesprek »
Spreek met een adviseur

Prijsopgave »
Spreek met een adviseur

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering - verzeker aanspraak op uw privévermogen

Als gevolg van onbehoorlijk bestuur kan er schade ontstaan aan een onderneming of aan derden. U kunt als bestuurder voor deze schade privé aansprakelijk gesteld worden. De schadebedragen kunnen fors oplopen en grote financiële consequenties hebben. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt u zekerheid.

Kies voor Zicht adviseurs

Wat dekt de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Dekking voor

 • Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat uw privévermogen niet wordt aangesproken bij schadeclaims als gevolg van beslissingen die u heeft genomen als bestuurder van uw organisatie. 
 • Deze verzekering dekt ook vaak de kosten van eventuele juridische bijstand bij een  aansprakelijkheidsstelling.

Goed om te weten

 • In principe is de organisatie aansprakelijk voor de schulden die worden gemaakt. Toch kan het voorkomen dat u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.
 • Denk aan het niet voldoen aan de informatie- en boekhoudplicht, het aangaan van contracten zonder dat u de kredietwaardigheid van de contractspartner controleert, het niet voldoen aan een eis voor het ontvangen van subsidie. 

Dick Slieker - Zicht adviseurs
Is uw privévermogen wel goed afgeschermd?
Dick Slieker - Zicht adviseurs

Dick Slieker

adviseur zakelijk

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurdersaansprakelijkheid: ook een risico voor thuis! | Blog

Is je thuis veilig als je als bestuurder een fout maakt? Waar zitten de risico’s? Door ontwikkeling in jurisprudentie in de voorbije jaren is dit geen vanzelfsprekendheid meer.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten of persoonlijk advies?

Neem contact op met onze deskundige adviseurs voor een inventarisatie van de risico's voor uw bedrijf en een oplossing op maat. Wij geven u graag tijdens een persoonlijk telefonisch 10-minutengesprek een indicatie van de risico’s die u loopt. Of vraag meteen een offerte aan.

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

27% heeft dit risico

Als gevolg van onbehoorlijk bestuur van de onderneming kan er schade ontstaan aan de onderneming of aan derden. 
Ook interessant
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering? 
  Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat uw privévermogen niet wordt aangesproken bij schadeclaims als gevolg van beslissingen die u heeft genomen als bestuurder van uw organisatie.
 • Is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
  Nee, dit is geen verplichte verzekering. We raden u wel aan om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade hoog kunnen oplopen.
 • Ik heb een aansprakelijkheidsverzekering. Is dit toereikend?
  Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering beschermt u niet tegen een schadeclaim die u als bestuurder kunt krijgen. Ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft die dekking niet. Bestuurdersaansprakelijkheid is een apart risico. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt hiervoor uitkomst.