Is uw privésituatie veilig als bestuurder?

Wij helpen u dit risico in kaart te brengen

Veel ondernemingsrisico’s zijn een vanzelfsprekendheid om te verzekeren.
Denk aan het brand-, aansprakelijkheids- en het risico van loondoorbetaling bij ziekte. Maar er zijn veel meer risico’s waar u als bestuurder mee te maken hebt. Bestuurdersaansprakelijkheid is een belangrijk risico. En daar niets voor regelen kan enorme privégevolgen hebben.

 • Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de onderneming. Uw klanten en medewerkers staan hierbij hoog in het vaandel. Maar denkt u ook aan de belangen van uw schuldeisers? Als alles goed gaat waarschijnlijk niet. Maar als u financieel in lastig vaarwater komt, loopt u kans dat u daarvoor persoonlijk aansprakelijk gesteld wordt. U bent als bestuurder dus persoonlijk aansprakelijk voor schulden als er sprake is van ‘kennelijk onbehoorlijk bestuur’. Oftewel: het moet objectief gezien voor iedereen duidelijk zijn dat u als bestuurder verwijtbaar (onbehoorlijk) gehandeld hebt, doordat er sprake is van nalatigheid of roekeloos, opzet, grove schuld, lichtzinnig en onverantwoordelijk gedrag.
  • Als het bedrijf onvoldoende kredietwaardig is, dan kan dat leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid bij een faillissement. Bijvoorbeeld als u een transactie aangaat waarvan u achteraf zou kunnen zeggen dat het bedrijf deze financieel niet kon dragen. Dan kan de curator besluiten om de bestuurder privé aansprakelijk te stellen.
  • Wist u dat het niet afsluiten van een verzekering waardoor de onderneming failliet gaat, ook een daad van kennelijk onbehoorlijk bestuur is?
  • Als u met meerdere bestuurders bent, is iedere bestuurder hoofdelijk aansprakelijk. U kunt dus ook verantwoordelijk worden gehouden voor een besluit waar u niet bij betrokken was.
  • Als u als bestuur de jaarrekening niet of niet op tijd hebt gedeponeerd en uw BV gaat failliet, dan is er volgens de wet sprake van onbehoorlijk bestuur.
  • U ook bij het aangaan van een opdracht moet controleren of de afnemer kredietwaardig is. De onbetaalde rekeningen leiden tot een winstdaling of zelfs faillissement. De aandeelhouders houden u daar verantwoordelijk voor.
 • Bestuurdersaansprakelijkheid staat niet altijd bovenaan het lijstje. En dat terwijl u als bestuurder in sommige situaties ook privé aansprakelijk gesteld kan worden. Lees meer over de risico’s waar u waarschijnlijk niet bij stilstaat! Download de whitepaper
 • Uw verzekeringsadviseur heeft u vast de vraag gesteld ‘Bent u alleen of met meerdere bestuurders actief?’. Maar er zijn nog vele vragen die we kunnen stellen om het risico op de juiste wijze in kaart te brengen. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat uw privévermogen niet wordt aangesproken bij schadeclaims als gevolg van beslissingen die u heeft genomen als bestuurder van uw organisatie.
 • Natuurlijk kunnen we met één druk op de knop een offerte voor je maken als je enkele gegevens aanlevert. Maar het gaat bij Zicht om meer dan alleen maar cijfertjes. Daarom maakt onze risicoadviseur graag tijd om telefonisch in 10 minuten dit specifieke risico in jouw situatie te bespreken. Tijdens deze korte analyse krijg je een indicatie in wat je wel en niet goed geregeld hebt. Hebben we meer tijd nodig? Dan plannen we een vervolgafspraak. Eventueel ook om andere risico’s te bespreken. Zo kan je bewustere keuzes maken op het gebied van verzekeren.
 • Ben je MKB’er en heb je medewerkers? Dan is dit 10-minutengesprek de perfecte manier om een indicatie te krijgen van wat je wel en niet goed geregeld hebt. En dat in slechts 10 minuten.
Plan een 10-minutengesprek – Zakelijk

Snel een analyse van dit risico?

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.

Meer over bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid staat niet altijd bovenaan het lijstje. En dat terwijl u als bestuurder in sommige situaties ook privé aansprakelijk gesteld kan worden. Lees meer over de risico’s waar u waarschijnlijk niet bij stilstaat!

Download nu vrijblijvend onze whitepaper over bestuursaansprakelijkheid!

Zicht helpt ondernemers

Al 9 jaar is Martine Goedegebuure met haar bedrijf Bos Nieuwerkerk klant van Zicht. Waarom ze zo tevreden is? Bekijk haar verhaal!