Arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheidsverzekering - uw inkomen verzekeren

Door een ongeval of een ziekte kunt u arbeidsongeschikt raken. Om het bedrijf door te laten draaien kan het nodig zijn om voor een plaatsvervanger te zorgen. Daarnaast wilt u nog wel een inkomen blijven ontvangen, omdat uw privékosten ook gewoon doorgaan. We adviseren u graag over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor uw inkomenszekerheid
Bel ons
Wij regelen het voor u

Wat dekt de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Deze verzekering beschermt het inkomen van zelfstandige ondernemers en zzp'ers, tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering - Zicht adviseurs

Verschillende aspecten

Bij het bepalen van de voor u juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering spelen verschillende aspecten een belangrijke rol. Bijvoorbeeld uw beroep, het werk dat u doet en de periode die u zelf financieel kunt overbruggen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Goed om te weten

 • Onze adviseurs kunnen u een passende oplossing bieden die volledig is afgestemd op uw (financiële) situatie.
Kees Groot - Zicht adviseurs
Wijzigt uw inkomen? Om ervoor te zorgen dat het verzekerd bedrag blijft aansluiten op uw inkomen, kunt u dit bedrag jaarlijks aanpassen.
Kees Groot - Zicht adviseurs

Kees Groot

adviseur zakelijk

Dienstverleningsdocument

In het dienstverleningsdocument kunt u lezen wat wij precies voor u doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. Download hier ons dienstverleningsdocument risico's afdekken

Wij adviseren u graag

 • Bij een nieuwe pensioenregeling
 • Bij een aanpassing op de regeling
 • Bij het beheer van uw pensioenregeling
 • Over pensioencommunicatie

56% heeft dit risico

Door een ongeval of een ernstige ziekte kunt u plotseling arbeidsongeschikt raken. Om het bedrijf door te laten draaien is vervanging soms nodig. Ook wilt u een inkomen blijven ontvangen, omdat uw privékosten doorgaan.

Ook interessant

Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen

 • Voor wie is de arbeidsongeschiktheidsverzekering?
  De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt inkomenszekerheid voor de zelfstandig ondernemer, directeur-groot aandeelhouder, vrije beroepsbeoefenaar, freelancer en ZZP'er.
 • Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
  Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering voor zelfstandig ondernemers en biedt inkomenszekerheid bij ziekte of invaliditeit. Het doel van de AOV is het waarborgen van de continuïteit van de onderneming en het inkomen van de ondernemer.
 • Wanneer is een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?
  Het is verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten op het moment dat u als ondernemer of zelfstandige afhankelijk bent van het inkomen uit eigen onderneming. Het risico op arbeidsongeschiktheid is altijd aanwezig en de financiële gevolgen kunnen zo ernstig zijn dat er geen inkomen meer komt uit eigen onderneming of beroep.