Arbeidsongeschiktheid

Snel een persoonlijke prijsopgave ontvangen?
Prijsopgave >
spreek een adviseur
vul het formulier in

Arbeidsongeschiktheidsverzekering - uw inkomen verzekeren

Door een ongeval of een ziekte kunt u arbeidsongeschikt raken. Als ondernemer kunt u dan geen aanspraak maken op uitkeringen van een werknemersverzekering. Om inkomensterugval te beperken heeft u een aantal mogelijkheden:
 • een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten
 • aansluiten bij een broodfonds
 • vrijwillig verzekeren via het UWV
 • spaargeld opzij zetten

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Een AOV beschermt het inkomen van ondernemers tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Bij het bepalen van de juiste AOV spelen verschillende aspecten een belangrijke rol. Bijvoorbeeld het beroep, het werk dat gedaan wordt en de periode die zelf financieel overbrugd kan worden bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Wat is een broodfonds?

Een broodfonds is opgezet voor en door ondernemers. Het is een vereniging van 20 tot 50 ondernemers die onderling afspreken om elkaar bij arbeidsongeschiktheid een inkomen te schenken. In de meeste gevallen kennen de ondernemers elkaar door een gezamenlijk beroep, studie of zijn het bevriende ondernemers. Alle deelnemers storten iedere maand een vastgesteld bedrag op een eigen broodfondsrekening.

Als een deelnemer ziek wordt, krijgt hij of zij na een maand eigen risicoperiode van iedere deelnemer van het broodfonds maandelijks een kleine schenking. Alles bij elkaar is dat het bedrag waarvoor de deelnemer heeft ingetekend. Deze bijdrage ontvangt de deelnemer maximaal twee jaar. Lees hier meer over het verschil tussen een AOV en een broodfonds.

Wat dekt de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Deze verzekering beschermt het inkomen van zelfstandige ondernemers en zzp'ers, tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering - Zicht adviseurs

Verschillende aspecten

Bij het bepalen van de voor u juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering spelen verschillende aspecten een belangrijke rol. Bijvoorbeeld uw beroep, het werk dat u doet en de periode die u zelf financieel kunt overbruggen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Goed om te weten

 • Onze adviseurs kunnen u een passende oplossing bieden die volledig is afgestemd op uw (financiële) situatie.
Kees Groot - Zicht adviseurs
Wijzigt uw inkomen? Om ervoor te zorgen dat het verzekerd bedrag blijft aansluiten op uw inkomen, kunt u dit bedrag jaarlijks aanpassen.
Kees Groot - Zicht adviseurs

Kees Groot

adviseur zakelijk

Dienstverleningsdocument

In het dienstverleningsdocument kunt u lezen wat wij als aov adviseur precies voor u doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo’n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. Download hier ons dienstverleningsdocument risico's afdekken

Wij adviseren u graag

 • Bij een nieuwe pensioenregeling
 • Bij een aanpassing op de regeling
 • Bij het beheer van uw pensioenregeling
 • Over pensioencommunicatie

56% heeft dit risico

Door een ongeval of een ernstige ziekte kunt u plotseling arbeidsongeschikt raken. Om het bedrijf door te laten draaien is vervanging soms nodig. Ook wilt u een inkomen blijven ontvangen, omdat uw privékosten doorgaan.

Ook interessant

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Gerelateerde verzekeringen
Veelgestelde vragen
 • Voor wie is de arbeidsongeschiktheidsverzekering?
  De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt inkomenszekerheid voor de zelfstandig ondernemer, directeur-groot aandeelhouder, vrije beroepsbeoefenaar, freelancer en ZZP'er.
 • Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
  Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering voor zelfstandig ondernemers en biedt inkomenszekerheid bij ziekte of invaliditeit. Het doel van de AOV is het waarborgen van de continuïteit van de onderneming en het inkomen van de ondernemer.
 • Wanneer is een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?
  Het is verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten op het moment dat u als ondernemer of zelfstandige afhankelijk bent van het inkomen uit eigen onderneming. Het risico op arbeidsongeschiktheid is altijd aanwezig en de financiële gevolgen kunnen zo ernstig zijn dat er geen inkomen meer komt uit eigen onderneming of beroep.
 • Wat is een broodfonds?
  Een broodfonds is opgezet voor en door ondernemers. Het is een vereniging van 20 tot 50 ondernemers die onderling afspreken om elkaar bij arbeidsongeschiktheid een inkomen te schenken. Lees meer >