Hypotheek voor zzp’ers: wat is er mogelijk?

Hypotheek voor zzp’ers: wat is er mogelijk? Steeds meer Nederlanders gaan als zelfstandig ondernemer aan de slag. Toch lijkt het als zzp’er nog steeds lastig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Wat is er belangrijk bij het aanvragen van een hypotheek als zzp’er?

088-020 93 77 direct een adviseur spreken

Hoeveel kunt u lenen als zzp’er?

Een hypotheekaanvraag als zzp’er is vergelijkbaar met die van iemand in loondienst. Belangrijke factoren zijn uw leeftijd, of u al een lening heeft en of u alleen koopt of met een partner. Het verschil zit vooral in het inkomen en hoe lang u al als zelfstandige werkt.

Hoe wordt uw inkomen bepaald?

Het inkomen van een zzp’er wordt beoordeeld op basis van de (netto) fiscale winst van de afgelopen drie jaar. Als uw laatste jaarinkomen lager is dan het gemiddelde over drie jaar, wordt het lagere bedrag als toetsinkomen gebruikt. Meestal moet u minimaal één jaar als zelfstandige aan het werk zijn. Dat is afhankelijk van de hypotheekverstrekker.

Wat is er nodig? Checklist

Bij een hypotheekaanvraag als zzp’er moet u verschillende documenten aanleveren. In de meeste gevallen heeft u in ieder geval de volgende documenten nodig:

  • geldig identiteitsbewijs
  • aangiftes inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar
  • jaarcijfers van de afgelopen drie jaar
  • KvK-inschrijving van maximaal twee maanden oud
  • eventueel: schatting van de cijfers voor het lopende jaar

Hypotheek voor zzp vrouw kijkt in camera – Zzp – Zicht adviseurs

Andere tips

Er zijn een aantal tips die uw kans op een hypotheek kunnen vergroten. Als zzp’er is het bijvoorbeeld belangrijk om te laten zien dat uw inkomen de afgelopen jaren is gestegen. Bijvoorbeeld doordat u meer opdrachten hebt gekregen, of doordat uw tarieven zijn verhoogd. Ook eigen vermogen en de juiste verzekeringen zijn belangrijk. Denk aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Ze beschermen u tegen onverwachte situaties.
Advies over zzp-verzekeringen

Neem contact met ons op

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Ook als u pas net begonnen bent als zzp’er. Neem contact op met een van onze hypotheekadviseurs. Zij controleren graag samen met u wat er mogelijk is. Een eerste gesprek is altijd gratis.

088-020 93 77 direct een adviseur spreken

We regelen het voor u

  • Uw verzekeringen altijd op orde
  • Advies wanneer het u uitkomt
  • Zicht overstapservice
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
667 beoordelingen