In gesprek over onafhankelijk hypotheekadvies

Wat houdt onafhankelijk hypotheekadvies precies in? En waarom zou u daarvoor kiezen? Om meer inzicht te krijgen in dit onderwerp, spraken we met Alex Vracaric, hypotheekadviseur.  

088-020 93 77 direct een adviseur spreken
een eerste gesprek is altijd gratis

Door Alex Vracaric -
hypotheekadviseur

Alex Vracaric – hypotheekadviseur – Zicht adviseurs

Wat is onafhankelijk hypotheekadvies?

Onafhankelijk betekent voor mij niet gebonden zijn aan een specifieke partij. Bij onafhankelijk advies staat de klant centraal. Geen klant is hetzelfde: iedereen heeft unieke wensen en behoeftes. Door goed naar de klant te luisteren, kan ik advies geven dat nauw aansluit op de persoonlijke situatie.  

Waarom zou ik onafhankelijk hypotheekadvies aanvragen?

Onafhankelijk advies is relevant bij verschillende behoeftes. Bijvoorbeeld het kopen van een huis, verbouwen, verduurzamen, of overwaarde opnemen. Dat zijn allemaal verschillende behoeftes. Niet alleen behoeftes, maar ook wensen zijn belangrijk.  

Hoe verloopt het proces als ik hypotheekadvies aanvraag bij Zicht?

  1. U plant een telefonisch kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek leg ik uit welke stappen nodig zijn om een goede keuze te maken voor een hypotheek. En we maken kennis met elkaar. Daarnaast leg ik ook altijd uit wat we voor u doen, hoe we bij Zicht werken en wat de kosten zijn. 
  2. Wilt u gebruikmaken van onze dienstverlening? Dan starten we het adviestraject op. We leggen onze afspraak vast via een Opdracht tot Dienstverlening. Dit document beschrijft wat u van ons vraagt te doen, welke werkzaamheden ik voor u ga verrichten en welke vergoeding ik hierover met u heb afgesproken.
    We inventariseren uw situatie en wensen. Wat vindt u belangrijk, nu en in de toekomst? We kijken ook naar eventuele toekomstige risico’s, zoals arbeidsongeschiktheid of overlijden. Daarna verzamelen we alle benodigde documenten. U krijgt toegang tot ons klantportaal waarin u al deze belangrijke informatie kunt terugvinden en uploaden.
  3. Tijdens het adviesgesprek zetten we de puntjes op de i. We bespreken het advies en rentevoorstel dat ik voor u heb opgesteld. In mijn advies vergelijk ik meer dan 30 hypotheekverstrekkende partijen. 

Wat vind je belangrijk tijdens de gesprekken die je hebt met de klant?

Ik vind het belangrijk om open vragen te stellen, zodat u zoveel mogelijk vertelt over wat u belangrijk vindt. In hoeverre is extra aflossen bijvoorbeeld belangrijk? U mag altijd minimaal 10% boetevrij aflossen. Wilt u meer boetevrij aflossen? Dan heeft u misschien wel een andere hypotheekverstrekker nodig. En waar bankiert u nu? Soms krijgt u ook rentekorting als u uw betaalrekening en hypotheek bij dezelfde geldverstrekker afsluit. Allemaal factoren waar ik rekening mee houd in mijn advies.  

Een goed en onafhankelijk advies baseer je altijd op wat iemand belangrijk vindt. Daarnaast stel ik altijd de vraag of iemand dromen heeft. Hoe mooi zou het zijn dat jij als adviseur iemand kan helpen om zijn/haar droom te vervullen?  

Een hypotheek sluit je af, daarna hoef je er een hele tijd niet naar om te kijken. Toch?  

Daar ben ik het niet mee eens. Gemiddeld heeft iemand eens in de zeven jaar advies nodig. Bij een verhuizing, verbouwing of simpelweg een verandering in uw persoonlijke situatie. U sluit de hypotheek af voor de looptijd, maar dat betekent niet dat we tussendoor geen contact hebben. Ik neem gedurende de looptijd ook contact met u op. Om de huidige hypotheek door te nemen en te kijken wat u wilt. Bijvoorbeeld als het einde van een rentevaste periode dichterbij komt. Dan kijk ik graag samen met u of een andere geldverstrekker eventueel gunstiger is op dat moment 

Waarom zou ik niet gewoon voor de hypotheekverstrekker kiezen met de laagste rente zonder advies? 

Elke situatie is anders. Als u kiest voor de laagste rente zonder advies, is die keuze niet toegespitst op uw persoonlijke situatie. Ons fiscale stelsel, met betrekking tot hypotheken, is best ingewikkeld. Zeker als u bijvoorbeeld al woningen heeft gehad en hypotheekrenteaftrek heeft genoten, zijn dat ingewikkelde situaties. Dan kan een adviseur van toegevoegde waarde zijn. 

Onafhankelijk hypotheekadvies – Hypotheek – Particulier

Heb je nog een tip voor mensen die nu een huis willen kopen?

Ga in gesprek met een onafhankelijk adviseur. Plan eens een kennismakingsgesprek in, want er is vaak meer mogelijk dan u denkt. En sommige mensen vragen zich af of dit de juiste tijd is om een huis te kopen. Maar de prijzen zijn tot nu toe altijd gestegen, dus ik vind het een goede investering.  

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
693 beoordelingen