Oldtimerverzekering | Uw oldtimer gelukkig verzekerd

Heeft u een oldtimer? En gebruikt u deze als tweede voertuig? Wanneer kiest u nu voor een oldtimerverzekering? Allemaal logische vragen die passen bij het beschermen van een kostbaar goed. Met de oldtimerverzekering van Zicht adviseurs bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt aan uw eigen auto of aan auto’s van anderen.

Zoë helpt u graag verder

 • U kiest zelf waar u de schade laat herstellen.
 • U kiest zelf hoe uitgebreid u uw oldtimer verzekert.
 • Gemoedsrust en zekerheid tijdens het rijden.


Lisette Janssen – Zicht adviseurs

Over Zicht excellent: Ik vind het belangrijk om elke twee jaar het verzekeringspakket met mijn klanten door te nemen. Zo gaan we samen na of alles nog up-to-date is.

Lisette Janssen

adviseur particulieren
Lisette Janssen – Zicht adviseurs

Lisette Janssen

adviseur particulieren

Wat is er verzekerd?

We werken samen met bijna alle verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor is er verschil in wat wel en niet verzekerd is. Bekijk ook de polisvoorwaarden die bij uw verzekering horen. Daarin leest u precies waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

U bent bijvoorbeeld bijna altijd verzekerd voor: iNiet alleen de leeftijd van uw voertuig speelt een rol in ons advies. Ook andere factoren, zoals de waarde van uw auto, spelen mee. Advies nodig? We helpen u graag.

 • De basisdekking voor uw oldtimer is wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit is de minimale dekking. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw oldtimer veroorzaakt aan (spullen van) anderen.
 • Wilt u uw oldtimer zelf ook verzekeren? Kies dan voor uitgebreidere dekkingen zoals
  • Brand
  • Diefstal
  • Beperkt casco (ruit- en stormschade)
  • Volledig casco (botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme)

Dit kunt u aanvullend verzekeren:

 • Heeft u volledig casco dekking op uw autoverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco, dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd.
 • Deze inzittendenverzekering keert uw daadwerkelijke schade (met een bepaald maximum) na een ongeluk uit. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of dood. Het kan gaan om letselschade, schade aan kleding en bagage in de auto, smartengeld, derving van levensonderhoud en uitvaartkosten. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een auto-ongeluk is meeverzekerd.

U bent bijvoorbeeld nooit verzekerd voor:

 • Schade of pechhulp als u rijdt onder invloed van drugs en/of alcohol.
 • Schade of pechhulp als u rijdt zonder geldig rijbewijs.
 • Schade of pechhulp als u geen ander motorrijtuig heeft voor dagelijks gebruik.

Meer weten over …

 • Ja. Hoe dat precies werkt, lees je op deze pagina. 
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
 • Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken.
 • U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs. Ze maken graag een premievergelijking voor u.
 • In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele groene kaart aanvragen? Vul het formulier in en we sturen het aan u op.
 • Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken we ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.