Aanvraagformulier groene kaart

In een aantal landen is het verplicht om de groene kaart fysiek bij u te hebben. Daarnaast is de groene kaart handig bij schade. U heeft dan alle gegevens bij de hand. Op deze pagina kunt u een groene kaart aanvragen. Meer weten over de groene kaart? Lees onze veelgestelde vragen.

Download uw groene kaart via MijnZicht

Direct uw groene kaart downloaden? Dat kan via MijnZicht. Print de kaart uit en bewaar deze. U kunt de kaart ook opslaan in uw telefoon, zodat u hem altijd bij de hand heeft. Heeft u nog geen MijnZicht-account? Vraag hier een account aan.

Toch een fysieke groene kaart aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in. Wilt u voor meerdere auto’s een groene kaart aanvragen? Of wilt u een groene kaart voor uw auto en caravan/aanhanger? Vul dan per kenteken het formulier in.

Overige formulieren - particulier - verzekering - auto groene kaart aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over de groene kaart

Is het in EU-landen verplicht om de groene kaart bij u te hebben?

Nee, binnen EU-landen is het niet verplicht om de groene kaart bij u te hebben. Binnen de EU kan de politie in een centraal register nagaan of uw auto verzekerd is. Wel is de groene kaart handig bij schade. Vergeet hem daarom niet uit te printen of op te slaan op uw telefoon. Zo heeft u altijd alle gegevens bij de hand. Ook als u onverhoopt schade heeft.

Is het buiten de EU verplicht om de groene kaart bij u te hebben?

In een aantal landen is het verplicht om de originele groene kaart bij u te hebben. Dit zijn: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Iran, Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland, Servië, Tunesië en Turkije.

Bent u van plan om met uw auto naar of door deze landen te reizen? Vraag dan via bovenstaand formulier een groene kaart aan. Wij sturen u de originele groene kaart dan via de post toe.

  • Ja. Hoe dat precies werkt, lees je op deze pagina. 
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
  • Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken.
  • U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs. Ze maken graag een premievergelijking voor u.
  • In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele groene kaart aanvragen? Vul het formulier in en we sturen het aan u op.
  • Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
  • Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken we ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.