Heeft u pechhulp goed geregeld?

Nederlanders kiezen weer vaak de eigen auto. Als ze op vakantie gaan voor een korte trip naar een leuke stad net over de grens of een dagje weg. We stappen nog steeds liever niet in het vliegtuig. Het is dan wel goed om verstandig op pad te gaan.

Zoë helpt u graag verder

Verstandig op weg

Voor pech onderweg of ook thuis voor de deur, kunt u zich op verschillende manieren verzekeren, zoals:

 • via de pechhulpdienst (ANWB Wegenwacht of Allianz Global Assist)
 • via de autoverzekering (meestal als een aparte dekking)
 • via de autodealer (vaak voor een aantal jaren gratis bij een nieuwe auto, als de onderhoudsbeurten door de dealer worden gedaan)
 • via de reisverzekering (is uitsluitend voor het buitenland)

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden. Dat maakt het vaak lastig om de juiste keuze te maken.

Pechhulp auto – Autoverzekering – Particulier

Waar moet u aan denken?

Kijk om te beginnen goed na of u niet dubbel verzekerd bent. Dat zou zonde zijn van uw geld. Daarnaast moet u zich afvragen wat het beste bij u past. We zetten een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden voor u op een rij:

 • Wilt u pechhulp alleen in Nederland? Of gaat u ook naar het buitenland met de auto?
 • Wilt u pechhulp in uw woonplaats meeverzekeren? Altijd handig als ’s morgens de auto een keer niet wil starten.
 • Hoe wilt u de hulp verzekeren bij pech met de aanhanger of caravan?
 • En wat als u pech heeft? Wilt u dan vervangend vervoer meeverzekeren? En/of eventuele extra overnachtingen tot het moment dat de auto weer is gerepareerd?
 • Kijk na welke dekking u heeft. Banden- en accuproblemen komen het vaakst voor, maar die zijn niet overal gedekt.
 • Ook de leeftijd van uw auto kan van invloed zijn. Pechhulp voor een oudere auto is vaak duurder, omdat de kans op problemen hierbij groter is.
 • Wilt u persoonsgebonden (zoals bij de ANWB) of autogebonden pechhulp?

Het is best veel, waar u aan moet denken. Vaak is het ook lastig te vergelijken tussen alle aanbieders.
Er is dan ook geen standaard antwoord welke keuze voor u de beste is.

Zoë helpt u graag verder

Kosten

Vaak is het meeverzekeren bij de auto het goedkoopste. Bovendien heeft dit als voordeel dat u maar met één partij te maken heeft, bijvoorbeeld bij een ongeluk in het buitenland. En dat is wel zo makkelijk.

Neem contact op voor advies

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op. We berekenen graag de premie van pechhulp bij uw autoverzekering. En kijken daarbij naar uw situatie en mogelijkheden.

Vrouwen seinen autopech – Autoverzekering – Particulier

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
664 beoordelingen
 • Ja. Hoe dat precies werkt, lees je op deze pagina. 
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
 • Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken.
 • U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs. Ze maken graag een premievergelijking voor u.
 • In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele groene kaart aanvragen? Vul het formulier in en we sturen het aan u op.
 • Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken we ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.