Veelgestelde vragen over de Schox duikverzekering

Alle vragen en antwoorden over de Schox duikverzekering: een onderwatersport- en reisverzekering in één.


 • De bagagedekking is onvoldoende voor mijn duikuitrusting en/of foto- en videoapparatuur. Biedt Zicht daar een oplossing voor?
  Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Foto- en videoapparatuur is standaard verzekerd tot € 1.500,-. Als dit niet voldoende is, dan bieden wij u een maatwerkoplossing tot de werkelijke waarde van uw uitrusting. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Is de Schox onderwatersport- en reisverzekering alleen door actieve duikers aan te vragen?
  Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten (bijvoorbeeld brandweer, bergingswerk, reddingswerk, etc.) De nieuwwaarderegeling voor de duikuitrusting en de dekking voor het thuisrisico zijn alleen van toepassing voor hobbyduikers met een geldig duikbrevet (of aantoonbaar in opleiding hiervoor).
 • Wie moet ik bellen als ik op reis of tijdens het duiken in Nederland een beroep moet doen op hulpverlening?
  Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de alarmcentrale +31 (0) 20 651 51 51. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.
 • Ben ik ook verzekerd tegen schade aan geleende spullen?
  Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Wel is er tot maximaal € 500,- per persoon dekking tegen schade aan gehuurde sportuitrusting.
 • Ben ik ook verzekerd als ik in Nederland ga duiken?
  Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. U bent dus ook verzekerd als u bijvoorbeeld een middag in de Grevelingen gaat duiken. Deze dekking geldt niet als u in een zwembad gaat duiken.
 • Wat houdt de dekking automobilistenhulp in?
  Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. De rubriek Automobilistenhulp is niet standaard meeverzekerd. U kiest zelf of u dit wilt verzekeren. De aanvullende premie hiervoor is € 34,50 per jaar per verzekeringspolis.
 • Wat houdt de dekking tegen het thuisrisico voor de duikuitrusting in?
  Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Als aanvulling op uw inboedelverzekering. Bijvoorbeeld: u hangt na het schoonmaken van uw duikpak het pak in huis te drogen. Uw hond vindt het een leuk speeltje en bijt er gaten in. U claimt de schade op uw inboedelverzekering. Deze keert de schade niet uit. Wij vergoeden de schade aan uw duikuitrusting wel.
 • Waar kan ik de polisvoorwaarden van Schox lezen?
 • Ben ik tegen dag- of nieuwwaarde verzekerd?
  • Voor onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar: de nieuwwaarde
  • Voor kleding en schoeisel, niet ouder dan zes maanden: de nieuwwaarde
  • Voor make up en consumptieartikelen: de dagwaarde
  • Voor alle overige voorwerpen, niet ouder dan een jaar: de nieuwwaarde
  • Voor alle overige voorwerpen ouder dan een jaar: de dagwaarde
 • Bestaat de duikverzekering van Schox uit een vast pakket of is maatwerk mogelijk?
  De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Vaste rubrieken: Rubriek 1. Bagage (en duikuitrusting) Rubriek 2. Hulpverlening en buitengewone kosten Rubriek 3. Rechtsbijstand Rubriek 4. Annuleringskosten U kiest zelf of u de ongevallendekking, de uitgebreide dekking voor medische kosten, inclusief decompressiebehandeling en automobilistenhulp wilt verzekeren.
 • Is de gratis annuleringsdekking per persoon of per reis?
  De gratis annuleringsdekking is per reis. Boekt u regelmatig een reis boven de € 1.500,-? Dan kunt u er voor kiezen de standaard dekking van € 1.500,- te verhogen naar € 3.000,- (premie € 122,50) of naar € 5.000,- (premie € 285,75). Wilt u een hoger bedrag verzekeren? Informeer dan naar de kosten. Boekt u eenmalig een reis boven de € 1.500,- dan kunt u er ook voor kiezen het deel van de reissom boven de € 1.500,- tegen een aanvullende premie van € 7,- per € 100,- reissom eenmalig te verzekeren. Dit is exclusief eenmalige poliskosten.
 • Sluit ik de Schox onderwatersport- en reisverzekering voor één bepaalde duikreis af?
  Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Ook een wintersportreis valt standaard onder de verzekering. De verzekering heeft een aantal specifieke onderwatersportdekkingen, zoals behandeling in een decompressietank. Bovendien bent u ook verzekerd als u een dag of dagdeel gaat duiken binnen Nederland. Daarnaast kent deze verzekering een gratis annuleringsdekking van € 1.500,-.
Duiker en schilpad-schox samenstellen-particulier

Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
592 beoordelingen