Camperverzekering, met een gerust gevoel de weg op

Heerlijk onbezorgd met uw camper of kampeerauto op vakantie? Bij Zicht adviseurs kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies voor uw camperverzekering, top dekking en een snelle schade afhandeling. U kiest zelf uw basisdekking en aanvullende dekkingen. Camperverzekering vergelijken? Bel ons en laat onze deskundige adviseurs u helpen.

Zoë helpt u graag verder
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
691 beoordelingen

Wat dekt de camperverzekering?

U kunt kiezen uit verschillende dekkingen. De dekking wettelijke aansprakelijkheid (WA) dekt de schade die u met uw camper aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten. Met de beperkt casco dekking bent u verzekerd tegen brand-, diefstal- en stormschade. Met de volledig casco dekking bent u ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme.

Goed om te weten

 • U kiest zelf uw basisdekking en aanvullende dekkingen.
 • Uw no-claim korting kan oplopen tot 75%.
 • Persoonlijke 24/7 hulpverlening in Nederland én Europa.
 • Standaard is uw camper 3 jaar voor de aankoopwaarde verzekerd.
 • Dit product komt in aanmerking voor pakketkorting.

Maar ook

 • De camperverzekering mag alleen afgesloten worden bij recreatief gebruik. U mag uw camper dus niet als dagelijks vervoermiddel verzekeren.
 • Er geldt een eigen risico, deze varieert per verzekeringsmaatschappij.
 • Onze opzegservice maakt overstappen naar Zicht heel eenvoudig.

Bonnie Maes – Zicht adviseurs

Sluit u voor het eerst een verzekering af voor uw camper? En heeft u op uw personenautoverzekering van Zicht korting opgebouwd door schadevrije jaren? Dan krijgt u extra korting op uw camperverzekering.

Bonnie Maes

adviseur particulieren
Bonnie Maes – Zicht adviseurs

Bonnie Maes

adviseur particulieren

Waar moet u aan denken als u met de caravan of camper op reis gaat?

 • In Nederland worden aanhangwagens en caravans (mee)verzekerd op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) van het trekkende motorrijtuig. Er wordt één internationaal verzekeringsbewijs (de groene kaart) afgegeven. Hierop staat dan de code ‘AF’. Controleer voor vertrek of u in het bezit bent van de groene kaart.
 • Verzekeringsmaatschappijen controleren bij een schademelding als gevolg van een klapband, ook de leeftijd van de banden. De leeftijd van de band kunt u zelf controleren. Met een zogeheten DOT code op de band wordt het productietijdstip aangegeven. Deze code bestaat uit drie cijfers (vóór 2000) of vier (na 2000).

Dekkingen

Een camperverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten.

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking vergoedt de schade die u met uw camper aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.

Aanvullende dekking voor schade aan uw camper (beperkt casco of volledig casco/all-risk)

 • Is uw camper 7 jaar of ouder? Dan adviseren wij een beperkt casco dekking. Hiermee bent u verzekerd tegen ruit- brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde.
 • Is uw camper tot 7 jaar oud? Dan adviseren wij volledig casco dekking (all-risk). Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld of vandalisme.

De inzittendenverzekering

 • De schadeverzekering inzittenden (SVI). Met deze inzittendenverzekering krijgen inzittenden van uw camper de door hen geleden letselschade vergoed, maar ook schade aan kleding en bagage. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een ongeval is meeverzekerd.
 • De ongevallenverzekering inzittenden (OVI). Deze inzittendenverzekering is vergelijkbaar met de SVI, alleen de ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit, terwijl de SVI de reële schade vergoedt. Vooral bij blijvend letsel kan dit een belangrijk verschil maken. Daarnaast wordt bij de OVI geen materiële schade vergoed. Daarom adviseren wij de schadeverzekering inzittenden af te sluiten.

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u volledig casco dekking op uw camperverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan ook aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en letselschades zijn ook meeverzekerd.

Uitbreiding inboedel

Wilt u de spullen in uw camper ook goed verzekeren tegen schade en diefstal, kies dan voor de uitbreiding inboedel. Naast losse zaken zoals beddengoed en keukengerei zijn ook aan de camper gemonteerde zaken als antennes, zonnepanelen of fietsdragers meeverzekerd.

Uitbreiding (zonne)luifel

U kunt de (zonne)luifel van uw camper meeverzekeren, hiervoor geldt dezelfde dekking als die u voor uw camper heeft gekozen.

Pechhulp

Met een pechhulpverzekering bent u verzekerd van vervangend vervoer of bijvoorbeeld vervoer naar uw camping.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

 • U kunt verhuur op uw camper niet meeverzekeren.
 • Sluit u voor het eerst een verzekering af voor uw camper? En heeft u op uw autoverzekering van Zicht korting opgebouwd door schadevrije jaren? Dan kunt u ook gebruik maken van deze korting voor uw camper. U krijgt dus direct al een korting op uw camperverzekering.
 • U mag maximaal 6 maanden per jaar aaneengesloten in het buitenland rijden. Verblijft u langer buiten Nederland dan wordt uw camperverzekering beëindigd.