Hulp bij juridische conflicten met de rechtsbijstandverzekering

Als u verzeild raakt in een juridisch conflict dan heeft u iemand nodig die u hierbij helpt. Het is fijn te weten dat u kunt vertrouwen op deskundige juridische hulp zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Bij Zicht adviseurs kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies, een top dekking en een snelle schade afhandeling. U kiest zelf hoe u de rechtsbijstandverzekering afsluit die het beste bij u past. Bel ons en laat onze deskundige adviseurs u helpen of vraag online een offerte aan.

Zoë helpt u graag verder

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?

Vaak dekking voor

 • Rechtshulp bij vrijwel alle juridische conflicten.
 • De inzet van advocaten, juristen of andere deskundigen.
 • Hulp bij geschillen in het verkeer, bij aankoop van goederen, familiezaken, fiscale zaken of mediation bij echtscheiding. U verzekert alleen dat wat u nodig heeft.

Wat er precies verzekerd is, verschilt per verzekering. Vraag de adviseur welke rechtsbijstandverzekering het beste bij u past.

Goed om te weten

 • U kiest zelf welke rubrieken u wilt verzekeren.
 • Gezinsleden of huisgenoten kunnen ook meeverzekerd worden op de rechtsbijstandverzekering.
 • U krijgt ook hulp als u alleen advies nodig heeft.
 • Onze opzegservice maakt overstappen naar Zicht heel eenvoudig.
 • Dit product komt in aanmerking voor pakketkorting. Bel ons voor een offerte.

Dekkingen

Een rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende rubrieken. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet verzekeren. De minimaal af te sluiten dekking is de rubriek Consument & Wonen of Verkeer, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij die u kiest.

Rubriek Consument & Wonen

Met deze module bent u verzekerd van rechtshulp voor uiteenlopende consumentenzaken. Denk bijvoorbeeld aan online aankopen of aan problemen met uw leverancier van energie, telefoon of internet. Daarnaast helpen wij u met het verhalen van schade die door een ander is toegebracht. Ook zijn conflicten die te maken hebben met uw woning verzekerd.

Rubriek Verkeer

Met deze module bent u verzekerd van rechtshulp voor geschillen die voortkomen uit uw deelname aan het verkeer.

Rubriek Inkomen

Met deze module bent u verzekerd van rechtshulp voor geschillen die verband houden met uw werk en inkomen, zoals over uw arbeidsovereenkomst, uitkering of pensioen.

Rubriek Fiscaal & Vermogen

Met deze module bent u verzekerd van rechtshulp over belastingaanslagen, het beheer van vermogen en een tweede woning.

Yoga-rechtsbijstandverzekering-particulier

Jenny Battaglia – Zicht adviseurs

Als u een rechtsbijstandverzekering afsluit bent u niet altijd meteen verzekerd. Soms heeft een verzekeringsmaatschappij een wachttijd van een aantal maanden. Vraag dat altijd even na!

Jenny Battaglia

adviseur particulieren
Jenny Battaglia – Zicht adviseurs

Jenny Battaglia

adviseur particulieren

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
605 beoordelingen
 • De rechtsbijstandverzekering biedt u rechtshulp bij geschillen met derden. U kunt kiezen uit verschillende verzekeringsmaatschappijen en zelf uw verzekering samenstellen uit verschillende rubrieken.
 • Rechtsbijstandverzekeringen voor bedrijven kennen een modulaire opbouw. U kiest alleen de modules die voor u als ondernemer of zzp'er relevant zijn: Verkeer, Bedrijfsvoering & Incasso, Inkoop & Verkoop. In veel gevallen kan een rechtsbijstandverzekering ook preventief werken, bijvoorbeeld door uw inkoop- en leveringsvoorwaarden juridisch te laten toetsen.
 • In sommige gevallen is er sprake van een wachttijd nadat de verzekering is in gegaan. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Er is sowieso geen dekking voor geschillen die zijn ontstaan voor de ingangsdatum van de verzekering.
 • Dit kan via een schademelding.
 • Dit is niet altijd het geval en kan per rubriek verschillen. Laat u hierover goed door ons adviseren voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit.