Rechtsbijstandverzekering | Hulp bij juridische conflicten

Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor hulp bij juridische conflicten. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over de kosten

088-020 93 03 spreek direct een adviseur

 • U kiest zelf welke aanvullende dekkingen u wilt afsluiten.
 • Gezinsleden of huisgenoten kunnen ook meeverzekerd worden.
 • U krijgt ook hulp als u alleen advies nodig heeft.


Jenny Battaglia – Zicht adviseurs

Als u een rechtsbijstandverzekering afsluit bent u niet altijd meteen verzekerd. Soms heeft een verzekeringsmaatschappij een wachttijd van een aantal maanden. Vraag dat altijd even na!

Jenny Battaglia

adviseur particulieren
Jenny Battaglia – Zicht adviseurs

Jenny Battaglia

adviseur particulieren

Wat is er verzekerd?

We werken samen met bijna alle verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor is er verschil in wat wel en niet verzekerd is. Bekijk ook de polisvoorwaarden die bij uw verzekering horen. Daarin leest u precies waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

U bent bijvoorbeeld bijna altijd verzekerd voor:

 • Rechtshulp bij juridische conflicten, bijvoorbeeld als je zonder aantoonbare reden ontslagen wordt.
 • De inzet van advocaten, juristen of andere deskundigen.
 • Hulp bij geschillen in het verkeer, bij aankoop van goederen, familiezaken, fiscale zaken of mediation bij echtscheiding.

U bent bijvoorbeeld nooit verzekerd voor:

 • Conflicten die zijn ontstaan voordat u de verzekering afsloot.
 • Hulp bij zakelijke conflicten.

Dekkingen

Een rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende rubrieken. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet verzekeren. De minimaal af te sluiten dekking is de rubriek Consument & Wonen of Verkeer, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij die u kiest.

Rubriek Consument & Wonen

Voor rechtshulp bij verschillende consumentenzaken. Denk bijvoorbeeld aan online aankopen of aan problemen met uw leverancier van energie, telefoon of internet. Wij helpen u ook met het verhalen van schade die door een ander is toegebracht. Ook conflicten die te maken hebben met uw woning zijn verzekerd.

Rubriek Verkeer

Voor rechtshulp bij geschillen die voortkomen uit uw deelname aan het verkeer. Het verhalen van materiële schades en letselschades in het verkeer is niet altijd meeverzekerd op de auto- of motorverzekering. Kies in dat geval voor de rubriek Verkeer.

Rubriek Inkomen

Voor rechtshulp bij geschillen die te maken hebben met uw werk en inkomen, zoals over uw arbeidsovereenkomst, uitkering of pensioen.

Rubriek Fiscaal & Vermogen

Voor rechtshulp over belastingaanslagen, het beheer van vermogen en een tweede woning.


Meer weten over …

Korting op deze verzekering

Sluit deze verzekering af in het Zicht privépakket. Dan krijgt u korting oplopend tot 10%.

 • De rechtsbijstandverzekering biedt u rechtshulp bij geschillen met derden. U kunt kiezen uit verschillende verzekeringsmaatschappijen en zelf uw verzekering samenstellen uit verschillende rubrieken.
 • Rechtsbijstandverzekeringen voor bedrijven kennen een modulaire opbouw. U kiest alleen de modules die voor u als ondernemer of zzp'er relevant zijn: Verkeer, Bedrijfsvoering & Incasso, Inkoop & Verkoop. In veel gevallen kan een rechtsbijstandverzekering ook preventief werken, bijvoorbeeld door uw inkoop- en leveringsvoorwaarden juridisch te laten toetsen.
 • In sommige gevallen is er sprake van een wachttijd nadat de verzekering is in gegaan. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Er is sowieso geen dekking voor geschillen die zijn ontstaan voor de ingangsdatum van de verzekering.
 • Dit kan via een schademelding.
 • Dit is niet altijd het geval en kan per rubriek verschillen. Laat u hierover goed door ons adviseren voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit.