Een uitgebreide caravanverzekering bij Zicht adviseurs

Een goede autoverzekering dekt ook het aansprakelijkheidsrisico van een aangekoppelde caravan. Maar schade aan uw caravan als gevolg van storm, diefstal of beschadigingen dekt de autoverzekering niet. Hiervoor kunt u uw caravan of vouwwagen apart verzekeren. Caravanverzekering vergelijken? Bel ons en laat onze deskundige adviseurs u helpen. Heeft u een stacaravan die u graag wilt verzekeren? Ook dan kunnen wij u helpen.

Zoë helpt u graag verder
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
655 beoordelingen

Wat dekt de caravanverzekering?

Schade aan of verlies van de caravan of vouwwagen door brand, blikseminslag, kortsluiting, diefstal, joyriding, verduistering en inbraak. Wat er precies verzekerd is, verschilt per verzekeringsproduct. Vraag de adviseur om advies welke caravanverzekering het beste bij u past.

Ook vaak verzekerd

 • Schade ontstaan gedurende de periode dat de caravan of vouwwagen was ontvreemd. Botsen, aanrijden, slippen, omslaan, van de weg of te water geraken en vernieling.
 • Reparatie van materiaal- en constructiefouten aan uw caravan of vouwwagen en de gevolgen hiervan (alleen onder bepaalde voorwaarden, vraag hiernaar bij onze adviseurs)
 • De mogelijkheid om de inboedel en de voortent mee te verzekeren.

Goed om te weten

 • Het eigen risico op de caravanverzekering varieert per verzekeringsmaatschappij.
 • Als u een schade aan uw caravan of vouwwagen laat repareren door een caravanschadeherstelbedrijf betaalt u het standaard eigen risico niet.
 • Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is het mogelijk een verlengde waardegarantie mee te verzekeren. Zo blijft de verzekerde waarde van uw caravan gelijk.
 • Dit product komt in aanmerking voor pakketkorting. Bel ons voor een offerte.

Patrick Jonkers – Zicht adviseurs

Staat uw caravan permanent buiten Nederland gestald? Laat het ons weten, dan stemmen we de dekking af met de verzekeringsmaatschappij.

Patrick Jonkers

Adviseur particulieren
Patrick Jonkers – Zicht adviseurs

Patrick Jonkers

Adviseur particulieren

Stacaravan verzekeren?

Een stacaravan is heerlijk om onbezorgd een weekendje of langer in te verblijven. Toch is het niet te voorkomen dat u uw stacaravan wel eens onbeheerd achterlaat. Zorg daarom voor een goede stacaravanverzekering waarmee u bijvoorbeeld ook uw inboedel tegen diefstal verzekert.

Gezin aan de barbecue-caravanverzekering-particulier

Waar moet u aan denken als u met de caravan of camper op reis gaat?

 • In Nederland worden aanhangwagens en caravans (mee)verzekerd op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) van het trekkende motorrijtuig. Er wordt één internationaal verzekeringsbewijs (de groene kaart) afgegeven. Hierop staat dan de code ‘AF’. Controleer voor vertrek of u in het bezit bent van de groene kaart.
 • Verzekeringsmaatschappijen controleren bij een schademelding, als gevolg van een klapband, ook de leeftijd van de banden. De leeftijd van de band kunt u zelf controleren. Met een zogeheten DOT code op de band wordt het productietijdstip aangegeven. Deze code bestaat uit drie cijfers (vóór 2000) of vier (na 2000).
 • Sluit een pechhulpverzekering af, zodat u verzekerd bent van vervangend vervoer of bijvoorbeeld vervoer naar uw vakantieverblijf.

Heb ik een groene kaart voor mijn caravan nodig?

In Nederland niet

Een groene kaart is een (internationaal) verzekeringsbewijs voor voertuigen. In Nederland hoeft u voor uw caravan geen aparte groene kaart te hebben. Uw caravan is verzekerd op de verzekering van de auto die de caravan trekt. Op de groene kaart van uw auto staat de code AF.

Maar reis je door Duitsland, Polen of Spanje?

Heeft uw caravan een eigen kenteken en gaat u ermee naar Duitsland, Polen of Spanje? Dan is het verplicht een eigen groene kaart voor uw caravan te hebben. Deze kunt u aanvragen bij de verzekering van de auto die de caravan trekt. Of bel met uw Zicht adviseur voor meer info.

Auto rijdt met caravan-caravanverzekering-particulier

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

 • Hagelschade is niet standaard verzekerd op de caravanverzekering. U kunt deze dekking wel meeverzekeren als extra optie.
 • Een goede autoverzekering dekt ook het aansprakelijkheidsrisico van een aangekoppelde caravan. Maar schade aan uw caravan als gevolg van storm, diefstal of beschadigingen dekt de autoverzekering niet. Hiervoor kunt u uw caravan of vouwwagen apart verzekeren.
 • In Duitsland, Polen en Spanje is een aparte groene kaart voor uw caravan verplicht. Dit geldt alleen als uw caravan een eigen kenteken heeft, ofwel zwaarder is dan 750 kg. Ook als u door de bovengenoemde landen heen rijdt, heeft u een groene kaart nodig. Lees meer en vraag een groene kaart aan >