Uw huis verduurzamen

Veel mensen waren al bezig met het verduurzamen van de eigen woning. De sterk stijgende energieprijzen hebben de vraag naar allerlei verduurzamingsmaatregelen volledig doen exploderen.


Verduurzamen van een woning: 2 mogelijkheden

Verduurzamen is natuurlijk goed voor het milieu. Maar daarnaast ook voor de portemonnee. Heeft u al plannen? En weet u hoe u uw plannen gaat financieren? Er zijn feitelijk twee mogelijkheden:

Eigen spaargeld voor verduurzaming huis – Hypotheek – Particulier

1. Betalen met eigen (spaar)geld

Op dit moment is de rente op een spaarrekening extreem laag. Dan lijkt het heel slim om dat geld te gebruiken voor een warmtepomp of vloerisolatie. Let er wel op dat u uw spaargeld ‘in stenen stopt’. U kunt het er dan niet zomaar uithalen als u het later ergens anders voor nodig heeft.

Wist u dat het rendement van spouwmuurisolatie net zo hoog is als 10% rendement op uw spaarrekening?!
(bron: Milieu Centraal)

2. Financieren met een lening/hypotheek

De rente die u bij een lening of hypotheek betaalt, is hoger dan de spaarrente die u krijgt. Het voordeel van het inzetten van hypotheekfinanciering voor verduurzaming is dat u weer 30 jaar lang gebruik kunt maken van belastingaftrek. Hierdoor betaalt u netto gezien minder.

Wat het beste past, hangt volledig af van uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Hoe hoog is de lening, wat is de rente op de hypotheek (of het spaargeld) en wat voor buffer wilt u aanhouden voor uw spaargeld? Een adviseur helpt u om dit inzichtelijk maken.

Hypotheekadvies verduurzamen woning – Hypotheek – Particulier

U kunt meer lenen als u gaat verduurzamen

Als u gaat verduurzamen, kunt u vaak een hoger hypotheekbedrag krijgen dan in een normale situatie. Koopt u een nieuw huis en wilt u extra investeren in de verduurzaming? Dan kunt u tot 106% van de woningwaarde financieren. In plaats van de gebruikelijke 100%.

Daarnaast is het mogelijk om bij sommige hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen bij de aankoop van een energiezuinig of energieneutraal huis.

Hogere hypotheeklasten, maar lagere energiekosten

Verhoogt u uw hypotheek? Dan stijgen de hypotheeklasten. Aan de andere kant bespaart u op uw energiekosten. Bijna altijd is de besparing groter dan de kosten voor de lening. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu en verhoogt u de woningwaarde. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het energielabel een steeds grotere rol speelt bij de verkoopprijs van een woning. En ten slotte: de lage hypotheekrente en de hoge energiekosten maken de terugverdientijd van uw investering nu nog korter.

Tip: de overheid vindt verduurzamen ook heel belangrijk. Daarom heeft zowel de landelijke overheid als de gemeente allerlei subsidies om huiseigenaren hierin te stimuleren. Op deze website kunt u terugvinden welke subsidiemogelijkheden er in uw woonplaats zijn.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
583 beoordelingen
 • Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?
  Dat verschilt sterk per hypotheekverstrekker. Een mogelijke maatregel die hypotheekverstrekkers kunnen nemen, is het uitstellen van betalingen of een verlaging van het maandbedrag. Het gaat dan altijd om tijdelijke maatregelen. Meestal voor een periode van 3 maanden. En er wordt altijd per klant bekeken of zo’n regeling mogelijk is. Op de website van uw hypotheekverstrekker kunt u zien of en welke maatregelen zij hebben genomen.
 • Kan ik een afspraak maken zonder bezoek aan huis?
  Dat is geen enkel probleem, we kunnen het hele adviestraject online uitvoeren. Met behulp van een programma waarbij we het computerscherm van de adviseur met u delen. U kunt dan gewoon thuis meekijken. U ziet dan uw persoonlijk advies op uw eigen beeldscherm.
 • Ik heb betalingsproblemen vanwege de coronacrisis. Kan ik hiervoor bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen terecht (NHG)?
  NHG biedt in deze gevallen een vangnet voor haar klanten. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker zoekt NHG naar een oplossing zodat je in de woning kan blijven wonen. Ga voor meer informatie naar: www.nhg.nl.