Uw e-bike of elektrische fiets verzekeren

De elektrische fiets (e-bike) is heel populair. Inmiddels zijn er bijna 5 miljoen in Nederland. Een e-bike is duurder dan een gewone fiets. De gemiddelde aankoopprijs van een elektrische fiets is € 2.283,-. Daarom is het goed om voor aanschaf na te denken over de e-bikeverzekering. Twijfelt u? Doe de test.

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

3 tips waar moet u op letten bij de e-bikeverzekering

 

  1. U kunt kiezen uit een diefstalverzekering of een (volledig) casco verzekering. De eerste dekt alleen schade bij diefstal. De tweede dekt ook schade aan de e-bike die ontstaat door bijvoorbeeld een aanrijding. En hoe zit het met diefstal van de accu? Is dit meeverzekerd?
  2. Let op de maximale vergoeding die u krijgt. Sommige verzekeringsmaatschappijen keren de aanschafprijs uit, andere hebben een maximum vergoeding van bijvoorbeeld € 1.500,-.
  3. Sommige verzekeringen bieden een ANWB pechhulpservice. Dat is wel zo prettig als u een dagje op pad bent. Uw schade wordt dan hersteld of u krijgt vervoer naar huis of naar de fietsenmaker.

Oude vrouw op fiets-E-bike verzekeren – particulier

Premie

De premie van de e-bikeverzekering hangt niet alleen af van de dekking en de aankoopprijs, maar ook van uw woonplaats. Grote steden zijn het duurst, woont u op het platteland, dan bent u het goedkoopst uit. In sommige gevallen is er sprake van een eigen risico op de e-bikeverzekering. En tenslotte kunt u ook nog kiezen tussen herstel van de schade of een geldbedrag. In het laatste geval regelt u zelf het herstel.

WA verzekering?

Een aparte e-bikeverzekering voor wettelijke aansprakelijkheid is sinds 2007 niet meer verplicht voor een elektrische fiets. Natuurlijk is het wel goed om verzekerd te zijn voor schade die u met uw elektrische fiets toebrengt aan een ander. Meestal dekt uw gewone aansprakelijkheidsverzekering de schade in dit geval. Maar dit is niet altijd zo, het is daarom verstandig om uw polisvoorwaarden te bekijken en bij twijfel contact op te nemen met ons.

Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering uit het Zicht privépakket? Dan is de aansprakelijkheid voor de bestuurder van een e-bike (met trapondersteuning en een maximum snelheid van 25 km per uur) verzekerd.

Fiets in een veld- e-bike verzekeren – particulier

Tips voor diefstalpreventie

Is het display afneembaar of ingebouwd? Een afneembaar display is aan te bevelen. Want zonder display is er geen trapondersteuning mogelijk en daarmee is de elektrische fiets ook direct minder interessant voor dieven.

In bijna alle gevallen is een een goedgekeurd ART-slot met twee sterren verplicht bij de e-bikeverzekering. Op www.stichtingart.nl kunt u de volledige lijst met goedgekeurde sloten bekijken. Als de fiets dan nog gestolen wordt moet u vaak twee sleutels kunnen overleggen. Mocht u een sleutel kwijtraken, bestel er dan een bij de fabrikant van het slot en niet bij een willekeurige sleutelmaker. Dit kan problemen veroorzaken mocht u in de toekomst een diefstal claimen op de e-bike verzekering. Meld het verlies van de sleutel ook bij uw verzekeringsmaatschappij.

vrouw op fiets – ebike verzekeren – particulier

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen
  • Ja. Voor een elektrische fiets of e-bike geldt dezelfde dekking als voor een normale fiets.
  • Ja. Wel geldt er voor een racefiets of ATB een hoger eigen risico en moet de fiets altijd vastgemaakt worden aan een vast voorwerp, zoals een boom, lantaarnpaal of fietsenrek.
  • U bent verplicht een ART slot met minimaal 2 sterren te gebruiken. Bij schade moet u de originele fietssleutels van het slot kunnen overhandigen, waarbij er minstens één sleutel gebruikssporen moet bevatten.